Reklama

Reklama

Očekávané válečné drama vizionáře Christophera Nolana vychází z událostí evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 733)

Mira00 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální stránka je ohromující, po dlouhé době film, kterej má atmosféru války opravdu skvělou. Souboje na moři, na pláži i ve vzduchu jsou precizní, ALE herci nic moc, žádnej zapamatovatelnej moment, Murphy, Hardy jsou skvělý jména, ale nic to ve mě nezanechalo a to herecký výkony, svižnej a chytrej scénář a skvělá audiovizuální stránka k Nolanovo filmům patří a tvoří to nějak vždycky smysluplnej celek. Tak to tady není. Tady první dvě věci chybí a je to kurva znát. A to Hardyho přistání na konci? bez komentáře. Zatím nejhorší Nolanovo film. ()

ejay 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší filmovej zážitek roku 2017. Tak trochu jinej válečnej film a tak trochu jeden z nejlepších. ()

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

Odtažité zpracování a nefunkčnost prostřihů při skákání mezi jednotlivými hrdiny mini příběhů dělají z filmu bramboračku. Jestli tímto chtěl autor imitovat nepřehlednost a chaos, který asi musel panovat na pláži těžko říct, poku ano, tak se mu to hrubě nepovedlo. Čekání na smrt mezi tisíci mrtvými, zraněnými a všeobecného zmaru a utrpení vypadá trochu jinak. Pokud se toto navíc střídá s lidovým patosem, je výsledkem nesourodé a dosti průměrné dílo. Jediné, co dávalo ve filmu smysl, tak byla letecká linka, která se na vše dokázala podívat z výšky. Víc leteckých záběrů (nejen ze soubojů) by filmu jenom prospělo, protože evakuace celé armády vypadá trochu jinak, než pět zástupů několika stovek vojáků. Tudíž jediná koncepční věc, co se dá na filmu pochválit, jsou některé civilní drobnosti (potřebuji se vysrat, ale v obleženém městě i na obležené pláži to dost dobře nejde apod.), které se do filmu povedlo někdy více a někdy méně viditelně propašovat. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Opravdu těžko hodnotitelný film. Sice mě Nolan potěšil, že se poslední dobou pouští do filmů, které mu sice jakoby nevynesou tolik peněz - protože to nejsou takový blocbusterový krávoviny typu Buttman a Pičátek - ale jedná se o kvalitní filmařinu. A tuto tvůrčí změnu potvrdil tímto filmem. To je určitě fajn. Nadruhou stranu, ve filmu není kromě dokonale natočených akčních scén nic, co by už nebylo stokrát líp natočeno v červené linii. Přijít s tímto filmem dvacet let po linii zkrátka není nic objevnýho, je to spíš takový hloupě vypadající WTF. Ale nakonec to beru tak, že to co chybělo v linii byly akční scény, to co nabízí Nolan jsou akční scény... viděno velice podobnou perspektivou, jsou tam i podobné náznaky poetiky. Vezměme oba filmy a berme je společně, jako související dílo. Dostaneme velice komplexní obraz války, který je alternativou k Ryanovi, Bratrstvu, Fury, Rambovi... Nakonec převládá kladné hodnocení, i když vracet se k tomuto filmu podle mě nemá cenu, není co objevovat. Linii jsem viděl minimálně 5x a nezapomenu jak revoluční film to v roce 98 byl. ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Vidět to v kině, možná dám plnou palbu, protože zvuk, obraz i střih (a tím celková atmosféra) byly super. A i když příběh byl v podstatě taky strašně silnej, nějak mě to neposadilo na prdel. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Velke ocekavani s sebou nese velike nebezpeci. Nebezpeci toho, ze bude vetsi nez samotny film. A to se stalo zrovna zde. Kdyz shrnu dej, tak je to skutecne vypraveni na pet, mozna deset minut. To by vsak nevadilo, atmosfera je tu slusna, dokonale zabery s velkym mnozstvi statistu (nejspis digitalnich-ale je to opravdove). Nebyt akce v stihacich soubojich, ktere jsou vazne skvele, presne nevim, co by bylo to, o cem by se dalo psat. Trosku casove premichane sceny podle me neposlouzili vlastne skoro k nicemu. Cely dej bezel kontinualne, jen drobne epizody byly takto sestrihany. Nejsilnejsi scena, kdyz priplula prvni britska lod se mnou nehnula ani prd. Nejspis to neprocitim jako Brit, ale v tom je ta sila, nechat to procitit kazdeho divaka a to se teda nepovedlo. Sceny skvele, obrazove dokonale dilo, ktere trpi tim, ze toho vlastne nema moc co rict. Jen zopakuje z dejepisu si tak jeden maly odstavecek. Neni to malo? ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Filmově rozhodně na vysoké úrovni. Střih a propletenost příběhů působí originálně a svěže. Herci hrají skvěle. Dále bych mohl pokračovat třeba hudbou od Zimmera, ale lidi se k tomu už tady vyjádřili dost. Nolana mám hodně rád. Tak ale nějak nechápu, proč si vybral zrovna takové téma? Něco mi uniklo? Jasně, je šlechetné, že chtěl připomenout zapomenutý hrdiny, ale já se prostě tolik nebavil. Ve skutečnosti jsem se i nudil. Můžete namítat, že film obsahoval spoustu napínavých scén a já nemůžu říct, že by to nebyla pravda. Jen jsem asi čekal něco trochu jiného. Nesedlo mi téma. Ať to bude znít jakkoliv krutě, tak Dunkirk mi přijde jako nezajímavý základ pro příběh s dostatečným drivem. Ale jak se říká - 100 lidí 100 chutí. Takže asi v pohodě. ()

Hruskovice 

všechny recenze uživatele

Film na velké plátno. Byly by to krásné scenérie, kdyby se to netýkala toho nejsmutnějšího co lidstvo potkalo. Příběh pro mě neznámí o to víc překvapující a úžasný. Nějaký ty slzy ukáply. 5/5 ()

Neor 

všechny recenze uživatele

Válečný film s absencí krve. Ve 106 minutách neuslyšíte vojáka zakřičet bolestí. Ucítíte ale hudbou na maximum dokreslenou beznaděj. Pravdou je, že bez hudby by byl film asi poloviční, Nolanovi se ale i tak povedlo natočit film o válce novátorsky a jinak než jak to udělali před ním. ()

Cannonball 

všechny recenze uživatele

Ano, dejova linia nie je taka celistva ako sa mohlo cakat, lenze mozno film nebol len o cinoch. Mozno je to len vynimocny film o vynimocnych rozhodnutiach samotnych. Vyborna az bez chybna reziserska praca. ()

Spilif 

všechny recenze uživatele

Nevím jak to napsat, stále sem slyšel hele co Dunkerque super viď je to fakt pecka tak co na to říkáš? A já jen hele nevím a po tom co jsem to poslouchal na každém rohu sem si řekl, tak na to mrkni sakra. Vynechám všechno o kolo a nebudu psát bláblá. Ale po tom co se objevily titulky jsem si řekl "tvl proč?" Já jako vážně nevím jednu hvězdu to má za Hardyho kterýho jsem poznal až po sundání masky na konci filmu :). Chtěl bych napsat závidím všem kteří jsou z filmu nadšeni, ale nenapíšu to, přeju vám to nadšení já se budu prostě rozplývat u jiného bijáku. Lidem smýšlejícím podobně jako já film určitě nedoporučuji, ale jelikož těch moc není tak pro všechny ostatní jen směle do toho ;) ()

Paveza 

všechny recenze uživatele

Hoyte Van Hoytema je bůh. Nolan zase ve svém postavení může tlačit na autentyčnosti bez hnusného CGI a přínáší tak naprosto struhjích 106min bez patosu. Pouze jen intenzivní boj a přežtí. Toto je poctivá filmařina a je to na tom sakra znát. Hans Zimmer no comment, to je bůh všech bohů ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Velké očekávání u mě bylo bohužel vystřídano mírným zklamáním. Christopher Nolan je nepochybně skvělý režisér, ale do scénářů by mu měl vždy někdo kecat (ideálně jeho bratr). Ne vždy se mu totiž podaří to co u Inception. Dunkirk je rozhodně ambiciózní film, se skvělými davovými scénami, kvalitním hereckým obsazením a ještě navíc natočený podle skutečné události, ale co se týče děje a udržení pozornosti diváka dosti pokulhává. Ač je to neuvěřitelné, navzdory relativně krátké stopáži jsem se chvílemi nudil a celkový dojem to dosti poznamenalo. Finální hodnocení tedy zní: průměrný filmový zážitek. ()

Mustaffa 

všechny recenze uživatele

Skvělý válečný snímek! Především jsem rád, že jsem se nedíval na nějaké přihlouplé love story á la Pearl Harbor. Díval jsem se na minimalistický, hudebně skvělý válečný film o jedné evakuaci. ()

DaliborekD 

všechny recenze uživatele

Filmařsky precizní, záměrně odosobnělé, komorně zahrané.Nevyhledávám ani Nolana, ani válečné filmy, ale film mě vtáhl a až jsem byl překvapený, jak visím na každém záběru a každé větě. Po dramaturgické stránce hraje režisér svoji hru, která sice nehraje na první signální ale vedle konkurence je to stejně uplně jiná liga.Herci nejsou výrazní, ale to je jejich role, trochu to podrývá Branagh, kterému stačí jeden pohled a máte nutkání mu salutovat. Tohle se bude jednou rozebírat na filmových školách. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

11.01.2020

Nadcházející špionážní thriller Christophera Nolana Tenet bude režisérovým druhým nejdražším filmem vůbec. Film, jenž se bude zabývat manipulací časem, má podle serveru Variety (a následně potvrzeno… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama