Reklama

Reklama

Naše planeta

(seriál)
  • Velká Británie Our Planet
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Tento velkolepý, ambiciózní dokument přibližuje přirozenou krásu naší planety a odhaluje, jak změna klimatu ovlivňuje všechny její živé tvory. (Netflix)

Recenze (77)

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Fantastický. Fanoušci Planet Earth a Blue Planet nešlápnou vedle. Neuvěřitelné záběry, skvělá výprava a velmi zajímavé informace. Navíc je hrozně fajn, že dokument se nesnaží jen kázat, ale spíš poukazovat na rostoucí problémy lidských činů. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tohle je ta nejnádhernější nádhera, která se snad ani nemůže člověku omrzet. Je dobrý připomínat si, na jak krásné planetě žijeme, zatímco řešíme svoje radosti a starosti každodenního světa. Fascinující záběry, pěkná hudba a charismatický hlas Davida Attenborougha. Jeho obavy o planetu Zemi v této sérii nejsou v úplném popředí, ale samozřejmě je zmiňuje. A podle mě je to jedině dobře. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ještě jsem nikdy systematicky nenakoukával všechny díly nějakého zeměpisného dokumentu, ovšem Naše (modrá) planeta za to rozhodně stojí. Nádherně natočené, časosběrně sesnímané okouzlující záběry z těch nejintimnějších chvil zvířat z kontinentů celého světa, při kterých se tají dech. A samozřejmě opět s voice-overem nesmrtelného Davida Attenborougha, který kritickým pohledem zhodnocuje konstantní mizení všemožných přírodních krás...90% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jestli si myslíte, že v dokumentech BBC byly úžasné záběry (a o tom, že tam byly, není pochyb), počkejte na Our Planet. Dechberoucí seriál od začátku do konce, fascinující podívaná plná jedinečných scén, které mají díky perfektním záběrům, střihu a hudbě takový náboj, že trumfnou jakýkoliv velkofilm. Zároveň je to ale důrazné varování. Vždyť jak lépe ukázat, jaké kráse hrozí zánik, než oslavou té krásy? Budete žasnout, až uvidíte scény úspěšných i neúspěšných lovů nebo námluv, bude vás fascinovat, jak a s čím si dokáže příroda poradit, ohromí vás rozlehlost ledových, travnatých nebo pouštních plání... A pak se dozvíte, že v globálním měřítku nejsou až tak rozlehlé, že ta obrovská stáda a hejna jsou už také spíše výjimečná, že člověk je prostě debil, ale nedoplácí na to on, nýbrž jeho okolí. Přes tu pochmurnou náladu, která v každé epizodě musí nutně zavládnout, ale nakonec zaznívá i optimismus - naděje, že se můžeme začít chovat jinak, správně, a to nejlépe tak, že do toho nebudeme přírodě moc strkat nosy a ona se z toho, co jsme provedli, snad otřepe. Tenhle seriál by měl vidět každý. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Působivé a jednoduše nepopsatelné záběry, které konstatně udivují, vyrážejí dech anebo dojímají, doprovázené nejdůležitějším vzkazem v dějinách lidstva. Teď už není otázka kdy, nýbrž jak hodně bude naše planeta za cca 50 let v řiti. Na smutnější dokument asi v bedně nenarazíte, První a Druhou světovou válku vyjímaje. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opravdu nádherný dokument s úchvatným komentářem Davida Attenborougha. Skládá se z více částí a každá se zaměřuje na jiný biotop. Podíváme se například do moří, džungle nebo na poušť. Je to neskutečně dobře udělané a záběry jsou vážně strhující. Vše podtrhává vynikající hudba. Určitě doporučuji. Taky je tu určitý apel na ochranu prostředí, protože vymýcení některých druhů je vážně na spadnutí... ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

100%. Něco neuvěřitelného celkem ve třech směrech - a) Fascinující fakta o přírodě a divočině doplněná o nenucené prvky jejího současného stavu a snahy o nápravu; b) Naprosto unikátní 4K záběry, na které bych mohl koukat pořád a pořád dokola a nepřestaly by mě uchvacovat svou donebevolající blízkostí, barevností, autentičností a sofistikovaností; c) David Attenborough jako jediná absolutní jistota audiovizuální tvorby a informační hodnoty. Hokej má Gretzkyho, fyzika Einsteina a příroda Attenborougha. Jeden z nejzajímavějších životů lidských dějin, a to rovnou ve třech úrovních - jako přírodovědec, jako videomaker, ale také - a to především - jako filozof. Neskutečná práce, kterou začneme naplno doceňovat na dvě fáze - v první vlně, až Sir skoná a uvědomíme si, co jsme v něm měli, a ve druhé vlně, až dopady lidského počínání, tak, jak tento vizionář předpověděl, začneme pociťovat sami na sobě. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa bude David vždy sprievodcom po svete, ku ktorému sa v tejto uponáhľanosti nemám ako inak dostať. Naučil ma o prírode a svete veľa. A robí to stále. Our planet možno nevybočuje z predchádzajúcich dokumentov, ktoré vyšli v priebehu piatich rokov a nesú jeho rukopis, ale znova odkrýva viac. U Jonathana Rossa raz povedal, že najväčší hrdinovia seriálu sú kameramani. Za to, čo dokážu nasnímať a aký pocit dokážu v divákovi vyvolať. Myslím si, že to platí pre tento dokument viac ako pre ostatné. Či už je to bitka orlov, súboj žralokov o potravu alebo Černobyl, jedná sa o silné vizuálne vnemy, ktoré vo mne zase raz vzbudzujú radosť nad rozmanitosťou našej planéty aj smútok, že ju tak systematicky a hlúpo ničíme. Som ale rád za tých vráskavcov. To ma potešilo veľmi. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedinou chybou Our Planet je to, že se tematicky místy až příliš podobá svým předchůdcům od BBC. Přitom jistě na Zemi existuje mnoho dalších zajímavých míst a živočichů. Na druhou stranu je tu znát hodně výrazný eko apel a celkové vyznění, že planetě vlivem přemnoženého a destruktivně se chovajícího člověka skutečně dochází vyměřený čas, není příliš pozitivní. Zatímco předchůdci byli především ohromujícím a v relativně pohodové atmosféře se nesoucím nahlédnutím do krás matičky Země, Our Planet sice oslavuje to nádherné, ale zároveň bez příkras varuje, že toho, co zbylo, už není mnoho a že každý další lidský zásah narušuje už tak křehkou rovnováhu. Po audiovizuální stránce je to rozhodně opět na samotném vrcholu - zejména první a poslední díl - a opět ta nejuctivější poklona všem těm filmařům, kteří se na pořízení záběrů podíleli. Jen mi trochu chyběl silnější ústřední hudební motiv. Slaďáček od Ellie Goulding sice nese dojemné poselství, ale není to ono. Přitom trailerový song od Mumford & Sons by zejména svým orchestriálním partem byl pro main theme naprosto ideální. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Záběry krásné, plno zajímavých informací jsem se dozvěděl. Bohužel nejvíce mi vadí neustále poukazování, že za všechny změny ke špatnému může jen člověk a hlavně, že za jeden díl nám letem světem ukáže pár živočichů, bohužel nic do podrobna, takže se dozvím jen povrchní věci a žádný hlubší znalosti nedostanu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

to co je Planet Earth pro BBC,to je Our Planet pro Netflix.Je úplně jedno,že tu Netflix slavnější sestřičku formátově kopíruje,protože dokáže servírovat výborný dokument,kde jdou ruku v ruce famózní záběry s hlubší myšlenkou a potřebným ekoposlestvím.Nejednou jsem měl u některých scén regulérně husí kůži...90% ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Nádherné zábery v UHD rozlíšení s podporou Dolby Vision. Bola to pastva pre oči. Poplašné správy (aj keď s názorom autorov plne súhlasím) pôsobili na mňa až prehnane rušivo, čo kazilo dojem dokonalosti. Verím, že ich posolstvo zasiahne čo najviac ľudí, hlavne na tých správnych miestach. ()

Reklama

Reklama