Reklama

Reklama

Nový Zéland z výšky

(TV film)
  • Česko Nový Zéland, země Maorů (více)
Velká Británie, 2017, 46 min

Režie:

Phil Keoghan

Hrají:

Jim Conrad (vypravěč)

Obsahy(1)

Vzlétněte až do nebes a prozkoumejte jednu z nejkrásnějších krajin světa – Nový Zéland. Právě na tomto místě začíná každý nový den. Sem dopadají první sluneční paprsky. Přeletíme nad oblastí zvanou Bay of Islands, shlukem 144 ostrovů, kde žijí delfíni, tučňáci, marlíni a největší včelí roj na Zélandu. Prales Waipoua je domovem starověkých stromů a vzácných druhů ptáků. Proslavily ho mohutné kmeny daramoňů jižních, které jsou považované za jedny z nejstarších stromů světa. Na pobřeží poloostrova Coromandel leží pláž Hot Water, jež získala své jméno díky podzemnímu pramenu, který vytéká z hlubin země do vln Tichého oceánu. Tato ohromně oblíbená turistická lokace je jenom jedním z překrásných míst, díky nimž je Nový Zéland z výšky naprosto nezapomenutelnou podívanou. (TV Prima)

(více)

Recenze (7)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Po delší době opět úchvatný dokument, tak jak mám rád. Snad se tam po covidu jednou vydám, také můj celoživotní sen, jenom se nemohu rozhodnout kam dřív, když na světě je tolik přírodních krás. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Vytvořit dokumentární cestopis o Novém Zélandu je lehké. Je to krásná země plná úchvatných scenérií. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jako možná většina lidí na světě jsem Nový Zéland objevil s Pánem Prstenů. Protože tuto fantasy miluju, tak příroda této země mě naprosto uchvátila. V dokumentu samozřejmě místa natáčení vynechána nejsou, ale N. Z. můžeme pozorovat i z jiné stránky. Historie, města, jiné kouty...a je to úchvatný pohled. ()

Reklama

Reklama