Reklama

Reklama

Očekávané válečné drama vizionáře Christophera Nolana vychází z událostí evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 733)

david.babick 

všechny recenze uživatele

nemám rád válečné filmy, ale miluju filmy od Nolana ! hudba od Zimmera velké plus jako vždy..ale byl bych rád kdyby mistr Nolan už něco podobného nenatočil..neurazí, nenadchne ()

Bawnjourno 

všechny recenze uživatele

Nemělo moc cenu vidět jinde než v kině nebo bez opravdu High quality audia. Za mě od Nolana zatím nejslabší snímek, který nebýt toho od koho je, a jakým způsobem je podaný, byl by to jen průměrný válečný celovečerák. Ale aspoň obsadil pár neokoukaných tváří a mix zvuku tu je opravdu jak z jiného světa. Slabší 4* ()

Dejff_2004 

všechny recenze uživatele

Strach a úzkost, jsou emoce, které ve vás vyvolá tak sebejistě málokterý film. Solidní nervy drásající podívaná jenž vás od samého začátku vtáhne do děje a pustí až na konci, kdy s oněmělým (někdy doslova kvůli hlasitému zvukovému a hudebnímu doprovodu) úžasem sledujete, jak probíhá záchrana tisíců lidských životů. Režisér a scenárista Christopher Nolan znovu dokázal, že je mistrem svého řemesla a v týmu lidí, kteří s ním natáčejí, vysílá do světa jeden filmový zázrak za druhým. 80 % ()

Phex 

všechny recenze uživatele

První Brexit v moderních dějinách UK. Zajímavý je jak se ve filmu vojáci vůbec neoslovují a známe tak jméno jen jednoho letce - Teriér. Film je studený jak jeho čumák, jak chlápci v buřinkách venčící ovce na Falkladách s union jackem v klopě. ()

DExUS 

všechny recenze uživatele

Film má klasický Nolanovský rukopis, dych berúce zábery vyzneli isto najlepšie v kine, neustála napínavá atmosféra, skoky medzi líniami deju a netradičný zvuk. Jeho klasika. Však pri sledovaní doma na monitore epesnosť akosi vyprcháva. Nie je to niečo čo by som chcel pozerať znova, raz stačí. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Geniálního Nolana napadlo napsat prostý film. Válečný film, který ale postrádá bitvu či nějakou pořádně dusivou atmosféru války. Děj je roztříštěný a celé nám to probíhá na několika linkách. Tentokrát to ale není takové otevření mysli a naprosté pohlcení, jak unikátně napsané dílo to je. Není to nikterak kreativní, chybí tam zvraty, překvapení. V podstatě je to tak moc reálně suché. Nebýt standardně geniálního Zimmerova hudebního doprovodu, není tam nějaká zvláštní atmosféra, Skvělý film, jenže tenhle revolucionář z Londýna nastavil laťku tak moc vysoko, že naservíruje-li výborně napsaný a zahraný film je to málo! /viděno v kině/ 70% ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Film, který se vrací k podstatě. A podle mě jeden z úplně nejlepších válečných filmů, které jsem kdy viděl. Zajímavé třeba i v kvalitní velké (to zdůrazňuji) televizi, ale naprostá pecka v IMAXu. Skvosté = filmu odpovídající komenty Matty, Tosim, Enšpígl a samozřejmě Malarkey. Když jsem se po shlédnutí filmu vymotal z kina v nákupním centru Flora v Praze (bylo slunečné poledne) a kolem jedoucí tramvaj zatáčela kolem rohu budovy směrem dolů, na Olšanské náměstí, podvědomně jsem se chtěl schovat za nejbližší mohutný kulatý sloup budovy. Zvuk skřípajících kolejí až příliš přípomněl onu směs zvuků z filmu. Tak ve mně doznívalo dějově i věcně střízlivé a vizuelně, zvukově i obrazově dokonalé drama, které jsem shlédl. Střih filmu mi připadal úžasný, protože pro každého čas, se kterým spojoval Dunkerk měl jinou hodnotu. A výlevy, že Kenneth Branagh tam jenom stojí na molu a nic nehraje a Tomu Hardymu není vidět do obličeje? Měl tam snad Branah metat kotrmelce a vyprávět pro povzbuzení vtipy? Dělal to jediné, co se tam v danou chvíli ve jeho pozici dělat dalo. Byl tam prostě se všemi těmi nešťastnými muži. Pro mě byl právě symbolem vědomí sounáležitosti. A pozoruhdná byla i ona scénka s vyšinutým důstojníkem, který nešťastnou náhodou zabije chlapce na palubě lodi, která pluje na pomoc...i to je válka. Spousta neštěstí, ne jenom ti padlí v přímemém boji. Například ze ztrát u letectva za druhé světové války (úmrtí) připadalo 30% na výcvik a nehody (ztráty pasažéru - nejznámější byl polský exilový premier Sikorsky - nepočítaje). ()

ofu 

všechny recenze uživatele

Tento film mě příliš neoslovil. Jak je velmi neosobní, tak mi ale představil osobnost, a sice Charlese Lightollera a za to mu děkuji. ()

cimrman2. 

všechny recenze uživatele

Hodím vás do vody a plavat se musíte naučit sami! Tohle je pro mě Nolanův začátek Dunkerku kdy se ocitneme přímo v jádru děje bez širších znalostí okolností. Dialogy skoro na nule znalost postav rovněž. Christopher naplno upoutal moji pozornost a mozek mi šlapal na 130% i přes to mi trvalo než jsem přešel z pocitu COŽE na AHA na TY VOLE JO. Jakmile jsem byl plně obklopen Hansovou hudbou a hltal kvalitu propojování tří časových rovin bylo již vše v pořádku. Sestříháno je to na jedničku a hudba mi zapříčinila tělesné emocionální tornádo. Vadil mi začátek (i když naprosto chápu Nolanovi myšlenky). Vadilo mi také absentující vyprávění příběhu. Jinak je to další skoro mistrovský kousek (vrchol tvorby to rozhodně není) od Mistra Nolana slabší 4* ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočené vyprávění o události, o které jsem se kdysi učil, a pak ji na rozdíl od vylodění v Normandii zapomněl a vytěsnil. Je to profesorské a profesionální, není tomu co vytknout, jen možná... trochu chladné. Kouká z toho přístupnost od 12ti, Hans se snaží, všichni se snaží, je to fakt dobré, a když Tomovi dojde palivo a jen si tak krouží nad Dunkerkem v zapadajícím slunci, tak jsem byl dost naměkko a možná i nějaká ta slza se drala... high standard movie ale záležitost roku to není. [80%; 2017-07-19 CinemaCity Galaxie Háje] ()

Antikas 

všechny recenze uživatele

Pro někoho to bude nezkousnutelný film, protože se o film vlastně ani nejedná. Jedná se o fantastický audiovizuální zážitek, který vám ukáže beznaděj v plném jejím rozsahu. Propojení hudby a obrazu je dokonalé. Tom Hardy a jeho dějová linka skvělá. Nevidět tohle v IMAXu je pro opravdové fandy filmu v podstatě zločin. PS: POMO je mimo, poslední dobou nám nějak zEgovatěl. ()

jirka25 

všechny recenze uživatele

Syrové? :) Leda tak sýrové s pořádnýma dírama... Vyumělkované až hnus. Už první scéna je do očí bijící. Každý živý tvor uteče ke zdi jen banda Nolanových figurantů běží prostředkem ulice, aby mohli efektně po jednom odpadávat a zůstal jediný... Čekal jsem kameru něco ve stylu Blair WItch, syrové třesoucí se záběry plazení se mezi mrtvolami o holý život a hutnou atmosféru, ale tady pořád čekáte, kdy se začne něco dít a ono nic. Přes všechny ty výbuchy a střelbu jsem tam neviděl vlastně žádnou pořádnou akci... A když už se nějaká rozjížděla, střih... Už je s tím Nolan otravný. Dělá to v každém filmu a tady to bylo opravdu nevhodný... ()

e_Fox 

všechny recenze uživatele

Několik časových rovin, které do sebe postupně zapadnou. Skvělé záběry ze vzduchu. Hardyho hraní pohledem. Napínavý soundtrack. Styles a jeho první filmová role. To vše udělalo z filmu hodně pěkný zážitek. A netrvá to tři hodiny, jako většina současných filmů, takže paráda ;) ()

Bezejmený 

všechny recenze uživatele

Strhující akce, úchvatná Zimmerova hudba a perfektní zvuk. Skvěle vyprávěný a gradující příběh. Herci naprosto přesní a Tom Hardy opět kraluje a tomu jen stačí říci pár vět a upřeně se koukat. Ale k dokonalosti mi pár bodů chybí. Například větší depka a také jatka na pláži samotné, nebo kde vlastně na té pláži je těch 300 000 lidí, jejich materiál, mrtvoly apod.... Silný zážitek v kině. ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

Nolan dokázal natočit válečný film, který se od všech ostatních pocitově úplně liší. Nedokážu přesně definovat v čem je jiný. Je to možná tou surovou realitou, že si po shlédnutí řeknete "Tak nějak se to stalo". Možná tou přesnou kamerou, která umí ukázat přesně co potřebujete vidět. Ale kdyby ne, tak určitě je to tím podmanivým a nepřetržitým hudebním doprovodem na kterém je hned od začátku slyšet hudební podpis známého velikána. Je to vlastně jedna dlouhá válečná akce ze které je cítit totální beznaděj, ale na konci máte dobrý pocit. Prozatím nejlepší film tohoto roku. PS: Všimli jste si, že za celý film nebyl vidět ani jeden Němec? ()

RoseThrone 

všechny recenze uživatele

Jako skoro každý film Nolana, i tento se musí vidět víckrát. Avšak po prvním shlédnutím vím toto: Nolan opět dokázal, že je mistrem svého umění, i když bych ze svého pohledu toto nepovažovala za jedno z jeho nejlepších děl, a že práci se "zvukovými efekty" dotáhnul k dokonalosti. Tom Hardy dokázal na tak malém prostoru herecky zabrat celé plátno (thumbs up). Jediné co šlo mimo mne, jak už mnozí konstatovali, je myšlenka role Cilliana Murphyho. ()

Tony.Frisco 

všechny recenze uživatele

V prvom rade : NEČAKAJTE ZACHRAŇTE VOJAKA RYANA toto nie je krvavá druhá svetová vojna toto je inteligetný SURVIVAL Skvelá kamera , výborná hudba. Už pred filmom boli však obavy či je pre Nolana tento žáner vhodný , no a ono vhodný bol v jeho podaní . Nie je to film plný neočakávaných zvratov ako poznáme avšak prevedenie a napätie elegantné . Po zhliadnutí som chcel dať 4 hviezdy hovoril som si výborné ale niečo tomu chýbalo avšak nie nechýbalo prepojenie deja na mori a vo vzduchu jednoducho a skutočne geniálne . Kto by to tak podal ? Nikto . Preto plne zaslúžených 5 .... ()

zissou 

všechny recenze uživatele

Ty hrátky s časovou osou byly jistě hezký koncept na papíře, ale ve filmu, který místy míří až k syrovému dokumentu, se to pralo s tou přímočarostí podání. Jinak řečeno: několikrát jsem byl zmaten, kde v čase se zrovna nacházíme, ačkoli byla akce přehledná - a to mě vytahovalo z dění na plátně. Technicky úžasně precizní, letecké souboje jako v žádném jiném filmu, ale ze spousty jiných válečných filmů jsem odcházel rozebraný podstatně víc. Něco v tom filmu chybí nebo je špatně, bohužel nevím co. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

11.01.2020

Nadcházející špionážní thriller Christophera Nolana Tenet bude režisérovým druhým nejdražším filmem vůbec. Film, jenž se bude zabývat manipulací časem, má podle serveru Variety (a následně potvrzeno… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama