Reklama

Reklama

Očekávané válečné drama vizionáře Christophera Nolana vychází z událostí evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 733)

jesus666 

všechny recenze uživatele

Tak neviem... Rating PG-13 na vojnový film??? Dunkirk je síce pôsobivý, remeselne zmáknutý film, ale mám pocit, že Nolan akoby mieril z francúzskeho pobrežia do vôd artového filmu. Nuda. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z lepších válečných filmů, co jsem viděl (tenhle žánr mě nikdy moc nebavil). V rámci Nolanových filmů ale spíš slabší. Spousta silných momentů, kdy kamera a hudba jdou ruku v ruce a vznikají z toho scény, u kterých mě mrzí, že jsem je neviděl v kině. Bohužel ale Dunkerk nic jiného než těch několik skvělých momentů a dobrou atmosféru nenabízí. Obávám se že nepotrvá dlouho a nevzpomenu si ani na samotný film a bohužel ani na ty skvělé scény. ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Mě to nějak nechalo chladným. Oceňuji technickou stránku snímku, nicméně po čistě filmové stránce to má nesmírně slabý scénář. Kdyby se Nolan a spol. pokusili vytvořit nějaké dokudrama, tak by to snad dopadlo lépe. Takto nefunguje identifikace s postavami, na jejichž osudu mi během sledování zase tak moc nezáleželo. Na jaro 1940 skutečně nejsem odborník, ale i tak jsem si všiml několika málo nelogičností (Britové rozhodně nenastupovali takto spořádaně, apod.) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ten, kto čaká „klasický“ vojnový film, tak bude sklamaný. Ch. Nolan opäť potvrdil svoju genialitu, kreatívnosť a opäť nesklamal. Neviem, že čo by som k tomu ešte mohol doplniť. Zaujímavé riešenie „sekania času a scén“. Každý priestor (zem, voda, vzduch) má svoju hrdinu –M. Rylance a T. Hardy sú geniálni (aj vtedy, keď v niektorých scénach sú takmer „neaktívni“). A ešte jedna vec: fantastická hudba od H. Zimmera. Osobné hodnotenie: 85% (****) ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Pro mě jsou tyhle filmy zárukou kvality - vím, že se u nich budu bavit, že vizuální zpracování bude stát za to, že příběh bude vyváženě dojemný, úsměvný a napínavý a taky vím, že skvělí herci předvedou skvělé výkony. Dunkerk mě teoreticky nemohl zklamat a naštěstí ani nezklamal. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Prchajícím vojákem na vlastní kůži. Je třeba zažít ten pocit. Film, ve kterém neustále a vtíravě tlačí čas. Originálně pojatá mozaika mnoha velkých příběhů kousek od domova v malém prostoru, kterému vládne válka. A dokonalý pomník velkým hrdinům, kteří dělají zdánlivě obyčejné věci. A skvělá Zimmerova nehudba. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Z Nolana se chtě nechtě stala jakási značka ve stylu, „To točil Nolan, ten co natočil luxusní trilogii o Batmanovi a Počátek, to bude určitě stejná bomba ne-li lepší. Ano, Nolana to nezapře. Ten surový styl, ta atmoška, kamerově a současně vizuálně perfektní. Bohužel se Nolan nechal trochu unést Bayem a Spielbergem a natočil tu nechutnou propagandu za jakou by se ve své době nemusel stydět ani Goebbels. Kdyby tohle pak pouštěli v Británii v průběhu války tak museli všichni chlapi v zemi narukovat a bojovat. To co jsem schopen u pánů Baye a Spielberga tolerovat to mi k Nolanovi prostě nesedí. Všechno sice pojmul lehce originálně. Ve finále je z toho hlučná kaše, která je plná chyb, a po napětí tu není cca od půlky filmu ani stopy. Všechno tohle Nolan zakončil grandiózním přeletem Šíleného Maxe přesně v tom stylu, v jakým Hanks na konci Ryana zničí pistolí tank. Těším se na druhou projekci ale obávám se, že film zůstane přesně v průměru… ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Hodinu a tři čtvrtě dlouhý trailer, kde nepoleví hudba a není prostor na dialogy. Dokonale natočené obrazy, spíš než hraný film. ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

V celku koukatelná hezky udělaná válečná humanitární agitka, která nezdravě hraje na city. Akce se nezastaví po celou stopáž, pořád se někdo koupe a letadla, která už na začátku nemají palivo, jsou ve vzduchu až do konce (zřejmě pohon na "slunce v duši" ). Herci jsou nesympatičtí jedna radost, takže vám jich není ani líto. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Dunkirk není klasickým válečným filmem, je velmi zvláštním filmem o válce, který jakoby z války ani není. Dost těžko se mi hledá správná slova, jak film vlastně popsat. Důležité ale je, že film není špatný, na druhou stanu mě ale ani jinak nezaujal. Možná jen tím, že oproti klasickým válečným filmům neklade důraz na žádné postavy a ani je nijak v průběhu děje nerozvíjí, což je možná i hlavním důvodem, proč mě vlastně ani nedokázal vtáhnout pořádně do děje. Celkově na mě film působí hodně odosobněným dojmem a znovu bych ho nezhlénul. 72% ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Především díky "hororovému" soundtracku tísnivé válečné drama, které je až dokumentaristicky zpracované, přitom ale ozvláštněné prolínáním několika časových rovin. Zároveň Nolanovsky chladné. Absenci erkového ratingu nerozumím, jelikož stejně je to pro dětského diváka nevhodné a nestravitelné sousto ... 80% ()

JG7 

všechny recenze uživatele

Dunkerk je velký úkrok stranou, proti předchozím Nolanovým filmů. Střih je mnohem pomalejší a děj netáhnou postavy. Hlavní postavou je válka samotná a celé je to boj s časem, ale je to úchvatné a ač jde o válku, tak i svým způsobem krásné. Film nejde divákům naproti, svým způsobem se i sleduje celkem obtížně, díky tíživé atmosféře. Ta je asi nejsilnějším prvkem, takhle přesně vystihnutá atmosféra války, kdy většina vojáků jsou obyčejní kluci, kteří nejsou ničím výjimeční (rozdíl proti zbytku Nolanových protagonistů). Časové struktura je ovšem typicky Nolanovská a pro vyjádření nedostatku času funguje skvěle. Film roku. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

- že by mě to dostalo do kolen ... to ne ... ale ke konci tu atmosféru to mělo ... musel to být hrozný fofr a hrůza ... to asi nikdo nečekal, že to tak bude ... ale dostali nakonec co proto ... hrůza ... a děs ... ale myslel jsem, že to Nolan pojme lépe ... to poskládání bylo opravdu mimózní ... tady to nemá mít efekt jako v "Počátku" ty troubo ... ! ()

bozka10 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto je katastrofa jak po filmárskej stránke,tak po historickej.Odpad to bol uz pri nápade na tento film.nápad bol kurva zlatý.fuj. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od filmu měla větší očekávání nebo jsem nebyla ve správné náladě, ale nadšená jsem z něj moc nebyla... vlastně ve mně nevzbuzoval nikterak silné pocity. Ale jsem ráda, že jsem si jej mohla odškrtnout ze seznamu :-) ()

Wallis3 odpad!

všechny recenze uživatele

Kašlu vám na nějaký střih, či záběry. Tentokrát zklamal i Hans Zimmer a Nolan vyblbnul a ztratil šťávu. Nejblbější válečný film, kde Hardy i bez paliva stačí odstřelit každý jedno letadýlko, který tam přiletí udělat bububu. Kde byla nějaká válečná zóna? Kde byl pocit beznaděje, který bych měl cítit v pekle výbuchů, krve a lítajících končetin. Tohle byl promarněný potenciál jak bič!!! ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Jsem velký obdivovatel práce bratrů Nolanových, ale tohle dílo mi tedy k srdci napřirostlo. Zdlouhavé tempo mi nevadí, ale stále se opakující dění bez větší gradace ano. Hudební doprovod mistra Zimmera tomu dává ještě větší důraz, jako by se stále točil ve stejné spirále. Naštěstí zůstává brilantní filmařina, která je zkrátka na jiném levelu než u většiny současných režisérů. 75% ()

aslavey 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy jsem necítil tolik beznaděje. To, co hudba neustále přidává na síle, to ubírá sílu všem účastníkům. Cokoli se povede automaticky vede ke zkáze. Je to nechutný. Nechutně dobře natočená nechutnost. Zimmer je blázen a Nolan je úchyl. Ale to, co vytvořili, to je donebevolající zvrácenost, která se snad už nikdy nebude opakovat. A proto 5* a už nikdy nikdy nic takovýho nechci vidět. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

11.01.2020

Nadcházející špionážní thriller Christophera Nolana Tenet bude režisérovým druhým nejdražším filmem vůbec. Film, jenž se bude zabývat manipulací časem, má podle serveru Variety (a následně potvrzeno… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama