Reklama

Reklama

Očekávané válečné drama vizionáře Christophera Nolana vychází z událostí evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 733)

JacksLFC 

všechny recenze uživatele

Chris Nolan opět nezklamal. Výborně natočený film, který se prolíná třemi "světy" pěšáků, námořníků a letců. Jen bych si představoval od hlavního hrdiny, tudíž Toma Hardyho, na kterého většina z nás šla, trochu víc. Větší prostor na plátně a ne jen "Chuck Norrisové" sundání letadel s prázdnou nádrží. Dojemný konec, který nebyl přehnán bůh ví jakým vyhypovaným dobrým koncem. 90% ()

Tartalus 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, který mě nadchnul. Krásné vizuální a akční scény, moc se tam nemluví což nechá vyniknout úžasné hudbě a absence trapných patriotických proslovů dělá z tohohle filmu opravdovou perlu válečných filmů. Rozhodně film, který chce vidět v kině. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

S klukama v kině na válečný film. Žůžo, hromada popcornu, obrovská cola, to bude něco. Když skončily reklamy a já uviděl to mega plátno, které je vyšší než širší, musel jsem otáčet hlavu, abych viděl všechny pohyby na plátně. Při prvních střelbách jsem vysypal půlku popcornu a vylil celou colu na hlavu borcovi přede mnou. Silný to zvukový a vizuální zážitek! To se musí nechat, tenhle film je něco jako Avatar, doma ho neoceníte, ale v kině Vám z něj vyvstanou chlupy na ruce. Po prvotním nadšení z vizuálu jsem měl stažené půlky v očekávání co se bude dít v příběhových liniích. Možná bohudík to nemá žádný amerikanizovaný klišé příběh a kupodivu žádnou ženskou hrdinku, do které by se nějaký voják zabouchnul. Jedná se skutečně o syrový boj o přežití. Posem super a zajímavé. Na druhou stranu bohužel se nedočkáte žádného většího twistu a v té řadě statisíců vojáků Vám toho jednoho prostě není líto. Možná to tak mělo být, protože tady se jedná o masovou operaci a film se nám snaží ukázat i pohled vojevůdců. Asi to není znovukoukatelný film, ale určitě oslní a zanechá ve vás silný zážitek. Každopádně doma, pokud nemáte giga super projektor a dvanáct prostorových repráků, se na to nekoukejte. Perličkou je Tom Hardy, muž tisíců ženských srdcí, který svůj ksicht ukáže až v posledních vteřinách. Takovéhle zasazení superstar se jen tak nevidí :-) ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Viděno v Imaxu - technicky i jinak opravdu libovka, ale pár chybiček by se přesto našlo. Jako válečný film je to však zvláštní...celkově je to takové Nolanovsky podivné. Každopádně 89% ()

heavy66 

všechny recenze uživatele

Minimalistické, bez dlouhých dialogů! Napínavé díky skvělé hudbě, byť za celou dobu nespatříte nepřítele! Dojemné, ale nepřeslazené! Jedním slovem perfektní! ()

Osvícený 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu jsem byl v kině celkem třikrát, takže jsem měl dost volného místa pro znovu zvažování mého hodnocení a tudíž na něm trvám. Strašně rád bych tomu dal plnou palbu, ale něco mi v tom prostě brání. Na tuto další spolupráci mého nejoblíbenějšího režiséra a filmového skladatele čekal celý svět. Na začátku roku jsem viděl žebříček nejočekávanějších filmů 2017 a Dunkerk byl na prvním místě. Zaměření se na Druhou světovou válku, skýtající v sobě plno možností pro efektní scény a záběry, byl sám o sobě dobrý nápad. Ale asi právě plno těchto možností, které Nolan beze zbytku využil jsou důvodem mé neúplné spokojenosti. Tento film je pro efekt. Nolan to dobře věděl. Všichni lidé jsou z tohoto filmu tak nadšení, protože, jak trefně podotkl jeden můj příbuzný: "Neděje se tam v podstatě nic, ale stejně člověk sedí a čumí s otevřenou pusou. Neděje se tam v podstatě nic, ale díky efektu a vizuálu to ten film prostě unese a nemusí zabředávat do příběhových omáček a přeslazených love story, jako třeba Pearl Harbor." To je sice všechno moc sexy, ale já čekal něco jiného. Nolana mám rád převážně díky sofistikovanému scénáři a rozvinutým charakterům postav a ne díky efektním záběrům na létající těla vojáků a rvačky mezi britskými a německými letouny. Samozřejmě, že celý ten efekt na mě taky působil, zvláště při druhém shlédnutí v IMAXU, je to báječná podívaná, avšak změnit hodnocení mě to nedonutilo. Je tu však další závažná věc, která můj požitek z tohoto filmu zkazila. Je to ten hype, který Dunkerku předcházel. Zmiňoval jsem ho úplně na začátku. Všichni se na něj těšili, já jsem na něj šel s očekáváním jednoho z nejlepších válečných filmů všech dob. A jak to již u filmů v kině, od nichž má člověk vysoká očekávání bývá, očekávání se nenaplnilo tak, jak by mohlo. Jako poslední bych se chtěl zmínit o mírné absenci výraznějšího vyvrcholení. Pochválit bych chtěl netradiční práci Hanse Zimmera, která výraznou měrou přispěla ke konečné atmosféře filmu. Stále tomu dávám čtyři hvězdičky, mé předešlé stěžování si bylo pouze zdůvodňování strhnutí té poslední. ()

Prechytraly 

všechny recenze uživatele

Ptákovina. Film, který nevzbudí buď žádnou emoci, nebo jen tu, kterou z vás doslova vymlátí monstrozitou provedení, a který není zároveň ničím jiným, než pouhým obřím, tupým a místy (nechtěně) vtipným schématem - třeba ten tupoun vandrující po mole, co pateticky glosuje. Jediná povedená byla "vzdušná část". Prostě další z výplodů blba tvořícího "hluboké" filmy pro masy, po kterých vám obvykle chvíli zůstanou oči zvlhlé z vizuálních orgií, krvácejí ušní bubínky a sem tam máte možná i pocit "cože jsem to zase neviděl z veledílo", který však odezní nejpozději v tom okamžiku, ve kterém se nad tím poctivě zamyslíte. ()

TheNext 

všechny recenze uživatele

Na začiatok musím, určite podotknuť, že Nolan nesklamal, jednoznačne sa opäť jedná o viac než nadpriemerný film. No určite sa nejdená o najlepší film Christophera Nolana, to určite nie. Od tohto režiséra sme už videli niekoľko lepších kuskov. Niektoré scény vo filme su zbytočné vygradované soundtrackom do maxima, aj tam kde o neni nutné, čo vo výsledku pôsobí viac otravne a nepríjemne než ako bolo pôvodne zamýšlane. A to škodí filmovému zážitku ako takému, za mňa teda 4/5. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Obrázky fain, ale to mi k dobrému filmu nestačí. Do kina som išiel s tým, že to je Nolan a dočkám sa ďalšej rozprávačskej geniality od neho. Namiesto toho som dostal síce vojnové peklo s atmosférou, ale dej by som prerozprával jednou vetou. A to je pre mňa málo. Už v polovici filmu som začínal tušiť, že to asi nebude to, čo som čakal. Vlieklo sa to až do konca, ešteže to nebolo zbytočne naťahované. ()

Amoen 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mělo opravdu neskutečnou atmosféru. Celý film jsem seděla jako přikovaná se zarytými nehty do sedačky a scénu po scéně hltala očima. Napětí a vyvolané emoce ve mně umocňoval perfektní hudební podklad. Bez zbytečných plků, řečeno jen to nejdůležitější, rovnou akce. I přes to, že základní kousky skládačky do sebe zapadnou, pro úplné pochopení a zachycení detailů bude nezbytné se podívat více krát. Já jsem si z kina odnesla skvělý zážitek. ()

