Reklama

Reklama

Očekávané válečné drama vizionáře Christophera Nolana vychází z událostí evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 733)

Cerebrum 

všechny recenze uživatele

Strohý a nepříjemný a provedením velmi dokonalý experiment, na který ovšem nemám žádnou chuť podívat se podruhé. Nikdy. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní,ale mně se to líbilo.Přitom bych měl dost výhrad,ale jakoby to Nolan uměl zakamuflovat.Pravda je,ž v Imaxu to bude mít úplně jinej level,takhle doma v bedně si užijete hlavně skvělý zvuk,když máte pořádný domácí kino,kde slyšíte každé šplouchnutí vody.Určitě film není ohromná pecka,kterou bych čekal.Vlastně ani není moc akční a co je nejhorší,že je absolutně odevzdaný příběhem,který vlastně nemá.Chci říct,že postavičky ve filmu proplouvají a nevíte o nich vůbec nic.Byl to nejspíš záměr,vykašlat se na nějakou premisu aspoň jedný hlavní postavy.Je to plná palba jen hudby a záběrů.Jednou než se vůbec orientuju,proč je jedna scéna natočená třikrát z jiného pohledu,tak to docela trvá.Bohužel ani tohle nedrží konstantně a někdy to dostanete a někdy vůbec ne.Je pěkný,že Nolan nerad zde používá hromady vizuálních efektů,sem tam prostě spadne loď,vzádu je dým a asi i letecké bitvy budou samozřejmě taky trochu jinačí,ale na oko je to slušně vypadající válečný kus.Bohužel jak jsem říkal,bez příběhu to určitě je,že mluví jen činy,tam snímek malinko pokulhává.Doopravdy to vypadá jak rekonstrukce v Dunkerku a to Nolan nejspíš chtěl.Vzal to absolutně z jiného soudku,což je největší plus,ale taky i mínus.To pusto v koutku duše je znát,kdy Němce tu neuvidíte i kdyby se člověk posral ve stoje.75% ()

gefr 

všechny recenze uživatele

Řemeslně pěkně zpracované a nápad s dějovými linkami byl zajímavý, ale od ověřené kombinace Nolan - Zimmer bych čekal víc. Hodina a půl je na Nolana hrozně málo, ale tady mi přišlo že koukám na jakousi nastavovanou kaši, která neví o čem pořádně vyprávět a snaží se vyčarovat drama z ničeho. ()

HellFireFery 

všechny recenze uživatele

Něco musí být špatně, když po zhlédnutí filmu jen civíte na obrazovku a nevíte, co si o tom máte myslet. Film je samozřejmě skvěle natočen a atmosféra války je zde cítit na sto honů. Na druhou stranu je ale film na svůj rozpočet neuvěřitelně malý a skromný (nevím, zda jsou to ta správná slova). Necítíte z něho žádnou velkolepost a dramatičnost. Je to škoda, protože všichni víme, co Nolan dokáže. ()

diccon 

všechny recenze uživatele

Vybornej valecnej film mapujici jeden den Operace Dynamo. Jeden z nejlepsich. Pro nadsence WW2 nutnost. Vyborne nasnimany letecky souboje i zoufalstvi pesaku. Jedina vytka - zaverecnej eskamoterskej kousek Hardyho se Spitfirem. To je uplne mimo a Nolan si mohl klidne odpustit. Hardyho postava by tim nic neztratila. Bonusovy body za to, ze Dunkerkem Nolan zvedl ze zidli snowflake placky z Guardianu ;) ()

The_soloist 

všechny recenze uživatele

Na Christophera Nolana docela slabota, protože jeho styl vyprávění, postupné odkrývání zápletky vystřídaly bojové scény, které jsou sice brilantní, ale nemusí učarovat každému. V porovnání s Infinity war stojí za zmínku důraz na kulisy a minimální využití CGI, což se dnes už moc nevidí. ()

patbat 

všechny recenze uživatele

Tento film není o příběhu. Je to skvělá rekonstrukce válečné operace plná úžasných záběrů ze Spitfirů, pravých výbuchů a efektů, tak jak to od Chrise Nolana známe a mnozí, jako já, máme rádi. Perfektní oddychovka, když se vám nechce přemýšlet o souvislostech a jen sledovat nádheru vizuálního zpracování. ()

Brock 

všechny recenze uživatele

včera jsem na to koukal v telce, a kouzlo bylo pryč, ale pětku ponechám, protože jsem se tímhle filmem IMAXově odblanil :) ()

rashaverak odpad!

všechny recenze uživatele

Neocekavane spatne. Osobu odpovednou za strih zavrit do vezeni a zahodit klic. Chtelo by se rici ze znicil film ale to by musel byt zbytek filmu dobry, coz neni. Od valecneho filmu ocekavam po jeho skonceni depku, pripomenuti hruz ktere jsou lide si schopni navzajem provadet, a velkou nechut zase na delsi dobu na nejaky dalsi valecny film koukat. Co nechci je kazdych pet minut filmu kroutit hlavou a rikat si to je ale blbost. At uz jde o nezajimave natocene vzdusne souboje, hloupe udelane potopeni valecne lodi nebo nekonecny klouzavy let. K tomu spousta patosu a umele vyhrocenych nezajimavych scen. Jednoduse des a hruza, jen jine, nez ktere bych si pral. ()

