Reklama

Reklama

Očekávané válečné drama vizionáře Christophera Nolana vychází z událostí evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 733)

Wineology_ 

všechny recenze uživatele

Velmi silné drama, které zanechá stopu v srdci snad každého. Nádherná kamera je podtržena skvělou pochmurnou atmosférou celé pláže a vlastně celkově dění, rozdělení časových linií a následné protínání je velmi zábavné a dodává filmu autentičnost. Krásná pocta jedné z nejzajímavějších vojenských akcí všech dob. ()

SONITA 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som mala v pláne dať aspoň 3 hviezdičky pretože zážitok z kina vo mne zanechal naozaj nejaký ten dojem a predsa Nolan mi ako režisér vždycky sedel. Avšak po asi treťom pokuse dopozerať ten film doma na DVD som radikálne zmenila názor a proste NOLAN sem NOLAN tam ja sa ovplyvniť nenechám ! NIE vážení toto má od poriadneho vojnového filmu veľmi ďaleko a osobne preferujem skôr drsnejší štýl pretože toto bol jeden chaotický pokus o dokument ktorého jediné kúzlo spočíva v HUDBE ! Áno verte alebo neverte ale celé dejisko je postavené na tom ako dobre Hans Zimmer jednotlivé scény vygraduje revajúcou hudbou ktorá sa vám zaryje hlboko do mysle a presvedčí vás o tom že sa v tom Dunkirku nachádzate spolu s tými vojakmi. Avšak dajte hudbu preč alebo ju nechajte len tak slabučko hrať v pozadí a zrazu zistíte že sa pozeráte na veľmi nudný rozťahaný pokus o vojnový film. Chaotický prestrih na skupinku cestujúcu na loďke ma viac unavoval ako zaujal a to že som sa za celý vôbec nedozvedela o postave Cilliana Murphyho absolútne nič to dosť sklamalo. Tom Hardy si veselo aj 10 minút po minutí paliva zostreľuje lietadlá ako doma za PC - to vážne NOLAN ??? Toto má byť akože realistické spracovanie vojny ??? Telá na pláži raz ležia raz miznú potom občas máte pocit ako keby na celej pláži bolo sotva 50 vojakov. Nechápem vážení či máte taký problém si priznať aký je ten film prázdny len preto že rešpekt lebo NOLAN ??? Radšej si pozriem nejaký vojnový dokument lebo toto je naozaj príšerná nuda s prázdnymi nezaujímavými postavami ku ktorým cítim asi toľko empatie ako mačka ku myši. Proste nadhodnotené lebo NOLAN. ()

Attanasio 

všechny recenze uživatele

Jedna hvezda ryze za zvuk a obraz. Zvuk, obraz pecka. Pribeh sracka. Opět zase nelogičnost scén, postav, Zbytečných scén (smrt toho malého chlapce) atd atd. Nesmysly,nesmysly, nesmysly. Postava Toma Hardyho? Další faux pass a prvek zbytečnosti. Postava Kennetha Branagha taktéž, Cilliana Murphy apod. Nedotáhnuté do konce. Nolanovi více sedí čistě režie, nežli psaní scénáře. Člověk pořád čekal ve filmu na tu pointu, kdy to piřijde teda a ono nic. Prázdné plahočení prázdných postav v prázdném filmu napěchováným krásnými vizuálními momenty. Velky zklamaní. Nejhorsi Nolanuv film (a to jeho tvorbu mám rád a hodnotím většinou nad 80% filmy z jeho projekce). A opet se stáváme svědky toho, jak hodnocení na čsfd upadá a míří do nesmyslova. Dříve by tento film měl hodnocení tak někde okolo 55% , dnes má 90%? wtf??!! Hodnotící a samotní filmoví "znalci" degradují. Každý tuctový výtvor je hodnocen čtyř, či rovnou pětihvězdou, jen pro pár krásných vizuálních scenérií, které díky moderních efektům, máme a budeme mít už dnes v každém filmu. Takže lidi!! prosím objektivnost. Aby film dostal 5 hvězd, je třeba splňovat více atributů. Nekoukejte jen jak tupci na obrázky, ale poslouchejte bedlivě scénář, vnímejte o čem film vypráví a zda-li to pojednání má hlavu a patu a dělejte si ucelený závěr. Děkuji. ()

twardykame 

všechny recenze uživatele

Takmer 2 hodiny napätia.Takmer 2 hodiny neustaleho boja o zivot.Skvelo natocena vojnova drama bez hlavneho hrdinu.Vyborny herci vyborny soundtrack. ()

Matt91 

všechny recenze uživatele

Vykreslenie charakterov postáv alebo zložitý príbeh tu nehľadajte. Hraje sa tu na úplne inú strunu. Režisérovy ide o navodenie beznádejnej atmosféry zo vzniknutej situácie a diváka necháva v napätí do úplného konca. Aj napriek tomu, že je film prakticky bez krvi tak psychický nátlak je natoľko intenzívny až na to celkom zabudnete. Pochvalu si ďalej zaslúžia herci, praktické efekty a hlavne rozprávanie príbehu. Samostatnou kapitolou je soundtrack od Hansa Zimmera, ktorý je fantastický a rozbúši srdce aj v pokojných scénach. Christopher Nolan opäť dokázal, že je špičkový režisér a jeho diela sú filmové udalosti. ()

Joskarakoska 

všechny recenze uživatele

Právě jsem se navrátil z předpremiéry v Hradci Králové a musím smeknout klobouk Nolan to opět dokázal za poslední dva roky jsem neviděl nic tak úžasného jako je Dunkerk. Nádherně vše do sebe pasuje(Chápu že v tom bude mít někdo pořádný guláš) ale když je člověk pozorný tak mu dojde jak je to dobrý způsob vyprávění dějové linie . Zvuková stránka je kapitola sama pro sebe to co dokáže Hans vykouzlit nemá obdoby nic tak krásného jsem ještě neslyšel. 10/10...!!! ()

pleva 

všechny recenze uživatele

Hudba jako o život, ale neodvypráví film sama. Neuvěřitelně epické (funguje jen na velkém plátně) ale nic nenahradí děj. Takhle jsou to děsivé obrazy z války. Kameraman je mistr, všechno je jak má, ale prostě to nefunguje tak, jak by člověk u Nolana čekal. Pro Brity to bude zjevení, jsou to hlavně jejich dějiny. Jedna skvěle natočená obrovská deprese a bezmoc z války a jejích východisek. Asi se na to půjde koukat i za 50let, což o 98% produkce říci nelze... ()

NagatoPein 

všechny recenze uživatele

Toto je zážitok. Nehľadajte v pozadí zložitú drámu. Veci sa stali a rozprávajú sa vo filme jednoducho a priamo. Ale tie pocity! Doslova sa v kine kryjete pred každou guľkou a obzeráte sa, či neletí na okolo ďalší bombardér. Nevie si predstaviť lepšie nattočený film na udalosti z Dunkirku. Takto to bolo, toto tí ľudia cítili. Neopakujte to. Bravó. ()

D.C.Striker 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit. Jediný film ,který bych tomu přirovnal je poslední Mad Max a to je film ,který se nemusel držet události a reálných věcí jako zde Nolan. A teď vyvstává otázka. Jak hodnotit? Je tu film v takové kategorii kdy se nám snaží nasimulovat danou situaci jak to nejspíš probíhalo ze třech různých pohledů aniž by do toho zasahoval uměle vytvoření nějakého příběhu když v reálu na té pláži koho by z vás zajímalo kdo je ten vedle vás atd.. ? A už vůbec vzít v potaz válečný film o záchrané operaci kde nikdo hrdině nedošel do Orliho hnízda jako happyend. Všechno tohle přiklání dle mého názoru filmu hodnocení nahoru , protože ať se zamyslím jakkoliv nikdo mi ještě nenabízí takový typ filmu zároveň s takovým tématem zfilmovaný stylem jakoby reálného dokumentu kdy vy jste pomyslná kouzelná bytost ,která může nahlédnout do minulosti. A ten fakt že v noci jsem se budil za těžké palby (vrzání dveří) a zkrátka když se vám ještě o filmu zdá sen po promítání tak mi nezbývá než smeknout a říct že v podstatě natočit film tak jinak na takové téma a takovou situaci je jak přeplavat kanál La Manche se zátěžovou vestou a doplavat v první desítce. Ano nebyl nejlepší ale ti co věděli jakou zátěž dotyčný měl a jaký výkon dokázal. Tak ikdyž nevyhrál , v srdcích ostatní bude na té pomyslné první příčce. Tak jako u mě. ()

Deivy 

všechny recenze uživatele

Som rád, že sa tu názory celkom presne stotožňujú s tým mojím. Obraz, kamera, strih, zvuk, hudba, efekty to všetko je brutálne dokonalé, neuveriteľné ako ma vystrelovalo z kresla v kine. Zimmerova hudba jednoducho nikdy nesklame aj keď v Interstellar mi prišla lepšia (avšak každá sa jednoducho hodí k svojmu filmu). Čo ma však troška sklamalo je príbeh, dejová línia a Nolanove ukázanie postáv. Alebo nie, že sklamalo, ja to chápem prečo to tak je, len mi záleží pri filme aby som bol stotožnený s nejakou postavou a aby ma niečo chytilo čo Nolan vždy dokázal. Takto sa musím priznať, že som sa v strede filmu občas pozrel na hodinky. Celkovo film oceňujem a rovnako ako pri Revenantovi tvrdím, že toto sú filmy do akých sa len tak niekto nepustí a o to viac si ich cením. Som zvedavý čo si zoberie Christopher ako ďalšie sústo a nechce sa mi zase 2-3 roky čakať. ()

mmimma79 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy jsem neviděl film, který by dokázal udržet maximální napětí po celou svou stopáž. Dunkerk je jako kontiunuální napínání struny. Říkáte si, že teď už to praskne a povolí, ale ono ne. Pokud vás baví prvních 20 minut Zachraňte vojína Ryana, tady jich dostanete 107. ()

TenKratofil 

všechny recenze uživatele

Co do depresivní atmosféry se žádný současný válečný film s tímto nemůže rovnat. Z části díky ultimátnímu soudtracku od Pana Zimmera a z části díky přetáčení scén z různých pohledů postav. Postavy jsou zcela obyčejné. Neznáme ani z většiny jména ''hlavních'' postav. Děj pokračuje a umírají nevinní chlapci, odvážní muži a staří se snaží udělat dobrou věc. V podstatě se ve snímku ani moc nemluví. Jen slyšíme nálety letadel při jejichž kvílení mrazí, sedačky v kině se při výbuchu třesou a jen si člověk říká, lidi mladší než je on, tam tehdy byli, sami, hadový, unavení, zoufalý a bez naděje na zítřejší rozbřesk. Jak to dokázali? Film nám moc neukáže ale dokonale několik z tisíců podobných situací. Na konci celkový dojem z filmu podtrhne projev Winstona Churchilla, až člověka mrazí. ()

HSGID 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa tento rok dočkal ďalšieho filmu, kde aj hudba robila svoje kúzlo a bola geniálne zladená so scénami. Nolan to zas dokázal a vytvoril dokonalú atmosféru a zároveň ukázal stránku vojny. Ukázal všetky stránky vojny strach, ktorý vojakov nútil robiť všetko aby prežili a dostali sa domov, odvahu ktorá letcov nútila obetovať aj poslednu šancu na bezpečný návrat domov a nakoniec súcit bežných ľudí, ktorý neodsúdili ustupujúcu armádu v bezvýchodiskovej situácii. ()

KralovChlmec 

všechny recenze uživatele

Počas filmu som sa nedokázal ubrániť nutkaniu neustále pozerať na hodinky. Nie však preto, že by som chcel vedieť, koľko minút ostáva do konca, ale aby som si pravidelne meral srdcový rytmus (priemerná frekvencia na móle 105/min., vo vzduchu 110+). Keď som sa pred 3 rokmi dozvedel, že Nolan sa chystá natočiť vojnový film o zdupkaní britskej armády z bojového poľa, prirodzene som sa bál, že pôjde o krok vedľa. Dnes som rád, že moje obavy boli neopodstatnené. Dunkirk je jedna (resp. tri) nervy drásajúca scéna, ktorá viac než ktorýkoľvek iný vojnový film dokáže diváka presvedčiť o tom, že je jedným z vojakov čakajúcich na zázrak - prežitia. Réžia a kamera dokonale splývajú s hudbou, tak ako postupne splývajú tri samostatne stojace dejové línie do jednej. Hudobný sprievod aj tentoraz tvorí snáď 40% celkovej atmosféry, na druhej strane ma trochu mrzí, že tohto Zimmera si (s výnimkou Supermarine) asi v prehrávači k behu nepustím. Neutíchajúce 107-minútové dunenie síce pôsobí rušivo, ale nepochybne šlo o zámer tvorcov. Ani Angličania predsa nešli do Francúzska na dovolenku k moru, tak prečo by sa diváci mali v kine cítiť príjemne? Je fantastické, že aj v roku 2017 je stále možné spracovať látku (a najmä vojnový film) originálne a hlavne bez zneužitia do očí bijúcich gumovo-digitálnych efektov. Mimoriadne oceňujem fakt, že moja manželka, trpiaca klaustrofóbiou, akrofóbiou, chorobným strachom z utopenia, ale aj rôznymi formami zoofóbie (beznádejný prípad), označila tento film za "veľmi dobrý" - práve preto, že zobrazoval všetky príčiny jej úzkostných stavov tak verne. Sám som sa najviac aj tak stotožnil s Tomom H., pretože mám pekné oči a tiež viem, aké komplikované je trafiť cieľ joy stickom bez auto-aimu. Nolan tradične 10/10 ()

bowow 

všechny recenze uživatele

Kinozazitek roku. Tohle jinak neslo. Vsem, co maji moznost navstiit imax a videt film v analogovem formatu, nevahejte. Odchazet budete vycerpani, radi za sucho, svoji teplou postel a fakt, ze tohle jste zazili jen virtualne. Naprosto brilantni rezie. Tri linie, hodina, den, tyden, propojeny stejnymi udalostmi...tenhle napad byl proste genialni, kyby se totiz film mel vypravet standardne, byla by to cistokrevna nuda. Vysledek puntickarske povahy pana Nolana je naprosto strhujici, navic v perfektni harmonii s hudbou, ktera tvori dobrych 70% zazitku z kina. Budme vdecni, ze se nekdo pustil do historickeho tematu a vypravel jej pomoci pocitu. Protoze, verte mi, zoufalstvi vsech tech vojaku se vam dostane az do morku kosti. A poklona Hardymu za hru ocima. Tik tik tik tik..... PS Harry Styles vazne ne. Ja vim, ze se chlapec snazi, nicmene mi spolupokazil zaver filmu. PS2 Americky hrdinsky patos mi spolupokazil zaver filmu. Celkem 96%. ()

52637 

všechny recenze uživatele

Od zacatku do konce pecka a hudba k tomu vynikajici. Tom Hardy opet nezklamal a i ostatni herci na vybornou. Neni co vyknout, stopaz je akorat, mozna by mohla byt i delsi ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

11.01.2020

Nadcházející špionážní thriller Christophera Nolana Tenet bude režisérovým druhým nejdražším filmem vůbec. Film, jenž se bude zabývat manipulací časem, má podle serveru Variety (a následně potvrzeno… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama