Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Andy dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Nejnovější výkřik technologií, funkcemi a možnostmi nabušená panenka, která umí cokoliv. Už to není jenom hračka, je to ten nejlepší kamarád. Je roztomilá jako obrázek a dětem přináší jenom nadšení a štěstí. Andymu a jeho mamince ale přinese jeho nová panenka ještě něco navíc... hrůzu, děs a strach o život. Nikdo totiž netuší, že tahle panenka je zlá jako všechna pekla světa, že dokáže zabíjet, že vraždí moc ráda a navíc s vynalézavostí těch největších psychopatů. Andy i jeho máma Chuckyho opravdovou podstatu brzy poznají, pomoci se ale nedočkají. Takovéhle pravdě totiž nikdo nevěří. A pokud uvěří, tak nepřežije, aby ji mohl potvrdit. Jako třeba soused, jehož záhadně přejela vlastní sekačka na trávu... Dobrou noc, Andy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (229)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Základná kostra zostala rovnaká, aj tentoraz sa dej točí okolo slobodnej matky žijúcej s osamelým synom, ktorý si k narodeninám prial virtuálneho kamaráta. Režisér príbeh posunul do blízkej budúcnosti, kedy už jazdia samojazdiace autá a domácnosť sa dá kompletne ovládať cez aplikáciu, ktorá je prepojená práve s onou bábikou. Aj keď vo filme tečie krv a vnútornosti prúdom, desivého je na ňom pramálo a žáner sa tak, možno zámerne, prehupne od hororu do paródie, čo nemusí byť nutne na škodu. Prvá polovica nabitá gagmi a humorným správaním Chuckyho budí patričný smiech. Po precitnutí postáv, ktorým bábika začne prinášať viac ťažkostí než kratochvíľ a tak sa jej zúfalo snažia zbaviť, je dianie viacmenej uťahané a zbytočné. Zaujímavejšou obmenou sa javí nastoliť apokalypsu, kedy by hračky prevzali totálnu kontrolu nad ľudstvom. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Chtít dneska od remaku Child’s Play biják by bylo naivní. Osmdesátky, které uživili podobný námět, jsou dávno pryč. Ale je chvályhodné, že nedopadl vysloveně špatně. Upgrade námětu s propojením panenky přes mobil a zneužitím umělé inteligence se strefuje do dnešní doby a přesto že jde Chuckyho kouzlení v pozdějších scénách mimo veškerou technologickou logiku, působí to efektně. Jako horor film vnímat nejde (pokud vám není osm), čeho si je sám vědom a i tu nejdrsnější scénu odlehčuje ironickým humorem. Vizáž Chuckyho s červeně svítícíma očima (když je zlej) je cool, a jeho postupné propadání násilí je dobře vykreslené. Jde o nejlepší pasáže filmu. “Velkolepé” finále, které chce původní, komornější vývin děje pořádně nakopnout, naopak film sráží okoukanými a ne moc nápaditými momenty. To mělo v hlavě scénáristu krystalizovat déle. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Před rokem jsem viděl Chuckyho kult, ze kterého jsem byl dost vystříkanej a vlastně hned poté, přišlo oznámení, že bude reboot celé série a já se dost těšil. Bohužel, se mi ale tahle novinka moc nelíbí. Nikdy jsem nějak Chuckyho moc nemusel, ale právě 7. díl byl masakr jak blázen s parádní atmosférou z blázince. Tohle je takové nemastné, neslané, až moc moderní mi to přišlo, Chucky nevypadá vůbec strašidelně, vražd je tu dost málo a ten závěr stál za vyliž prdel. Štěstí, že to bylo alespoň sem tam vtipný a zasmál jsem se a potěší i sexy Aubrey. Hodně slabé 3 hvězdičky. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

O vzhled Chucka jsem mě celkem obavy, ale není to nic zlého. Samozřejmě starý Chucky byl děsivější, ale tenhle je příjemně creepy. Hlas Marka Hamilla sice nenahradí Dourifa, ale Luke Skywalker je dostatečně silná náhrada. Bodycount jsem čekal malinko vyšší, ale dočkal jsem se pár zajímavých mordů. Oproti remaku je tento víc utrženější ze řetězu, ale nečekejte nějaké gore orgie. Hlavně finále má obrovský potenciál, který je rychle utlumen. Takže podtrženo sečteno, nová verze Dětské hry není vůbec zbytečný kousek a rozhodně nedělá ostudu staršímu bratrovi. Plusové body dostává hlavně ve chvílích kdy má svojí tvář a naopak zaostává na okatém odkazování. Ono totiž, kdyby tenhle Chucky vystupoval jako samostatný film s jinou panenkou jménem Harry, fungoval by možná i lépe. Souboj panenek tak letos vyhrává rozhodně Chuck oproti nudné a sterilní Annabelle. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Takto: Chucky u mňa skončil s prvými 3. časťami starej série. To že bude zase nejaký remake mi už ani nepripadalo dôležité. Po pozretí traileru som vedel, že Chucky zmenil vzhľad, a že Charles Le Ray je už navždy DEAD. Kino neprichádzalo do úvahy, no prehovoril ma môj synátor ( čo neurobíte pre svoje deti :-) Tak som sa dal prehovoriť, a povedal si, že to nebudem zrovnávať s pôvodnou sériou ale brať to ako čisto nový začiatok. Maxi kino cinemax neveštilo nič dobré, no na moje prekvapenie tam bolo s nami len 10 ludí. Začiatok filmu nič moc, ale akonáhle sa Chucky naučil robiť to čo mu ide najlepšie, tak ako keby som sa vrátil v čase späť do eighties a mám najradšej keď sú v horroroch detský hrdinovia. Za mňa teda veľká paráda. Na plný počet to ale nieje. 3 mordy + menší masaker v supermarkete je sakramentsky málo. A milfka mamina mohla aspoň kozy ukázať :-) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Titulnú skladbu k filmu "The Buddi Song" zložil skladateľ soundtracku Bear McCreary a naspieval ju sám Mark Hamill, ktorý Chuckyho nadaboval. (tXtX)
  • Italský název tohoto filmu je La bambola assassina, což je v překladu „Zabijácká panenka“. (Lajty)
  • V jednom okamžiku je aktivováno policejní auto s hračkami a říká: „Mrtví nebo živí, jdete se mnou.“ Je to zřejmý odkaz na film Robocop (1987), který také vydal Orion Pictures. (Lajty)

Reklama

Reklama