MichaelKey 

všechny recenze uživatele

Dal jsem si to 2x v kině. Jednou IMAX, podruhý normální promítání a klidně bych si to dal potřetí. Za mě je to prostě úžasnej film. Nolan je špica! ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Jeden velký přepal. Hodnotit lze leccos, což se lehce řekne ale hůř provádí. Po vizuální stránce není co vytknout. Obří plátno kina vše podtrhuje. Jenže to je asi tak vše, co k tomu z hlediska pozitivity říci. Jinak se jedná o zbytečně na pilu tlačící vojenské drama, které šlo jistě zfilmovat i jiným způsobem, ale proč měnit zajímavou myšlenku. Vcelku ale dostáváme naprosto jednoduché příběhy, které nejsou ničím zajímavé. Jen těžko jsem soucítil s některým z aktérů a to i přesto, že se jedná o takto specifický příběh. Přepálený rachot stíhaček, který zatlačí vaše sluchové nástroje hluboko na bod mrazu není úplně věc, na kterou byste jednou rádi vzpomínali. Čím více se blížíme ke konci, tak tím více se tlačí na citovou stránku. Tím více dostáváme různé pohledy (pláž, voda a vzduch). Tím více hlasitěji hraje hudba. Tím více všechno graduje. Závěrečný monolog mi jaksi neseděl. Škoda. Pravděpodobně jsem čekal více vlastenectví a více naděje do dalších bojů. Na druhou stranu proč ne. Bylo to podáno alespoň realisticky. Žádný průlom to do válečných filmů neudělalo a uvidíme, jestli tuto práci v budoucnu vůbec ocením. ()

Tiamatria 

všechny recenze uživatele

Film o ničem a bez napětí. K postavám si divák snad ani nemůže vybudovat vztah a divný patos na konci ve mně jen umocnil pocit nepochopení. Vizuálně je sice Dunkerk více než solidní, to ale jen přispívá k pocitu snahy o alespoň částečné vítězství formy nad obsahem. Soundtrack bída, nicméně bez něj by byl film ještě o třídu slabší. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Přiznám bez obalu že pro filmy pana Nolana mám slabost a Dunkerk není vyjímkou, tato událost roku 1940 si zasloužila zfilmovat a že se toho ujal zrovna Nolan bylo opravdu štěstí, herci, hudba, válečné scény, atd, nemají chybu v kině to byl opravdu silný zážitek a asi dlouho nevznikne tak povedený válečný film. 100% ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Umenie, hudba, obraz, línia deju, dokonalá atmosféra, originalita, jedinečnosť. Takýto film tu ešte nebol. ()

t.b.kat 

všechny recenze uživatele

Velice netradiční válečný film, opravdu jsem čekal něco jiného, kdyby film neměl tak zajímavě řešený hudební doprovod asi bych se nudil. Na mě film působil stračně lacině, byl to spíše film alá dokument, kdy vlastně si neuděláte vztah k nikomu, jen se díváte na zajímavé obrázky ... 3* ()

miistr 

všechny recenze uživatele

Nolanovi střihové přesmyčky, vizuální koncert a super hudba sice fungují, ale bohužel pro mne tady chybí to nejpodstatnější a to "jádro pudla" - příběh nebo hlavní záměr. Přijde mi, že korzuje mezi lidským dramatem na pozadí historické události a zároveň snahou o natočení té události. Bohužel to prostě funguje tak, že je to od každého trochu a přitom ve výsledku nic. Možná přímočařejší tah na bránu by slavil daleko větší úspěch. Takhle jsem si užíval leda pohledu na Spitfire u kterého bohužel zvukař zapomněl využít toho překrásného zvuku jeho motoru. Možná časem změním hodnocení nebo názor na tenhle film, ale pro mne je to prostě nevyužitý potenciál. ()

Emílio 

všechny recenze uživatele

Sto krat opakovana loz sa stane pravdou. To postihlo aj Nolana (mizerneho scenaristu, priemerneho rezisera), ktory uveril tomu, ze je genius, lebo mu to vsetci opakuju (nie je to ostuda, uz s to stalo aj inym). Tak si za sto mega strihol melancholicke cvicenie a podivne zlepil do jedneho tri male pribehy sposobom studenym ako psi cumak a dal tomu nalepku vojnovy film. Zo silnej historickej latky nevytiahol absolutne nic, akcia slaba, ako tradicne v jeho filmoch (tu hlavne slabo a monotonne strihnute letecke suboje). Film nakoniec komercne neprepadol, mimozneho rezisera podrzali nekriticki fanuskovia a umela aura udajnej geniality (skusit to niekto iny, uz si nezareziruje). Podla mna film tak na 60%, za to ze som sa nenudil, ta melancholicka nalada mi celkom sadla a Tomasove neme outro na plazi bolo super. Uz sa k tomu ale nikdy nevratim. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

11.01.2020

Nadcházející špionážní thriller Christophera Nolana Tenet bude režisérovým druhým nejdražším filmem vůbec. Film, jenž se bude zabývat manipulací časem, má podle serveru Variety (a následně potvrzeno… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama