Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Andy dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Nejnovější výkřik technologií, funkcemi a možnostmi nabušená panenka, která umí cokoliv. Už to není jenom hračka, je to ten nejlepší kamarád. Je roztomilá jako obrázek a dětem přináší jenom nadšení a štěstí. Andymu a jeho mamince ale přinese jeho nová panenka ještě něco navíc... hrůzu, děs a strach o život. Nikdo totiž netuší, že tahle panenka je zlá jako všechna pekla světa, že dokáže zabíjet, že vraždí moc ráda a navíc s vynalézavostí těch největších psychopatů. Andy i jeho máma Chuckyho opravdovou podstatu brzy poznají, pomoci se ale nedočkají. Takovéhle pravdě totiž nikdo nevěří. A pokud uvěří, tak nepřežije, aby ji mohl potvrdit. Jako třeba soused, jehož záhadně přejela vlastní sekačka na trávu... Dobrou noc, Andy. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (230)

POMO 

všechny recenze uživatele

Chtít dneska od remaku Child’s Play biják by bylo naivní. Osmdesátky, které uživili podobný námět, jsou dávno pryč. Ale je chvályhodné, že nedopadl vysloveně špatně. Upgrade námětu s propojením panenky přes mobil a zneužitím umělé inteligence se strefuje do dnešní doby a přesto že jde Chuckyho kouzlení v pozdějších scénách mimo veškerou technologickou logiku, působí to efektně. Jako horor film vnímat nejde (pokud vám není osm), čeho si je sám vědom a i tu nejdrsnější scénu odlehčuje ironickým humorem. Vizáž Chuckyho s červeně svítícíma očima (když je zlej) je cool, a jeho postupné propadání násilí je dobře vykreslené. Jde o nejlepší pasáže filmu. “Velkolepé” finále, které chce původní, komornější vývin děje pořádně nakopnout, naopak film sráží okoukanými a ne moc nápaditými momenty. To mělo v hlavě scénáristu krystalizovat déle. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Značka "Child's Play" na tom filmu teda visí naprosto zbytečně. Ale vlastně mě ta technologická aktualizace baví. A když už "remaky", tak mám rád takové, které se nebojí originál překopat, což je tady splněno v míře vrchovaté, takže vlastně ... spokojenost. Je to řemeslně poctivé, postavy jsou sympatické a dobře zahrané. Celým filmem navíc prostupuje fungující humor, který se sem tak nějak hodí (určitě víc než třeba do letošního To). A na "dětský" horor je to i docela krvavé. Takže největší problém mám nakonec se vzhledem titulní panenky, ta je fakt hnusná jak prdel, a tak nějak nevěřím, že by jakákoli společnost nadesignovala svou super komerční hračku zrovna takhle. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Může se někde panenka Chucky brát vážně? Podle mě nemůže. A i když se film snaží hrát na city a ukázat morální přesah, tak pořád je to remake hororové klasiky, který si víc jak tři hvězdy prostě nezaslouží. Naopak je to víc než dost. Navíc má viditelnou snahu zasáhnout do atmosféry Stranger Things/To, ale úplně to není ono. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Třináctiletý Andy dostal novou hračku, supermoderní panenku, která si říká Chucky. A Chucky je trošku porouchaný, takže začne zabíjet lidi, aby byl Andy šťastný. Nová verze hororové klasiky moc neděsí, ale příjemně baví komickou brutalitou, slušnými herci a atmosférou ve stylu Stranger Things. Žádný zázrak, ale jako hororová jednohubka nová Dětská hra obstojí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $10miliónov║Tržby USA $29,208,403║Tržby Celosvetovo $44,907,074▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,548,367║ Tržby za predaj DVD v USA $1,548,367║ Mal som obavy, lebo Chucky má už veľa dielov, pokračovaní a vždy si držal minimálne nejakú tu priemernú úroveň. Ani raz sa nestalo, že by ma nepobavil svojimi zvrátenými kúskami. A tu to nie je inak, robotický Chucky si ma podmanil, hlavne v prvej tretine súhra Andy a Chucky na výbornú. Potom to občas zakopne ale v zápätí to niečím zachráni. Technicky v pohode, decká sú fajn, je to dosť uletené, pobaví a samozrejme je to aj primerane zvrátené ako je u tohto nezbedu zvykom. /55%/ ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Po dosť kontroverzných hodnoteniach (nerátam teraz zdejšího hororového exprda) som veľa nečakal, napokon prevažuje celkom spokojnosť, ale rozhodne nie nadšenie. Pripomenulo mi to jeden zo segmentov Horror Stories III, ktorý bol rozhodne desivejší. Že sa tvorcovia vydali vlastnou cestou je síce fajn, ani že nekopírujú originál, i keď to s pôvodným Chuckym nemá vôbec nič spoločné. Vymyslieť príbeh o čisto robotickej bábike utrpelo najmä na Chuckyho vizáži a mimike, ktorá mi príde asi najviac nezaujímavá, takže kto čaká pekne nasraný výraz a poskakovanie malého zabijaka po svojich obetiach, tak veľa toho nedostane. Rovnako s napätím sa tvorcovia veľmi nehrali, a tým pádom vytvorili "iba" celkom odľahčený a zábavný, k tomu dokonca vulgárny krváčik so solídnymi vraždami, striekajúcou krvou a sympatickými postavami. Porovnávať tento film so starými časťami vôbec nemá zmysel, ale vlažné prijatie filmu sa dá pochopiť. Moja latka v hororoch až tak "intelektuálne" vysoko nikdy nebola... a keď tak nad tým rozmýšľam, celkom som sa bavil. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem obstojná nová verze Chuckyho. Chucky nikdy nepatřil mezi mé oblíbené horory, takže jsem přistupoval k filmu chladněji, ale ve výsledku fajn překvápko. Chuckyho Design se sice moc nepovedl, ale povedly se hlavní postavy, bavil mě policista, došlo také na humor a je to překvapivě hezky brutální, minimálně scéna se sekačkou a pilou stojí za to. Škoda, že finále se neutrhlo ze řetězů více, ale i tak vcelku spokojenost za lepší dobrou. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nemal nič proti remakom. Na originálnej Detskej hre som vyrastal, je to jeden z „tých“ nostalgických filmov, ktoré sme ako decká pozerali na videu a hlboko v nás zostali už navždy zakorenené. Remake mi prišiel úplne v pohode. Nič výnimočné, o žánrovej udalosti sezóny nemôže byť ani reč. Ale remeselne a technicky zručne natočený, dobre obsadený, s radou solídnych scén, ktoré sú atmosférické a prekvapivo drastické. Dokonca snímka obsahuje humor, čo nemám v hororoch rád, ale je to typ humoru, ktorý nesabotuje vážnu atmosféru (čo je vždy veľmi ťažké docieliť/urobiť). ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert se domnívám, že Lars Klevberg neměl sebemenší ponětí o tom, co vlastně točí. Režisér očividně tvoří bez jasného autorského záměru, kdy pouze zmatečně přeskakuje mezi jednotlivými filmovými žánry, abychom ve výsledku dostali zcela nefunkční slepenec. Obdobným způsobem bylo patrně naloženo i se scénářem, který je spíše skládankou různých kousků vzájemně k sobě sešitých bez jakékoliv vnitřní koherence. Každý opravdový fanoušek hororu bude u Child's Play pouze ztrácet čas a já tak snímku uděluji naprosto zasloužený odpad. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je sice trochu smutné, že studio nehledě na to, že Mancini dál pokračuje se svou sérií, využilo právní kličku k tomu, aby mu jeho životní dílo zremakovalo - ale takový už je v Hollywoodu život. Nová dětská hra dělá pár věcí dobře a pár špatně. Největší chyba je, když si pomáhá CGI efekty i ve chvílích, které by šly vyřešit animatronikou - protože právě ta je trademarkem série a CGI se jeví jako laciná náhrada. Skvělé je ale, že se daří navodit pocit vztahu mezi opuštěným dítětem a hračkou, který má v sobě něco smutně silného (a že je dětský herec, mimochodem velmi dobrý, na hračku tohoto typu - ještě navíc tak anachronickou - příliš starý, ten dojem paradoxně zesiluje) a když se Chucky vymkne kontrole, jsou v tom mnohem komplexnější emoce. Použitím celé party dětí to má určitý Stranger Things vibe, což by mě jindy iritovalo, ale nemůžu asi moc mainstreamovénu hororu vytýkat, že sleduje trendy. Zvlášť, když to klape. K téhle verzi se dokonce hodí i jinými tolik vytýkané opuštění příběhu vzniku Chuckyho, i když místo nějaké korejské programátorské kletby bych asi ocenil subtilnější přístup, kdy by se hračka prostě odpozorováním našeho světa a chování naučila násilí i bez nahackování (film tak beztak víceméně funguje). Když se to ale vezme kolem a kolem, jsem poměrně spokojený - hodně spokojený. Jde o remake, který zkoumá jiné možnosti námětu, než kterýkoliv z předchozích dílů, což není samozřejmost. Jo a je v tom Aubrey Plaza! Kdyby se neuspěchalo finále, bylo by to perfektní. 85 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Reboot Dětské hry reflektující aktuální dění od všudypřítomných high-tech zařízení, přes rasismus (watermelon stereotype), až po konzumerismus mileniálů a údajnou podobu panenky s Trumpem. Gore okamžiky ujdou, ale co je to platné, když při budování napětí, atmosféry i humorných vložek evidentně vyndali z Klevberga baterky. Nehledě na to, že ten jediný pravý Chucky z ´88 by tohoto panáčka s vražedným rozhraním přehnul přes koleno, naplácal mu na hardware a pomocí acetylenové svářečky ho poslal vstříc křemíkovému nebi. No Buddi Likes it.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film z roku 88 na mě působil uboze, někdy až trochu směšně. Ale tvůrci si s novinkou poradili výborně. Vytvořili vtipnou a zajímavou verzi příběhu. hodnotím plným počtem. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Chucky 2k19 je zrzavej fuckin Tony Stark?! Charles Lee Ray versus sonda do vykořisťování zaměstnanců v zemích třetího světa i studie digitální demence? Co si budem, doba už je taková. Tatík klidně může mít v prdeli zakousnutou sněžnou frézu, ale pomoci se u vlastních děcek nedovolá, protože jejich oblíbenej jůtuber zrovna streamuje Robloxe. Bez očekávání, přesvědčený, že když vezmou Chuckymu Brada Dourifa a klasickou zápletku, vezmou mu duši, přiznávám - spletl jsem se! Lars Klevberg v digitálním hororu bez hororový atmosféry servíruje dvě třetiny nabroušený, zábavný a novátorský podívaný, kterou doslova a do písmene zabíjí tupým finále. Osmdesátkový loutky byly možná naivní, ale vážně děsivý. Smartfounová verze Child's Play je spíš Toy Story po dvaadvacáté, u kterýho však nemůžete neocenit odvahu a dobrý nápad. [RATE: 50%] ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Remake známého hororu jsem si pustil hlavně z toho důvodu, že jsem nikdy neviděl žádný díl a chtěl jsem se seznámit s tématem...a možná i kvůli Marku Hamillovi (který je ale hlasově poznat až v závěrečném aktu když se rozdivočí). No a po zhlédnutí jen musím konstatovat, že to byla totální ztráta času a k tomuto účelu by plně postačila hromada videí na youtube. 90 minut a stejně silná nuda. Hororů je teď jak hub po dešti, takže vás nabádám k opatrnosti. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Takto: Chucky u mňa skončil s prvými 3. časťami starej série. To že bude zase nejaký remake mi už ani nepripadalo dôležité. Po pozretí traileru som vedel, že Chucky zmenil vzhľad, a že Charles Le Ray je už navždy DEAD. Kino neprichádzalo do úvahy, no prehovoril ma môj synátor ( čo neurobíte pre svoje deti :-) Tak som sa dal prehovoriť, a povedal si, že to nebudem zrovnávať s pôvodnou sériou ale brať to ako čisto nový začiatok. Maxi kino cinemax neveštilo nič dobré, no na moje prekvapenie tam bolo s nami len 10 ludí. Začiatok filmu nič moc, ale akonáhle sa Chucky naučil robiť to čo mu ide najlepšie, tak ako keby som sa vrátil v čase späť do eighties a mám najradšej keď sú v horroroch detský hrdinovia. Za mňa teda veľká paráda. Na plný počet to ale nieje. 3 mordy + menší masaker v supermarkete je sakramentsky málo. A milfka mamina mohla aspoň kozy ukázať :-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nová Dětská hra se vrací ke kořenům celé ságy, žádný Charles Lee Ray nepřevádí před smrtí ve velkém hračkářství svou temnou duši do nejbližší panenky, ale celé je to uzpůsobené nové generaci. Odlišnosti (Chucky je darebák proto, že se v něm pohrabal kdesi ve vietnamské továrně na svého šéfa naštvaný dělník) mi nevadily, odklon od nadpřirozena je vlastně ku prospěchu věci. Naopak spíš cílí proti moderním technologiím a všemu až příliš „chytrému“. Rozvedená matka Aubrey Plaza synkovi obstará (horkotěžko si hledá reálné kamarády) panenku, která si přeje jediné: aby byl chlapec Andy šťastný. Chucky přitom není úplně zlý – jen vnímá své okolí, mnohé si špatně vyloží, a když se mladí smějí u sledování brutálního hororu, bere násilí jako normu. První velkým problémem je každopádně dějová nesoudržnost i nenávaznost jednotlivých scén. Něco se stane, ale chybí následky. Nikdo se neptá, proč je rozbité sklo skříňky, nikdo neřeší, kam zmizel hezky zabalený dárek pro černošskou sousedku. Závěr je v téhle otázce značně nedopečený (a kompatibilnost Chuckyho, který dokáže leccos ovládat, mě neoslovila, spíš iritovala). Druhá potíž tkví v tom, že tenhle příspěvek není zábavným hororem. Je to takové dobrodružství bez černého humoru, násilné momenty nestrhnou. Nostalgie je krásná věc, ale nezařídí úplně všechno. Za mě nijak zvlášť kreativní jednohubka. 55% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi ta myšlenka, že obdivování "zábavného" násilí může velmi snadno vést k násilí opravdovému, pokud člověku nebo zrzavé panence chybí rozlišovací schopnost a pokud mu z jistých důvodů přeskočí. Nová Dětská hra mě tím potěšila stejně jako pečlivějším (na poměry hororu o vraždící hračce tedy rozhodně) vykreslením dětských (ano, je jich více a je to dobře) i dospělých postav nebo velkým finále, které mohlo být klidně ještě větší. A ke kladům rád přidám ještě hudbu od Beara McCrearyho, která se mi zdála prostě fantastická - prakticky pořád si pohrává s melodií hračky Buddiho, kterou složil také McCreary, a je to velmi zábavné. Ostatně jako celý film. Původní Dětské hře se vyrovná. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1988 bol natočený horror "Detská hra" (Child's Play). Bol o vraždiacej bábke, do ktorej sa prostredníctvom magického rituálu prevtelila duša brutálneho vraha Charlesa Lee Raya. Film si našiel svoju divácku skupinu fanúšikov a tak bolo následne vyprodukovaných niekoľko ďalších pokračovaní. Potom prišla odmlka a až v roku 2019 natočil nórsky režisér Lars Klevberg nový zmodernizovaný remake. V tom už nie je žiadne prevteľovanie, žiadna čierna mágia, žiadny vrah Charles Lee Ray. Namiesto toho je tu porucha systému a preprogramovanie bezpečnostných protokolov robotickej panenky, ktoré z nej urobia zakomlexovanú vraždiacu hračku. Nie, toto ja neberiem. Znegovali kult a charizmu tejto horrorovej postavy. Nehovoriac o tom, že pôvodný démonický Chucky by tohto spuchnutého robotického pajáca roztrhal na kusy. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ok další klasika zprasená. Ani už mě to nepřekvapuje. Zkusil jsem po nějaký době zase hororovej dvojboj. Jarmuschovi zombíci nenadchli, ale dalo se to vidět. Tohle je jenom další zkurvení mé dětské legendy ze které nejde strach ani obloukem, ale po pravdě jen těžko šlo čekat něco jiného.10% ()

Reklama

Reklama