Reklama

Reklama

Očekávané válečné drama vizionáře Christophera Nolana vychází z událostí evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 732)

Doffy 

všechny recenze uživatele

Ani jsem to nedokoukal do konce. Nešlo to. Viděl jsem tak 2/3 filmu, a pak jsem to zabalil. Nevím čím to bylo. Tou absencí jakéhokoliv příběhu? Nebo snad tím, že Nolan zkrátka neumí točit napínavé akční scény (všechny jsou tak ospalé, mdlé a bez nějaké energie)? Kdybych to viděl v kině, tak bych asi usnul. ()

nezavisle 

všechny recenze uživatele

Tak toto je poriadna pecka. Vystupňované napätie sa postupne opäť stupňuje.Trojité načasovanie a prelínanie deja, ktoré je zakaždým veľmi konkrétne, no predsa v mnohom spoločné a spájajúce a pritom nepredvídateľné. Perfektne realisticky vyobrazená mrazivá hrôza a následky vojny, a to bez "použitia" vyobrazenia nepriateľa ako takého. 100 bodov za neuveriteľnú hudbu kráľa filmovej muziky Zimmera, v ktorej sa opakujú slučky stále na novo, čo vytvára dojem stále narastajúceho napätia. ()

raru 

všechny recenze uživatele

Dááávno som nemal tú česť dať plný počet,a aj keď musím podotknúť,že tento film nebol ani z ďaleka dokonalý,zaslúži si ho.Režisérskou prácou,dejovým podaním,výbornou hudbou,ľudským odkazom,na ktorý sa nesmie zabúdať ani po x rokoch od 2.sv. vojny. Ďakujem. ()

wex666 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavě pojatý válečný film.Ponurá atmosféra druhé světové války až syrovost.Jedna hvězda dole za soundtrack.Né že by byl špatný ba naopak doplňuje celkovou atmosféru,ale je ho až dost.Nemusel by podkreslovat doslova celý film.Celkově 85%. ()

kyblik2 

všechny recenze uživatele

Tu je vidieť, že dokonale natočené scény, atmosféra vojny a mrazivá hudba Hansa Zimmera nemusia stačiť. Stotožňujem sa s Pomom. Naozaj efektný film, ale s chaotickým strihom, ktorý mi vadil a bez akýchkoľvek emócii. Necelé dve hodiny síce zbehli a nuda nebola, avšak čakal som od Nolana asi niečo iné po Inception a Interstellar. Škoda ()

Ludka11111 

všechny recenze uživatele

Naposledy som takto nedýchala, keď som videla Pianistu. Chyby by sa tam našli ale ako historička nemôžem vytknúť nič Nolanovmu podaniu v porovnaní historickými faktami evakuácie z Dunkerque. 5 hviezd zaslúžených ()

Lukkyn 

všechny recenze uživatele

Není to typická válečná řežba. Tentokrát se díváme na válku po Nolanovsku . No a dle očekávání se to povedlo. Mám pocit, že ať si Nolan vybere jakékoliv téma , tak uspěje. Atmosféra války z filmu přímo tryská a bezvýchodná situace v které se hlavní hrdinové ocitají na Vás dopadne jak rána lopatou. Vše podkresluje napínavá hudba a skvělé záběry. Těžko si představit lepší válečné drama bravo!!!!! ()

Jurcekk 

všechny recenze uživatele

Toto je najlepší film čo som tohto roku videl. Šak nejaké ústupky biznisu urobil víz letecké súboje ... Ale tá základná scéna na pláži taká vyprázdnená atmosféra. Brutálna muzika. Nápad s vojakom ktorý chce prežiť... a druhým vojakom... Mimoriadne ... ()

Sefko 

všechny recenze uživatele

Nolan vždy staval na postavách a všetko ostatné bolo len na podtrhnutie celku. Tu je všetko ostatné ale postavy sú preč. ()

sk.Martin 

všechny recenze uživatele

Precizní práce, Nolan mě nezklamal ani u válečného dramatu. Postrádám tu akorát trochu větší emocionální základ. ()

Ruslan odpad!

všechny recenze uživatele

Co to bylo? Kdo tomu dal 82%? Asi nějací slepci, nebo že by k této sracce podávali v kině nějaké drogy? Neblaznete lidi, vy už asi nevíte co dělá akční film akčním filmem. Koukat se na bandu zbabelejch buziku, jak se tam skrývají v podpalubi nějaké lodi před němci a ani jednou nevystreli na svou obranu no fuj! K tomu vsichni vypadají jak homoklady z modnich časopisů. Si představte kdyby Anglani takhle bránili Stalingrad... no fuj stydte se!!! 0% ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Mám rád válečné filmy i dramata. Ale tento snímek je doslova o ničem. Velmi jednoduchá premisa roztažená na 2 hodiny bez výrazných postav a s minimem dialogů. Co se týče Nolana, asi poprvé jsem zaznamenal takto dlouhé záběry, které se mnohdy zdají být nekonečné. Každopádně řemeslně dobré, ale k čemu je to platné, když je film příběhově nezajímavý. ()

Modrymysak 

všechny recenze uživatele

Za poslední měsíc jsem zažil dvě velmi milá překvapení a možná proto mě tenhle film vůbec nedostal a působil na mě oproti nim jako takové zklamání.. Válečné scény jsou fantastické, zejména zvuk, který vytváří tísnivou atmosféru, protože vás posadí do děje. Napětí bylo v některých scénách také úžasné. Připomenutí jedné z největších evakuací (a tak trochu i proher) v dějinách druhé světové války je taky chvályhodné. Ale nějak jsem se nemohl ztotožnit z žádnou z těch postav. Tempo vyprávění je poměrně pomalé a přitom stopáž filmu velmi krátká, takže jsem měl tak trochu pocit, že to byla velmi povedená pilotní epizoda k dalšímu válečnému seriálu. Jenže není. Hergot, režisér jednoho z mých nejoblíbenějších filmů a dělá mi takovéhle věci! Jak tohle hodnotit? Asi budu muset shlédnout ještě jednou, snad v lepším rozpoložení... Nezbývá mi, než hodnotit rozděleně. Režie 80% Kamera 90%. Herecké výkony 55% Střih 85% Scénář 50% Hudba 90% Zvuk 120%. Ve výsledku za mě 81%. Ale hlavně kvůli zvuku a hudbě, které ve spojení s obrazem tvoří věrohodnou atmosféru. Možná časem upravím. Dnes mi to třeba jen nějak nesedlo. ()

kaller 

všechny recenze uživatele

Mozaika různých příběhů, prolínajících se v čase, je určitě zajímavá, a atmosféra válečného konfliktu místy skutečně parádní, nicméně chybí tomu nějaký opravdu silný moment, který by se vám následně otiskl do paměti. Uvedené se bohužel týká i hlavních protagonistů, co jsou zhusta jenom přehlédnutelný kompars, na nějž velmi snadno zapomenete. ()

tata22 

všechny recenze uživatele

Popravdě to na mně nějak nefungovalo. Ani nějak netuším co to vlastně mělo být ? Válečné drama, to asi úplně ne (nějak tam chyběl ten nepřítel). Umělecký film, taky asi ne (na to tam bylo málo umění). Drama ? Možná , snad, bylo tam pár zajímavých a vypjatých scén, i když zase kousek tomu chyběl. Dokument, možná snad nejvíc ale celé mně to úplně nesedělo. Chvílemi to bylo zatraceně těžký se vrátit do Británie, chvílemi skoro nemožný, chvílemi zase brnkačka. Že by na celou operaci Němci použili pár letadel a Britové na ně poslali 3 stíhačky mně taky nepřišlo úplně autentický, i když nejsem znalec historie. Kdoví jak to bylo ale takhle celkově asi úplně ne. Tomu jsem nijak neuvěřil. Škoda, docela jsem se těšil... ()

Royaldell 

všechny recenze uživatele

Válečné filmy nejsou mým šálkem kávy,ale když se toho chopí někdo,jako je Christopher Nolan,vznikne náramná podívaná,na kterou jen tak nezapomenete. Nebudu posuzovat autenticitu,nejsem nadšený expert na 2.světovou válku. Skvělý herecký výkon hlavních postav,fantastická kamera a střih,dojemný příběh,respektive příběhy. Je fajn vidět i další nominovaný film Nejtemnější hodina a vnímat,jak na sebe ty filmy,respektive děje filmu, navazují. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

11.01.2020

Nadcházející špionážní thriller Christophera Nolana Tenet bude režisérovým druhým nejdražším filmem vůbec. Film, jenž se bude zabývat manipulací časem, má podle serveru Variety (a následně potvrzeno… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama