Reklama

Reklama

Jonas

(festivalový název) (TV film)
Trailer

VOD (1)

Jonase pronásleduje divoká minulost. Vzpomíná, jak se jako teenager zamiloval do impulzivního, zvráceného, a přesto neodolatelného Nathana. (Netflix)

Recenze (13)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jonas je hořkosladkým příběhem o dospívání, první lásce a vyrovnávání se s minulostí, který díky dějové struktuře, v níž se navzájem prolínají dvě časové roviny, dokáže upoutat diváka na celých osmdesát minut a pustí ho až na konci. Na první pohled nenápadný TV snímek nabízí jak silný příběh, tak sympatické herecké obsazení. Líbí se mi filmy, které nejsou vyprávěny přímočaře na jedné časové ose, čehož je Jonas názorným příkladem. Dalším plusovým bodem je i do jisté míry otevřený konec, co se zodpovězení počátečních otázek týká, takže se divák může v závěru rozhodnout, ke které variantě se spíše přikloní. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* Artově vyznívající francouzský gay film o následcích traumatu z dospívání. Pochválit musím herecké obsazení i provedení, kde se postupně prolínají vzpomínky s aktuálním stavem hlavního hrdiny. Nepřekvapí mírně depresivní atmosféra, ale vše je citlivě pojaté a navíc stopáž je akurátní. Dal bych i vyšší známku, ale nějak mi nesedl konec. Přesto k doporučení speciálně založeným divákům, nejspíš stojí ;-). [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] A zase nutné BLÁBOLENÍ u kratších komentářů nakonec, kvůli zdejšímu omezujícímu pravidlu pro recenze (vysvětlení najdete v mém deníčku) ... BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Hořkosladký film s výbornou atmosférou, u kterého mě moc bavilo a udržovalo v napětí to postupné naznačování a odhalování toho, co se kdysi stalo a jak to všechno spolu souvisí. Kluci byli (hlavně zamlada) roztomilí a skvěle zahraní. A i když tam proběhly všehovšudy dvě pusy, tak touhy a emoce mezi Jonasem a Nathanem by se daly krájet. Bylo to vlastně erotičtější než kdejaký film, co má erotiku v popisku a obsahuje řadu otevřených intimních scén. 80 %. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Poutavý film, který mě udržel od začátku až do konce v nejistotě. Doporučuji. Film kvalitní po všech stránkách, se solidními hereckými výkony především Nicolase Bauwense a Aure Atiky, roztomilý kukuč s blonďatým přelivem Iliana Bergaly. Věřím, že v dalším filmovém počinu se Félix Maritaud představí už i v jiném světle, než jako "stratený chlapec", aby jej takto nezaškatulkovali a přesvědčil nás o svých hereckých kvalitách. Oceňuji též titulky překladatele a korektora (dobře se četly, nemihly se jen na půl vteřiny, abych je nebyl schopen přečíst) a recenze přede mnou. 8888 ()

mardun 

všechny recenze uživatele

Sledujeme Příběh jednoho člověka ve dvou časových úsecích, vzdálenou dekádou od sebe. Jonas je nejnovější počin francouzského režiséra Christophe Charriera, kde se chopí studie první lásky a přetrvávající bolesti ze ztráty první lásky. Nejprve se setkáváme s Jonasem (hvězdou BPM Felixem Maritaudem) v přítomnosti ... kde vede drsný život. Vyhledává potyčky a boje v klubu Boys Paradise, místním gay baru. Jonasovo přítel má dost jeho nevěr a alkoholové eskapády. Avšak jeho nasilné chování může pocházet z traumatického zážitku v jeho minulosti. Kde velice šokujícím způsobem přišel o první lásku. Felix Maritaud představitel postavy v přítomnosti, zde strhujícím výkonem upoutá pozornost diváka a nechá nahlédnout do rozervané duše bolestí ze ztráty milované osoby. Film nás Flashbackem zavede do roku 1997 kde Jonas jako středoškolák zahrán nově vycházející hvězdou Nicolasem Bauwensem se setkává s Nathanem (Tommy Lee Baik) rebelem a zárověň novým studentem do kterého se Jonas zamiluje. Budeme sledovat jaké je být poprvé zamilován. ()

Linzi 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhlédnutí, zvyšuji na 5*. Škoda, že nemůžu najít k tomuto filmu české titulky, ale i s anglickými se dá ději a dialogům, celkem dobře porozumět. Ten film má fakt něco do sebe, má hloubku. Navíc skvělé herecké výkony, podmanivě tajemná a smutná hudba. Zase jeden z filmů, který rozhodně MĚL BÝT v kinech, a ne jenom v televizi. Velká škoda! Na takové filmy by měli chodit do kin, studenti středních škol. ... Doplnění 24.5.2020: Film jsem zhlédl už potřetí, konečně s českými titulky a zase jsem pochopil film o něco více. Opravdu velmi silný film, u kterého po skončení přemýšlím a zvažuji dilema, zda je lepší si instinktivně zachránit život, ale do smrti žít s pocitem viny, ztráty lásky a nevyrovnanosti, a nebo přijít o život ,,se svojí láskou" (zemřít pro lásku). Nikdy bych se nechtěl ocitnout v takové situaci. A ještě jedna věc, k popisu filmu nahoře: určitě bych se vyvaroval použití slova "zvrácený" Nathan. Protože zvrácený rozhodně nebyl, bych řekl. Spíš bych napsal "příliš asertivní". Škoda, že na svoji přehnanou asertivitu doplatil. To už je věc druhá... ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 4/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 3/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

Korpy22 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který chytí za srdce. Romanticko-tragický nádech nás provází celým filmem a tak získává svoji jedinečnou atmosféru. Zanechává ve mě pachuť hořkosladkého dospívání a to jak člověk míní a život mění. Naprosto geniální je zde práce se scénářem a prolínání dějových linek.  Film působil velmi nenápadně, ale získal si mé srdce svou nápaditostí, sympatyčností herců a koncem. Celkově si rozhodně zaslouží pozornost. ()

Reklama

Reklama