Reklama

Reklama

Cesta do středu Země

(TV film)
  • USA Journey to the Center of the Earth (více)

Obsahy(1)

Nejnovějšího zpracování fantastického příběhu Julese Verna. Již sedm let je pohřešován manžel zámožné Alice Hastingsové. Právníci ho chtějí prohlásit za zmizelého. Mladá žena je ale přesvědčena, že její muž žije. Vyhledá proto známého darwinistu profesora Theodora Lyttona. Chce po něm, aby pohřešovaného manžela Caspera našel. Vše nasvědčuje tomu, že nezvěstný muž zamířil k pobřeží Nového Zélandu, kde stojí záhadná sopka opředená starými legendami. Tudy prý také vede jeskyněmi plnými zlata cesta do středu Země. Samozřejmě, že si profesor Lytton výjimečnou příležitost zúčastnit se pozoruhodné výpravy do neznámých končit nedá ujít. Na nebezpečné misi plné dobrodružství ho doprovází nejen synovec Jonas a samorostlý dobrodruh McNiff, ale nakonec i samotná Alice. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřitelná slátanina, která má s Verneovou románovou předlohou společný jen název a motiv cesty do podzemí. Kdyby to starý dobrý Jules viděl, nejspíše by tvůrcům poslal v úhledném balíčku nějaký Vynález zkázy, aby je definitivně smetl z povrchu zemského a odeslal je do pekelných hlubin. Moje babička by řekla: "Škoda mluviť, hanba pluť". Překlad: pluť = plivat ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kolikrát se ještě bude cestovat do středu Země, než to někdo natočí rozumně a aspoň na tři hvězdičky? Už mě to čekání nebaví, protože ta látka má potenciál, jenom na ni nikdo nesežene slušné peníze, které následně změní v dobrý vizuální kabát. Tak snad brzy. ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Přesně takhle si za oceánem představují Verna (viz hodnocení na IMDb a komentář jakéhosi vzdělance z Long Islandu). Horší však je, že sám jsem tenhle film viděl poprvé místo výuky, lépe řečeno jako součást výuky, pro ilustraci Vernových románů a profesorka češtiny nic nenamítala. Asi je tu více efektů než ve starších zpracováních, ale naprosto chybí smysluplný děj. Když už nestačilo islandské putování ve stopách starého učence podle originálu, muselo být nahrazeno zrovna takovýmhle výcucem? A přitom to neustále dávají, sám jsem na to narazil už počtvrté. // popáté // pošesté : už by se na to mohli vykašlat. A oni to dávají znova a znovu!! Stále dokola!!! Je to na zblití!!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Sú to bylinožravce. Väčšinou.“ Rozprávková televízna mini-séria VOĽNE na motívy románu Julesa Vernea o tom, ako sa ako režisér prepracujete od relatívne kultového prvého MUŽA OD SNEŽNEJ RIEKY cez ešte relatívne solídne hollywoodske fušky bez duše (NEKONEČNÝ PRÍBEH 2) až po odpadové kraviny s predpotopnými trikmi, určené do televízie. VŠETKO pôsobí ako zo 60. rokov 20. storočia, od výpravy cez kulisy a kostýmy po masky (les vyzerá totálne štúdiovo). Rovnako zlé, ako verneovský TAJOMNÝ OSTROV s Patrickom Stewartom z roku 2005. Čo dodať. Halmiovci. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Typický film z produkcie Hallmarku. Znova sa pustili do silného námetu od známeho spisovateľa, ktorí nezvládli po žiadnej stránke. Kulisy, masky a efekty sú tak úbohé, že je to až do plaču. O hereckých výkonoch platí to isté. Musí to stáť veľa úsilia zohnať toľko hereckých babrákov do jedného filmu. Ale fušerskému režisérovi George Millerovi sa to podarilo hravo. A na svoje konto si pripísal ďalší filmový prúser. * ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

No, první část s bídou koukatelná, pokud má člověk po velmi náročném dni, případně se ještě úplně nevzpamatoval z vopice. Ovšem druhá část - to už je skutečná perla mezi exkrementy. Pro dospělého diváka ztráta času, dětem vysvětlit dopředu, že to s J. Vernem nemá nic společného - těm se tahle slátanina plná podivných ještěrů a přiblblého "dobrodružství" teoreticky může líbit. Já jsem se u toho ohromně nasmála a protože smích prý prodlužuje život, tak dám celých přemrštěných 30%... Moment, smála jsem se jen u první části, na druhou jsem zírala silně nevěřícně a s pocitem trapnosti; pokud si správně pamatuju, psychicky jsem to až do konce nevydržela. Takže oprava: 20%. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jsem nucena jít proti proudu... Jules Verne to není ani náhodou, ale já tenhle dvojdílný filmeček prostě žeru a nikdy si ho nenechám ujít. Částečnou zásluhu má roztomilý Jeremy London.;-) ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Ta jedna hvězdička je za snahu autorů a za to, že jsem se díval po očku od počítače a jakési naivní očekávání a lenost mě nepřiměli, abych to někam přepnul. K tomu abych zasedl a díval se naplno jsem však nenašel jediný důvod.. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Režisér slušného MUŽA OD SNEŽNEJ RIEKY je v pekných sračkách. Na jednu stranu poteší retro verneovský prístup a Treat (napriek tomu, v čom teraz hráva) je stále sympaťák, keď sa však výprava dostala k sauroidom a promiskuitným domorodcom, stalo sa z toho peklo... Prvá polovica celkom slušný TV počin. Pri zrovnaní so STRATENÝM SVETOM s Hoskinsom je to aj tak bieda... ()

AlfaNumerO odpad!

všechny recenze uživatele

Občas si člověk říká, že při natáčení takovýchto sra*ek museli být autoři úplně sjetí. Problém však je, že na naladění na stejnou vlnu by člověk musel být sjetý taky. A tolik peněz do drog kvůli tomuto snímku zase investovat nechci. Do odpadu s tebou. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ne nepovedlo se to no je to furt dokola a někdy je fakt těžké najít ty slova že já to nepsal hned bych měl klid. ()

Siegmund odpad!

všechny recenze uživatele

Přesto, že se jedná o fantazii, vadilo mi naprosté nerespektování i těch nejelementárnějších fyzikálních zákonů. (pondělí 24.08.2009) ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Ze scenáristického hlediska opravdu nepovedený film. Navíc mi připadá divné, že manželka přijde o svého muže, nijak zvlášť to s ní nezamává a hned si nabalí nového chlapa, se kterým už stejně neoficiálně udržuje vztah. (43.) ()

raffspIn odpad!

všechny recenze uživatele

Bože dobrý... kdo stvořil takovou slátaninu? Veškerý děj je naprosto nesmyslný, tak moc že si to těžko dokážete představit, pokud to neuvidíte na vlastní oči. V podstatě jsem se na to díval prože sem byl zvědavý co ještě praštěného vymyslí. Skoušel jsem se na to dívat ještě jednou s tím, že pominu všechny fyzykální, logické, faktické, biologické a estetické chyby či nesrovnalosti. No a tak jsem celý film pominul. ()

Reklama

Reklama