Reklama

Reklama

Vychýlení

  • USA The Swerve
Trailer
USA, 2018, 95 min (Alternativní 91 min)

Obsahy(1)

Holly má zdánlivě všechno: dvě děti, pěkný dům, dobrou práci učitelky a manžela, jehož kariéra strmě stoupá vzhůru. Existují však znepokojivé známky toho, že v jejím světě není všechno úplně v pořádku. Nespavost. Léky proti nespavosti. Sny vyvolané léky proti nespavosti. (Jsou to opravdu jen sny?) A pak se v domě objeví myš, která naruší už tak křehkou rovnováhu a vyvede Holly z míry natolik, že úplně ztratí kontrolu. Celovečerní debut scénáristy a režiséra Deana Kapsalise zkoumá týden v životě ženy na pokraji šílenství v tomto děsivém rozjímání o duševních chorobách. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

solisoli 

všechny recenze uživatele

Uf. Poriadne divoká jazda životným štýlom paranoidnej matky, na ktorú každý kašlal, až na umelecky nadaného študenta, ktorý to nemal v hlave tiež úplne v poriadku. Žena upadala do ťažkých depresií, čo vyústilo do predvídateľného konania. Nie je divákovi známa podstata takéhoto stavu, pretože dej mal predchádzať niečomu viac príznačnému. Iba čo, celkom slušne si zahrala v hlavnej úlohe Azura Skye v tomto priamočiarom, psychopatickom príbehu. Rozpitvávať to viac sa nedoporučuje. Ešte by si mohol niekto omylom, popritom namiešať do kokteilu jed na myši. ()

Reklama

Greya 

všechny recenze uživatele

Člověk se může domnívat, že trpí na depresku z období, kdy nás ne tak často zahltí paprsky slunce. Holly v hlavní roli a přímo naservírovaným tácem četných prvků propadlé tváře zvýraznila jak vypadá zřejmě hutně chybějící část serotoninu a liknavé sužování vážné hypochondrie, bludných poruch, nedostatkového zboží z manželství a nevyzdravených témat z dětství. Vychýlení projevuje prvek, kde se usilovně snažíme rozeznat pachuť NEreality, dost možná polknutou práškem na uklidnění a slastným jablkovým zakončením. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Spoilery: Většinu lidí tenhle film bavit asi nebude - velmi pomalé tempo, depresivní atmosféra a absence děje. Film ukazuje den za dnem život zoufalé ženy trpící depresí, bludy a halucinacemi, které se navíc nedostává pozornosti těch, které miluje a potřebuje nejvíce. Proto se její stav stále zhoršuje až skončí tragédií. Zajímalo by mě, jak dopadli její synové. Smutný film. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

U "The Swerve" mě zaujal obsah ale přiznám se, že do filmu jsem šel hlavně kvůli mé oblíbenkyni Ashley Bell ikdyž jsem věděl, že nejspíš půjde o vedlejší roli. A opravdu šlo jen o pár minut. Nevadí. Palec nahoru si zaslouží Azura Skye, která předvedla pozoruhodnej a hlavně uvěřitelnej výkon. Pro spoustu lidí to bude nudnej a vleklej film, kterej víceméně postrádá nějakej příběh. Jak už je psáno v obsahu jde prostě o jeden týden z života ženy, která je na pokraji šílenství. To by mi až tak nevadilo. Největší problém jsem měl s tím, že mi to chvílemi připadalo jak obyčejnej TV film. V tomhle směru se to dalo natočit lépe. Tak či tak je to depresivní a celkem smutnej film, kterej bude mít rozhodně větší šanci na úspěch u žen. ()

Reklama

Reklama