Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tichá Rose (Laura Vandervoort) pracuje v dámskom módnom podniku a dúfa, že raz bude návrhárkou. Dopravná nehoda poškodzuje jej tvár. Dostáva experimentálnu liečbu kmeňovými bunkami a zanecháva ju silnejšou a krajšou, ako kedykoľvek predtým – ale má to vedľajší účinok... (dixx)

Recenze (39)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Nic proti, ale ta ženská byla šeredná už před nehodou, takže ten zadrátovaný ksicht už nic nezhoršil :-) Jako horror slabé. Nejvíce byly drastické ty její modní návrhy. Až jsem dostal husí kůži. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pôvodnú verziu som nevidel (ani po tom netúžim), trailery vyzerali nádejne, hoci tento Rabid nebol mojim veľkým tohtoročným favoritom - akosi som tvorbu týchto dvoch pipiniek Soskových nikdy nedokázal doceniť. A o žiadnu slávu sa nejedná. Síce je blondínečka po nehode pekne namaskovaná (človek by jej hneď dal francuzák), ale asi 3 krátke gore momenty, pár okamihov s chápadlom či krátka scéna so smiešnym slizkým mutantíkom prilepeným na stene mi príde takmer na dvojhodinovú stopáž žalostne málo. Celkom by ma zaujímalo, kde minuli ten 5-miliónový rozpočet. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Cronenbergova verze je pro mne nedostižná, ale přeci jsem byl ve výsledku spokojen. A samozřejmě mě potěšily i odkazy na mistrovy filmy, čímž jsem si je opět připomněl. Zbystřil jsem hned, jak jsem uviděl červené operační uniformy. Z Laury Vandervoortové udělali pěknou držku, kterou pak ještě vylepšily autonehodou - vskutku, dobrá maskérská práce! Vůbec mechanické efekty byly fajn, snad jen ten zmutovaný černoch v nemocnici vypadal až příliš uměle, ale zase šlo o krátké záběry. Zůstal i prostor pro divákovu fantazii, zejména scéna s dědkem v průchodu vypadala, jako by ho napadlo cosi obřího a úděsného. Přepadové scénky byly rovněž fajn, ať už při natáčení, v restauraci, na dvorku či v nemocnici. Nejzábavnější je poslední čtvrtina. Líbila se mi i extravagantní móda a s ní spojený jeden ze snů. Že se na to dívám v době, kdy za dveřmi řádí epidemie, snad ani nemusím rozebírat. Spíše pro ty, co mají rádi fantastické drama, než pro milovníky čistých hororů. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nový Rabid více než remake původního snímku z roku 1977 připomíná fandovský kompilát motivů ze všemožných dalších filmů Davida Cronenberga, které jsou do jednotlivých scén vkládány jako pěst na oko. Soska Sisters se netajily tím, že jde prakticky o jednu velkou poctu Cronenbergovu dílu, a zdá se, že o přinesení nějakých výrazných invencí do příběhu jim ani tak moc nešlo. To by nevadilo, kdyby Rabid měl osmdesát minut, ale při přestřelené téměř dvouhodinové délce jde o dost nataženou nedějovou bublinu s kupodivu velmi malým počtem gore scén (všechny hororové scény v prvních dvou třetinách filmu skončí dřív, než vůbec začnou), nesympaticky napsanými postavami, nulovým napětím a šíleně vláčným tempem, a tak mi tedy dost uniklo, čím nás nový Rabid měl vlastně obohatit a zaujmout. [Sitges 2019] ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Vegan strava? Zvláštní vkus. Auto zprava! Změníš skus..." Kromě skusu motorkářka změnila i stravovací návyky a zvýšila spotřebu utěrek (asociace - brouk scarabeus lezoucí skrz obnaženou čelist a díru ve tváři Mumie). Zaujal mě i módní guru s parukou typu hrnec (Mackenzie Gray), jasný nemanželský syn Micka Jaggera s Lubou Skořepovou. Tím klady přehlídkového mola končí. Docela rarita - navzdory plandajícím čelistem, permanentnímu ukusování líček a hektolitrům krve to byl hrozně suchý film, který mě nedokázal zasytit, ačkoli jsem od přírody dravec, čili masožrout. Chudák úchylný Cronenberg, takový neslaný nemastný, přímo dietní zombie mišmaš mu Sosky uvařily. A vůbec, sestřičky náSosky jsou pěkně oprsklé, že panu primáři Cronenbergovi lezou až na sál, montují se mu do operace a dokonce se sápou i po skalpelu. Asi by potřebovaly odčervit, aby je ty remakeroupy přešly :-). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Remake Cronenbergového originálu je asi ešte intenzívnejší, ale lepším filmom by som ho nenazval. Okrem zopár explicitných gore scén na mňa pôsobil asi až príliš normálne, mám na mysli skôr jeho modernú atmosféru. Cronenbergových fanúšikov potešia odkazy typu chirurgovia v červených plášťoch na sále, alebo na niektorých môžu pôsobiť naopak až príliš prvoplánovo. Každopádne film má solídne tempo, ústredná herečka bola po zmene fakt kus a snažila sa aj kvalitne hrať. Tie zvyšné postavy príliš charizmy už nepobrali. No a záver je nový, i keď ani tu nemôžem povedať, že lepší. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Po podařeném Hororu American Mary, jsem očekával, že režisérská, sesterská dvojice, přijde opět s něčím brutálně zajímavým. Začátek vypadal velice slibně, hlavní postava přijde o část čelisti a vypadala opravdu hrůzostrašně, jenže pak se to bohužel ubíralo směrem, který mi nesedl. Laura Vandervoort (Jigsaw) je celkem sympatická a pěkná herečka, ale nic odvážného nepředvedla a to samé mohu napsat i ke Gore scénám, které byly prostě obyčejné a ve stylu "Zombie". Dalším mínusem, je přepálená délka. Škoda, čekal jsem rozhodně víc. (53. hodnocení, 5. komentář, Full HD) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak rozjezd to mělo fakt dost dobrej, ale po té operaci mi přišlo, že to šlo všechno do háje a ten konec totální sračka. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Akože fakt horor už len v tom, že hovoria tu o svete krásnych modeliek a v hlavnej úlohe je Miss zalomená lícna kosť, po nehode ktorej ste si vlastne ani nevšimli, že by jej to nejak ubralo na atraktivite. Milujem to zúfalstvo väčšiny remakov po 40 rokoch. Oni si fakt niektorí skrachovanci myslia, že to, čo fungovalo pred nejakým polstoročím, uspokojí aj dnešného diváka? ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to remake z roku 1977. Vše je nahlíženo ženským pohledem. Tento kanibalistický horror je plný prázdných kalorií. Přítom začátek vypadal slibně. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V rámci remakového pozadí docela zábavně ve filmu jako první věta zazní otázka: "Proč obnovujeme staré trendy?" Vůbec ne špatný kousek od sester Soskových. Tyhle holky se zlepšují každým filmem. Jen bych od nich rád viděl zase něco autorského a ne sequel nebo remake. Rabid jistě pozitivně oplývá jejich výživnou stylizací (snové scény, láska pro krev a šik hadry), velmi sympatickou a zajímavou Laurou v hlavní roli a nezapřeným vyrůstáním obou režisérek právě na Cronenbergovi. Na druhou stranu příběh, který v sedmdesátkách mohl svým obsahem nějak znepokojit a působit jako nepříjemná hrozba se v dnešní době, plné různých virózních a epidemických zombie i "zombie" filmů, lehce stane jen... jedním z mnoha. Ale jo, rád od Jen a Sylvie zase něco uvidím, nejlépe s Katharine Isabelle. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Začátek začal jako dobrý a zajímavý nápad na další horor, no pak přišlo trochu krve a bum, celé to ve finále posrali. Herecky dobrý, ale jinak prostě konec byl už přehnaný. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tenhle velmi volný remake myslím bohatě předčí Cronenbergův originál. Hustomasakrózní haluzní bizár určený všem narušeným jedincům, hlavně zájemcům o módní návrhářství a modeling. A zápletka jistě potěší i nejednoho vegetariána. Členitý a různorodý scénář je sice pravda místy zároveň i trochu chaotický a zkratkovitý ale čert to vem, protože divné filmy já k smrti rád a nehledám na nich zbytečné hnidy. Apokalyptické výjevy projevů krvelačné nákazy mě nadchly, tahle látka by si zasloužila samostatný celovečerák. I rozežraný obličejík jinak hezké blondsky byl k sežrání, skoro mě mrzelo že jí ho opravili. No, sice opravili, ale... Podobných fimových úchyláren je třeba si považovat, takže maximální hodnocení je pro mě povinností. Od zajímavých bab dvojčat Soskových mi ještě koukám dva filmy do sbírky schází, to musím rychle napravit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Autorská dvojice se nesnažila Cronenbergův originál natočit po svém, ale pojala ho jako průřez režisérovým dílem a to se mi líbilo. Je pravda, že některé odkazy do daného konceptu úplně nezapadaly, ale i jistá rozháranost se nakonec ukázala jako mírné plus. Jen jednou jsem měl trochu obavy a to když se zdálo, že se film odchýlil od původního ducha a začal se zvrhávat do obyčejného nákazového/zombie béčka, ale vše se posléze vrátilo do správných kolejí a nakonec se ukázalo, že i tahle sekvence tu měla své místo. Holky si vyhrály i s nějakou tou chuťovkou, takže ani tady nemám co namítat a tak jediné, co mi výrazněji vadilo, byl slabší casting. Škoda, že to nezaštítil sám Cronenberg. Určitě by na to kývla renomovanější jména. Ale i tak velmi slušná práce a od dvojčat zatím nejlepší film. 80% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Videl som Cronenbergovú  pôvodnú verziu a tá bola oveľa zaujímavejšia i svižnejšia. Ešte keď holka má nehodu a pozrieme sa na jej na zúbky je to ok, ale ako náhle film začne ukazovať ďalšie kroky hlavnej hrdinky, je to už len nuda a stereotyp. Film sa strašne tiahne a to aj keď sem-tam film vybočí k zombie , ale asi aj preto mi to prišlo tak hrozne umelé a nezaujímavé. Nečakal som žiadne veľdielo, ale nečakal som ani, tak hrozne nezaujímavý film. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Poctivá, kanadská, bodyhororová divnost, navlíknutá jako pocta kmotrovi kanadských, bodyhororových divností. A nejde jen o poměrně vkusný remake. Film je nadívaný odkazy na celý zástup cronenbergovy bodyhororové éry. Máme tady rudé operační "roucha" z příliš dokonalé podoby.. Bazén a foto Lynn Lowry ze Shivers.. Burroughse (jméno i fragment audio záznamu) odkazujícího na Nahý oběd.. Oslovení Blondie asociující D.Harry ve Videodrome.. atd... Je to zneklidňující, tělesné, chladné, jsou tu penisoidní chapadla vylézající z vaginoidních otvorů podpažních jamek.... A víte co? mě to vlastně asi stačí a klidně přehlídnu i to, že pár věcí by tady asi šlo více vypilovat.... Kdyby aspoň jednou do roka vzniknul aspoň takhle kvalitní bodyhoror, byl bych úplně spokojenej... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Rabid“ je poctou Davidu Cronenberogovi. A u toho bohužel zůstává, nic jiného to není. Sestry Soskovy vysosaly zajímavé scény z jeho filmů, daly na ně důraz, aby to jako každému došlo, a natočily příběh, který minimálně časovou stopáží neskutečně předimenzovaly. Zkrátit, být trochu originální, více gore a je tu film, který bude mnohem zajímavější. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Miluju Cronenberga a mám rád původní film. (A taky nechápu, jak tady "prvotřídní" znalec hororů může napsat: "Nemám zájem vidět původní verzi" - WTF OMFG!! To je jako napsat: "Jsem největší znalec hororů, ale nemám zájem vidět původní verzi Night of the Living Dead." ... no tak jo..) Tenhle film se mi líbil a přišlo mi to jako oslava Cronenberga než nějaká vykrádačka. Vizuálně je to parádní, herecky zajímavý, Laura Vandervootová je Milf-kus, jsou tam i další krásný baby (asi na to koukali impotenti), gore, ... Jenom je to fakt přepáleně dlouuuuuhýýýýý. Ale když se na to koukáte na dvakrát třeba, tak se to ještě dá. Je to stupidní béčko, ale koukatelný a vizuálně moc hezký. A původní RABID je úplně někde jinde, ten doporučuju (zdejším znalcům), to je klasická syrovost. A doufám, že mě tady za ten koment zas někdo nezažaluje ...Nebo nezabanuje. Já už nevím, kde se co vlastně může psát a kde co ne... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Rose, ktorá pracuje ako módna návrhárka utrpí pri autonehode poranenie tváre, kvôli ktorému sa rozhodne zájsť na kliniku a podstúpiť alternatívny spôsob liečby netestovanou formou, ktorú absolvuje na vlastné riziko. S výsledkom je viac ako spokojná, avšak nielen jej tvár je zmenená na nepoznanie...Možno originál v prevedení Davida Cronneberga mohol zanechať v divákoch lepší dojem, ale je to presne tak ako spomenul Arsenal83 - to čo bolo dobrým filmom pred 40 rokmi dnešného filmového fanúšika uspokojí naozaj iba ťažko. Jednoznačne sa remake dá zvládnuť aj podstatne lepšie. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak jsme všichni zase hrozně pyšní, že si Sosky zahrály ve svém vlastním filmu. Tohle byl fakt docela nářez vydržet to 110 minut. Na jednu stranu nedokážu přesně říct, co mě na tom filmu štvalo. Na druhou stranu vím, že mě to štvalo celou dobu. Tento film si soudě podle zpracování, podivného střihu, neatraktivní kamery, ohyzdného hereckého obsazení a přepálené délky, dokážu představit třeba na TV Barrandov. To jen tak pro představu, co myslím tím, že mě to štvalo. Původní verzi jsem neviděla, ale tady mi ta hororová stránka fakt nesedla, bylo jí málo, byla málo intenzivní a po většinu času to byla nuda a čekání na závěr, který stejně moc neměl čím překvapit. Věřím, že Cronenberg to před těmi třiceti lety zvládl stokrát líp a absolutně nechápu, co se se Soskami po American Mary stalo a jestli budou nadále točit takový zbytečný chujoviny, tak už se jejich tvorbě vyhnu fakt obloukem. Jediné, co oceňuju jsou efekty a...to je asi tak vše. ()

Reklama

Reklama