Reklama

Reklama

Očekávané válečné drama vizionáře Christophera Nolana vychází z událostí evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940. (Vertical Entertainment)

Diskuze

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Největší vtip je v tom, že kdyby úplně stejný film vysílali v pondělí odpoledne na Barandově a každý z vás by na něj při přepínání programu náhodou narazil, nevěděl, že je od Nolana ohodnotil by ho podstatně hůř než jako 81. nejlepší film s 88%. A to je obrovská chyba zdejší csfd smetánky. Nevědět, že je to od Nolana, nevědět o tom nic a koukat doma v pondělí po práci, tak to ani nedokoukáte. Vy hodnotíte pro ten pocit, že to natočil někdo výjimečný a musí to tak být, protože je to v celosvětovém měřítku tak uznávané a dané. Ne proto, že to tak je, ale že to oni všichni říkají. Je to stejné jako kdybyste navštívili galerii Paříž, já bych tam pověsil svůj načmáraný obraz a napsal bych pod něj popisek Leonardo da Vinci. V tu chvíli byste tento obraz vyzývali jako veledílo a dílo hodné génia. Kdybych ten stejný obraz nyní již s mým pravým jménem Stallone ukázal u vás ve vesnici, hnali byste mě s ním holí. Byl by to ten samý obraz, ale vy ho vnímali pokaždé jinak. A to je přesně tento film. Je to Nolan, je to očekávané veledílo, co kdybych vám ho pustil jako televizní pořad nějakého podřadného režiséra? Již by to na vás nepůsobilo, stejně jako obraz, Jen to vědomí, že ho maloval da Vinci ve vás probouzí pocit, že čumíte na něco výjimečného. To píši jako reakci ke komentářům, že se některým film nelíbil, ale stejně hodnotí 5*, protože to musí být geniální, protože to někdo říká.

na příspěvěk reagoval jiriluk, Psychor

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Jarin69

Další z řady? Ty vole, tohle byl tak jiný válečný film, po všech těch Ryanech ad., že už to snad ani víc nešlo... A přesto je výtečný... co výtečný, možná jeden z nejlepších válečných filmů, a že už jsem jich viděl slušnou řádku.

 

A určitě už to tu zaznělo bžilionkrát, ale ten soundtrack... Tohle je Zimmerův mástrpís. (Ano, právě jsem se vrátil z kina a jsem z toho filmu úplně v prdeli :-).

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Hmmm, čekal jsem trochu víc. Další z řady válečných filmů. Tak snad třeba příště.

na příspěvěk reagoval Pítrs85

WhiteDuke

WhiteDuke (hodnocení, recenze)

http://www.nj.com/entertainment/index.ssf/2017/07/chris_nolan_on_dunkirk_and_leaving_the_dark_knight.html

Speaking of the cast - and stop me if this is meant to be a secret - but is that a Michael Caine cameo we hear early in the film? Talking on the radio to the RAF man? Nolan: Yes, good for you for spotting him. It's shocking to me that a lot of people haven't, when he has really one of the most distinctive voices in cinema. I wanted very much to squeeze him in here. It's a bit of a nod to his character in "Battle of Britain." And also, it's Michael. He has to be in all my films, after all.

Uživatel WhiteDuke smazal svůj příspěvek.

jizvoun

jizvoun (hodnocení, recenze)

Popravdě jsem taky byl trochu zklamán. Ale to bylo způsobeno tím, že od Nolana jsem pokaždé čekal strhující příběh plný neuvěřitelně propracovaných zvratů a konečným WOW. Klidně bych si to představil delší, aby mohly být některé ty příběhové linie o něco prokreslenější, stejně jako postavy. Nicméně to bylo stejně super. V imaxu dvakrát tolik:)

jiriluk

jiriluk (hodnocení, recenze)

Bylo to dobry, ale úplně odvarenej jsem teda nebyl. Namlsanej Interstelarem jsem pocitil lehké abstinencni příznaky. Černá díra zakrivy cas i prostor, Dunkerk a Nolan zakrivy jen cas :) potěšili starší lide v sále, páry, rodiny 60+ na dopoledním představení :) možná to dam jeste jednou ! Každopádně moje fascinace Nolanem slábne.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

noise_law

noise_law (hodnocení, recenze)

Bluntman

on moc neumi psat, nema teoreticky aparat a ani rozhled, ale snazi se psat, nekdy, teoreticky. nicmene ja treba souhlasim s presunem pozornosti k filmu coby mediu, ktere se on snazi, ac grotesknim zpusobem, popisovat. na jeho recenzi mi spise vadi konecna pasaz o lidskoti a nelidskosti nolanovych filmu. svoboda dela bezne, ze sve vlastni emoce vyuziva coby model pro emoce kohokoliv. ze to co citi on, automaticky bude citit random divak. je to objektivizace nejsubjektivnejsiho.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

noise_law

Benefit of doubt, protože nevěřím, že někdo s potenciálně magisterským titulem a živící se psaním o audiovizi je schopný vyplodit následující a myslet to vážně: "Odhalují totiž pouze to, že Dunkerk je Film.
O Christopheru Nolanovi platí, že je jedním z mála Filmařů. Nežene ho touha odvyprávět příběh, nabídnout zajímavé hrdiny ani přednést ponaučení, ale postavit před diváky dokonalé Filmové dílo, které zcela naplňuje možnosti svého média. Proto když si nyní ,samoúčelně´ hraje s časovými liniemi, jde ve skutečnosti o tu nejupřímnější a nejsilnější motivaci, jakou si u něj lze představit. Dunkerk nemá hrdiny a nemá ani pointy, protože je sám sobě hrdinou a sám pro sebe pointou. Je motivovaný tím, aby byl."

 

Tohle je fakt level Mirka Spáčilová po houbičkách.

na příspěvěk reagoval noise_law

Rhea

Rhea (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Mozna mi uniklo neco ve vlakne, ted jsem sem nakoukla, takze mozna to bude mimo... A mozna to myslis jako ironii. Kazdopadne pokud je to vazne mineno, pak vez, ze jakekoliv substantivum zacinajici velkym pismenem (nikoliv vsak osobni jmena, nazvy apod.) znaci velkou miru, nadnormalnost, vyjimecnost. Takze tu mame Herce, Rezisera, Film, Den (napr. den D, kdyby to nekomu nedoslo, vylodeni v Normandii)... Prekvapilo by me, kdyby to nekdo nevedel, je to tak bezna vec...

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

Stallone

A potom sa zobudíš, vyzlečú ťa z kazajky, dajú ti lieky a odprevadia ťa na raňajky na vozíku? :-D Tých 5 rokov ktoré stále omielaš už vypršali minulý rok :-D Si neschopná a zbytočná existencia a tvoje svedomie ti šepká... zabi sa :-)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

11.01.2020

Nadcházející špionážní thriller Christophera Nolana Tenet bude režisérovým druhým nejdražším filmem vůbec. Film, jenž se bude zabývat manipulací časem, má podle serveru Variety (a následně potvrzeno… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama