Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maďarsko roku 1945. Krátce po druhé světové válce, kdy v zemi panuje chaos a nejistota, se podvodník pokusí využít těchto nejistých časů ve svůj prospěch. Poté, co je přinucen utéct z Budapešti, mu v hlubokém lese poskytne útočiště záhadná žena se svým synem. Zatímco je uprchlík stále sužován temnými démony, zaplete se do vášnivého milostného vztahu se svou zachránkyní, jejíž muž se má každým dnem vrátit domů z fronty. (Cinemax)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (23)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Druhá svetová vojna sa v Európe už skončila, nikto už nebojuje o holé prežitie, ale spustu vojakov sa pomaly vracia zo zajatia. Krajina je zmrzačená aj hlavné mesto Maďarska je v troskách a vládne tu chaos a neistota. Archívne zábery nám predstavujú zbombardovanú Budapešť, čím sa dostávame do základnej atmosféry filmu. Drobné príbehy sa rozbiehajú keď hlavný hrdina Balázs Hankó vyhľadáva v inzerciách životné príbehy, kto koho hľadá, kto zmizol na fronte a kto sa nevrátil z nasadenia. A on bezohľadne zneužíva týchto ľudí, ktorí, aj keď od neho dostanú vymyslené správy o milovanom človeku, sú ochotní za tieto táraniny mu dať hocičo, nádej ich tak aj bude ďalej sprevádzať. Aj tu sa objavuje všemocná sovietska posádka, ktorá všetko rieši gulagmi alebo úplatkami. Tu musím poukázať na činnosť Sovietskej NKVD v Maďarsku v povojnovom období, veľmi pekne vykreslenej v úžasnom maďarskom filme „Večná Zima“ ( Eternal Winter), 2018. Nakoniec v poslednom príbehu sa vykresľujú povahy všetkých hlavných aktérov filmu, záver naberá na napínavosti a postupne sa vypĺňa zmysel skorších jednotlivých motívov a tém. Predstavujem vám ďalší vynikajúci maďarský film, tento krát z obdobia tesne po vojne a pevne verím v silný filmový zážitok. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Vica Kerekes v maďarské minimalistické dobovce jako žena, která má manžela ztraceného ve válce a do toho přijde podvodník, který prý jejího manžela znal a má připravenou báchorku, s kterou oblbuje právě lidi, kteří pohřešují své blízké v poválečné době. Pak se její despotický manžel vrátí a rozehraje hru, kdy tu báchorku potvrdí. Jak je ten film jednoduchý, tak to má prostě zajímavý nápad ( což se u posledních pěti českých filmů co jsem viděl nedá říct, u nás už všechno bylo od vztahovek po pohádky ) , škoda jen překombinovaného střídání časových rovin na konci, což trochu nabouralo tempo a styl, ale já nadhodnotím na pět hvězd za originalitu a Vicu. PS: Už jsem myslel, že Vica pověsila v roce 2016 odhalování na hřebík, ale v Maďarsku ještě ne. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

HBO nám s Maďary připravilo hodně chutnou lahůdku z poválečného Maďarska. Ačkoliv jsem od filmu prakticky nic nečekal, jsem nadšen. Moc mi to sedlo. Film balancuje v několika žánrech a o napětí v něm není nouze. Dovová atmoška naprosto dokonalá a výběr herců se povedl parádně. Poválečná doba se spoustou nezvěztných nabízela takovýchto příběhů jistě mnoho, protože příbuzných lačnících po jakékoliv informaci, nejlépe té co dávala ještě alespoň malou ale nějakou naději bylo mnoho. Někdo zmizel v propadlišti války, ale někdo se zničehonic vrátil a to v době, kdy už se s ním jaksi nepočítalo, nebo byl dokonce úředně prohlášen za mrtvého. Moc jsme si pošmákl, tohle byla velmi příjemná záležitost ! Dávám za 4 inzeráty * * * * ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ďalšia maďarská noirovka, ktorá ma ale neoslovila. Na pomerne dlhej stopáži nieje to napätie vybudované tak, ako by malo. Je len nahrádzané tmou a dažďom v rozhodujúcich momentoch, čo je trochu nedostačujúce. Taktiež vzťah a napätie z návratu je len tak odbúchané, bez patričnej hĺbky. Keby tam Vica neukázala cecky, nestálo by to za veľa. Aspoň ten príbeh je zaujímavý a ešte neotrepaný. Nie úplne stotožnené 3 z 5 ()

bourec 

všechny recenze uživatele

No, i když sem na film narazil náhodou, tak sem nic velkýho nečekal. Ale hodnocení to má dobrý, takže těsně před puštěním sem přeci jen už něco čekal, navíc když v tom hraje Vica. Jenže to pnutí mezi hercema je minimální, akce a dramatickejch scén poskrovnu. Přišlo mi to celkem nucený. Jen na jedno použití. 50%. ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama