Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Andy dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Nejnovější výkřik technologií, funkcemi a možnostmi nabušená panenka, která umí cokoliv. Už to není jenom hračka, je to ten nejlepší kamarád. Je roztomilá jako obrázek a dětem přináší jenom nadšení a štěstí. Andymu a jeho mamince ale přinese jeho nová panenka ještě něco navíc... hrůzu, děs a strach o život. Nikdo totiž netuší, že tahle panenka je zlá jako všechna pekla světa, že dokáže zabíjet, že vraždí moc ráda a navíc s vynalézavostí těch největších psychopatů. Andy i jeho máma Chuckyho opravdovou podstatu brzy poznají, pomoci se ale nedočkají. Takovéhle pravdě totiž nikdo nevěří. A pokud uvěří, tak nepřežije, aby ji mohl potvrdit. Jako třeba soused, jehož záhadně přejela vlastní sekačka na trávu... Dobrou noc, Andy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (231)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Roztomilé volné pokračování roztomilých příběhů o Chuckym. Hraje se už trochu jiný level - Buddi/Chucky není vlastně pravý Chucky, jeho temné já není převtělený zabiják nýbrž pomsta ponižovaného vietnamského nádeníka, nicméně šlape to a funguje celkem dobře. Nemůžu si však pomoct od pocitu mírného zklamání, že z námětu by se bývalo dalo lehce vytlouct ještě mnohem víc zábavné řezničiny, ale i tak je ve filmu několik milých momentů. Třeba obličejový skalp na melounu, krutý konec tlustého zpoceného perverta ve sklepě, vražední medvídci s červenýma očičkama, no vrcholem pro mě byla jistá scéna z nákupního střediska v den zahájení prodeje Buddiho 2: Natěšený, štěstím zářící dětský holčičí obličejík zbožně koukající na potácejícího se reklamního panáka, kterému se ovšem záhy dostane ledové sprchy v podobě teplé tepenné krve z panákovy krkavice. Kouzelný gag. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle že je ten super špatný remake na který dost lídí nadává? Tak asi stárnu ale tohle mi nepřišlo špatné. Vůbec. Scénář je dostatečně jiný aby to nebyla prahprostá kopie jako třeba nový Lví král, ale přitom premisa je stejná jako originál. Líbilo se mi jak to udělaly moderní, a i když jsem zezačátku moc nežral "origin" Chuckyho tak pak jsem se zhoupl na jeho vlně. Tohle není o masovém vrahovy ale o panence které vyply ve Vietnamu všechny zábrany. Chucky zrovna nevypadá nejlépe ale má daleko větší rozvoj emocí než originál a sem tam se i lépe hýbe. Hamill nedosahuje kvalit Dourifa ale špatný taky není, gore tu celkem ušlo jen závěrečný masakr lehce zklamal, čekal jsem ho delší. Nebudu nalhávat na originál to nemá a nemá to ani na Curse of Chucky nebo Bride of Chucky ale zbytek dílů to strká do kapsy. Já se bavil parádně. Jo a samozřejmě Andy z roku 1988 je 100x lepší než tenhle ufňukánek. A Chukyho písnička je neskutečně chytlavá: "You are my buddy, until the end, more then a buddy you´re my best friend!" ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

O vzhled Chucka jsem mě celkem obavy, ale není to nic zlého. Samozřejmě starý Chucky byl děsivější, ale tenhle je příjemně creepy. Hlas Marka Hamilla sice nenahradí Dourifa, ale Luke Skywalker je dostatečně silná náhrada. Bodycount jsem čekal malinko vyšší, ale dočkal jsem se pár zajímavých mordů. Oproti remaku je tento víc utrženější ze řetězu, ale nečekejte nějaké gore orgie. Hlavně finále má obrovský potenciál, který je rychle utlumen. Takže podtrženo sečteno, nová verze Dětské hry není vůbec zbytečný kousek a rozhodně nedělá ostudu staršímu bratrovi. Plusové body dostává hlavně ve chvílích kdy má svojí tvář a naopak zaostává na okatém odkazování. Ono totiž, kdyby tenhle Chucky vystupoval jako samostatný film s jinou panenkou jménem Harry, fungoval by možná i lépe. Souboj panenek tak letos vyhrává rozhodně Chuck oproti nudné a sterilní Annabelle. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nemal nič proti remakom. Na originálnej Detskej hre som vyrastal, je to jeden z „tých“ nostalgických filmov, ktoré sme ako decká pozerali na videu a hlboko v nás zostali už navždy zakorenené. Remake mi prišiel úplne v pohode. Nič výnimočné, o žánrovej udalosti sezóny nemôže byť ani reč. Ale remeselne a technicky zručne natočený, dobre obsadený, s radou solídnych scén, ktoré sú atmosférické a prekvapivo drastické. Dokonca snímka obsahuje humor, čo nemám v hororoch rád, ale je to typ humoru, ktorý nesabotuje vážnu atmosféru (čo je vždy veľmi ťažké docieliť/urobiť). ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je sice trochu smutné, že studio nehledě na to, že Mancini dál pokračuje se svou sérií, využilo právní kličku k tomu, aby mu jeho životní dílo zremakovalo - ale takový už je v Hollywoodu život. Nová dětská hra dělá pár věcí dobře a pár špatně. Největší chyba je, když si pomáhá CGI efekty i ve chvílích, které by šly vyřešit animatronikou - protože právě ta je trademarkem série a CGI se jeví jako laciná náhrada. Skvělé je ale, že se daří navodit pocit vztahu mezi opuštěným dítětem a hračkou, který má v sobě něco smutně silného (a že je dětský herec, mimochodem velmi dobrý, na hračku tohoto typu - ještě navíc tak anachronickou - příliš starý, ten dojem paradoxně zesiluje) a když se Chucky vymkne kontrole, jsou v tom mnohem komplexnější emoce. Použitím celé party dětí to má určitý Stranger Things vibe, což by mě jindy iritovalo, ale nemůžu asi moc mainstreamovénu hororu vytýkat, že sleduje trendy. Zvlášť, když to klape. K téhle verzi se dokonce hodí i jinými tolik vytýkané opuštění příběhu vzniku Chuckyho, i když místo nějaké korejské programátorské kletby bych asi ocenil subtilnější přístup, kdy by se hračka prostě odpozorováním našeho světa a chování naučila násilí i bez nahackování (film tak beztak víceméně funguje). Když se to ale vezme kolem a kolem, jsem poměrně spokojený - hodně spokojený. Jde o remake, který zkoumá jiné možnosti námětu, než kterýkoliv z předchozích dílů, což není samozřejmost. Jo a je v tom Aubrey Plaza! Kdyby se neuspěchalo finále, bylo by to perfektní. 85 % ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Titulnú skladbu k filmu "The Buddi Song" zložil skladateľ soundtracku Bear McCreary a naspieval ju sám Mark Hamill, ktorý Chuckyho nadaboval. (tXtX)
  • Film mal rozpočet iba 10 miliónov dolárov. V kinách po celom svete zarobil počas otváracieho víkendu až 45 miliónov dolárov. (tXtX)

Reklama

Reklama