Ricci 

všechny recenze uživatele

Nevím, nějak to na mne nefungovalo. Záměr pochopen, ale je to takové válečně nijaké. Lidské snad, ale vyprávění celkem banálních válečných příběhů (a že jich v té válce takových bylo), tak nějak slepené do pár dějových linií s rádoby epickým finále. Nejvíc mne asi dráždila hudba, která se snažila být děsně bladerunnerovská, ale Zimmer není Vangelis a netuším proč se tak inspiroval, když svůj rukopis má. 3 hvězdy za kameru. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá filmařina, poměrně realisticky ztvárněná, ale taky nevýrazná a chvílemi dost nudná, což je u válečného filmu spíše výjimka. Hodnocení: 75 % ()

tomasseko 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl. Kamera skvělá, hudba Hanse Zimmera jako vždy naprosto skvělá. Je neskutečné, jak jde cítit ta intenzita okamžiku z filmu. Jde se doslova vcítit do kůže těch anglických vojáků. Špičková režie v podání Chrise Nolana. 5 hvězd. ()

zuzza11 

všechny recenze uživatele

Asi už jsem zblblá z těch amerických, válečných sraček, ale co obdivuji je odvaha a hrdost! To pak s těmi vojáky cítíte a fandíte jim. Nevím jaká byla skutečnost, ale tyhle dvě věci tady opravdu chybí. Bohužel jsem se více než 3x nudila, čekala jsem víc :-( ani nevím čeho, prostě čehokoli, furt jen doufáte že "to" přijde a ono nic. Některé filmy můžu vidět i X krát a nenudí, toto vím, že už vidět nepotřebuju. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Velmi pozoruhodně, vlastně až neobvykle "umělecky" natočený válečný snímek, který získal na zajímavosti především dějovými liniemi v různých časových vrstvách. Časovou nesourodost má Nolan ostatně v krvi, jak dokázal ve starším snímku Memento. Nejde zde o krev a jatka jako v "Ryanovi", tady jde o pocit z první velké porážky spojeneckých vojáků na začátku druhé světové války, kterou však Britové dokázali psychologicky otočit ve svůj prospěch. ()

Kinofil 

všechny recenze uživatele

|| PG-13 || Warner bros. || Rozpočet: $100 mil. || USA: $189 740 665 - ČR: 37 904 024 Kč - Celkem: $526 940 665 || Lze ještě dnes natočit originálním poutavým způsobem válečnou operaci 2 sv. v.? Ano! Namísto nudného seznamování s hrdiny a okolnosti jsme hned vrtženi do největší válečné záchranné operace v dějinách. Atmosféra zde působí hutně i bez záběrů na nepřítele, střeva a velké přestřelky. Nolan se šikovně vyhnul tomu, co by mu rating stejně nedovolil. Raději se za 100 mega slušně vyblbnul na francouské pláži a v oblacích, aby nám naservíroval jednu 100 minut dlouhou akční scénu rozdělenou do 3 časových linií. Každý z herců tu má i na malém prostoru možnost zazářit a ukázat svou motivaci. Kamera a hudba je kapitola sama o sobě a jedná se o sekundární vypravěče, kteří stupňují v tu správnou chvíly. Je obdivuhodné jak dokáže Nolan do jakéhokoliv žánru propašovat svůj rukopis. A diváci mu to baští. 90%. ()

Mamutol 

všechny recenze uživatele

Drtivé bomby dopadající na pláž zabíjí pouze do vzdálenosti asi 3 metry, všichni vojáci v pohodě přežívají, navíc nejsou nijak otřeseni, v pohodě komunikují a přemisťují se, kam chtějí. Nevidíme krev a zmar, nevidíme chaos ani zraněné vojáky. Po bombardování nevidíme ani mrtvoly ani poškozenou pláž po těžkém útoku. Po akčním úvodu následuje nuda a šeď. Nikde nevidíme krvavé hrůzy a otřesná zranění, nevidíme deprese a utrpení vojáků, nevidíme opravdovou válku. Nevidíme nic a nevidíme ani Dunkerk. ()

PTomA 

všechny recenze uživatele

C.Nolan je jeden z mých nejoblíbenějších režisérů, tak jsem čekal další mistrovské dílo, bohužel mě Dunkerk nechal chladným. Nejlépe odvedenou práci předvedl C.Nolan s H.Hoytemou, řemeslně dokonalé. Bohužel jsem se nedočkal možnosti si vybudovat k hlavním postavám vztah, vůbec nic o nich nevíme. Nefungují na mě ani scény, které mají ve mě vzbudit napětí, prostě se se mnou nic neděje. Škoda, ale je to určitě dobrý film, který stojí za zhlédnutí. 7/10 ()

Gortyna 

všechny recenze uživatele

Veledílo. Hlavní hudební motiv je variací na jednu Elgarovu skladbu. Angličani ji jistě poznali, byl to úmysl. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

11.01.2020

Nadcházející špionážní thriller Christophera Nolana Tenet bude režisérovým druhým nejdražším filmem vůbec. Film, jenž se bude zabývat manipulací časem, má podle serveru Variety (a následně potvrzeno… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama