Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tichá Rose (Laura Vandervoort) pracuje v dámskom módnom podniku a dúfa, že raz bude návrhárkou. Dopravná nehoda poškodzuje jej tvár. Dostáva experimentálnu liečbu kmeňovými bunkami a zanecháva ju silnejšou a krajšou, ako kedykoľvek predtým – ale má to vedľajší účinok... (dixx)

Recenze (39)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tenhle velmi volný remake myslím bohatě předčí Cronenbergův originál. Hustomasakrózní haluzní bizár určený všem narušeným jedincům, hlavně zájemcům o módní návrhářství a modeling. A zápletka jistě potěší i nejednoho vegetariána. Členitý a různorodý scénář je sice pravda místy zároveň i trochu chaotický a zkratkovitý ale čert to vem, protože divné filmy já k smrti rád a nehledám na nich zbytečné hnidy. Apokalyptické výjevy projevů krvelačné nákazy mě nadchly, tahle látka by si zasloužila samostatný celovečerák. I rozežraný obličejík jinak hezké blondsky byl k sežrání, skoro mě mrzelo že jí ho opravili. No, sice opravili, ale... Podobných fimových úchyláren je třeba si považovat, takže maximální hodnocení je pro mě povinností. Od zajímavých bab dvojčat Soskových mi ještě koukám dva filmy do sbírky schází, to musím rychle napravit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Remake Cronenbergového originálu je asi ešte intenzívnejší, ale lepším filmom by som ho nenazval. Okrem zopár explicitných gore scén na mňa pôsobil asi až príliš normálne, mám na mysli skôr jeho modernú atmosféru. Cronenbergových fanúšikov potešia odkazy typu chirurgovia v červených plášťoch na sále, alebo na niektorých môžu pôsobiť naopak až príliš prvoplánovo. Každopádne film má solídne tempo, ústredná herečka bola po zmene fakt kus a snažila sa aj kvalitne hrať. Tie zvyšné postavy príliš charizmy už nepobrali. No a záver je nový, i keď ani tu nemôžem povedať, že lepší. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pôvodnú verziu som nevidel (ani po tom netúžim), trailery vyzerali nádejne, hoci tento Rabid nebol mojim veľkým tohtoročným favoritom - akosi som tvorbu týchto dvoch pipiniek Soskových nikdy nedokázal doceniť. A o žiadnu slávu sa nejedná. Síce je blondínečka po nehode pekne namaskovaná (človek by jej hneď dal francuzák), ale asi 3 krátke gore momenty, pár okamihov s chápadlom či krátka scéna so smiešnym slizkým mutantíkom prilepeným na stene mi príde takmer na dvojhodinovú stopáž žalostne málo. Celkom by ma zaujímalo, kde minuli ten 5-miliónový rozpočet. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Poctivá, kanadská, bodyhororová divnost, navlíknutá jako pocta kmotrovi kanadských, bodyhororových divností. A nejde jen o poměrně vkusný remake. Film je nadívaný odkazy na celý zástup cronenbergovy bodyhororové éry. Máme tady rudé operační "roucha" z příliš dokonalé podoby.. Bazén a foto Lynn Lowry ze Shivers.. Burroughse (jméno i fragment audio záznamu) odkazujícího na Nahý oběd.. Oslovení Blondie asociující D.Harry ve Videodrome.. atd... Je to zneklidňující, tělesné, chladné, jsou tu penisoidní chapadla vylézající z vaginoidních otvorů podpažních jamek.... A víte co? mě to vlastně asi stačí a klidně přehlídnu i to, že pár věcí by tady asi šlo více vypilovat.... Kdyby aspoň jednou do roka vzniknul aspoň takhle kvalitní bodyhoror, byl bych úplně spokojenej... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Vegan strava? Zvláštní vkus. Auto zprava! Změníš skus..." Kromě skusu motorkářka změnila i stravovací návyky a zvýšila spotřebu utěrek (asociace - brouk scarabeus lezoucí skrz obnaženou čelist a díru ve tváři Mumie). Zaujal mě i módní guru s parukou typu hrnec (Mackenzie Gray), jasný nemanželský syn Micka Jaggera s Lubou Skořepovou. Tím klady přehlídkového mola končí. Docela rarita - navzdory plandajícím čelistem, permanentnímu ukusování líček a hektolitrům krve to byl hrozně suchý film, který mě nedokázal zasytit, ačkoli jsem od přírody dravec, čili masožrout. Chudák úchylný Cronenberg, takový neslaný nemastný, přímo dietní zombie mišmaš mu Sosky uvařily. A vůbec, sestřičky náSosky jsou pěkně oprsklé, že panu primáři Cronenbergovi lezou až na sál, montují se mu do operace a dokonce se sápou i po skalpelu. Asi by potřebovaly odčervit, aby je ty remakeroupy přešly :-). ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama