Reklama

Reklama

Očekávané válečné drama vizionáře Christophera Nolana vychází z událostí evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 733)

CampaHD 

všechny recenze uživatele

IMAX - 90%: tu je to ako u Gravitácie, mimo kina to nebude mať tu silu no postavať na tejto dobovke niečo úchvatné nie je tak easy a Nolan to dal. Treba uznať tú hodnotu podania, aká je vojna otrasná a dal by som to ako povinnosť do škôl. Nie je tu víťazov ani porazených, je to len o dobe ktorá bola hrozná a ničila i keď nezabila. Strih na 100% a hudba ku obrazu 110%. Ja dávam palec hore za kásting. Nebudem sa chcieť často vracať ku tomuto, no dielo to je. Bez debat. ()

flegmos 

všechny recenze uživatele

uprimne? po odchode z kina som mal dost rozporuplne pocity. To co tam bolo dost dobre zvladnute bola farebnost filmu - chcelo sa to velmi priblizit kodaku tych cias. Druha bola hudba ktora isla dost dobre "pod kozu". Tento film je o atmoske - nic viac nic menej. Ak by to tocil taky Gibson tak verim tomu ze by to bolo ine naturalis. Pre mna to bol taky sterilny dokument s dobrou hudbou Urcite nie vecerny film do kina a to je VELKY VELKY ROZDIEL. Apropo kto si dnes moze taketo nieco dovolit natocit? s takymt rozpoctom? kto ma odvahu na produkciu takehoto experimentu? To musi byt americka produkcia lebo ineho by sme si ani nevsimli. Inak mam taky teply pocit ze Nolan chce oskara tak si nakopcil revenanta do druhej sv. vojny. ZA TO VSTUPNE TO NESTALO. ()

SimiT84 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale že by to byla až taková pecka, tak to teda ne. Žádný pocit uspokojení / naplnění očekávání při konci filmu / odchodu z kina se nedostavil. Jen prázdnota a pocit, že kdybych do kina nešel, tak by se nic nestalo... ()

r3musko 

všechny recenze uživatele

Dvojhodinová koncentrovaná vojna. Surová, chladná, hlučná a špinavá. Skôr ako film to pripomína vojnový dokument, niekomu to nemusí sadnúť, ale ten čo čaká zážitok z vojny nemôže byť sklamaný. ()

SeeSaw 

všechny recenze uživatele

Existují dva dobré důvody proč zajít do kina na Dunkerk. Za prvé, tento film se díky kvalitě zvuku a obrovskému formátu opravdu vyplatí vidět na plátně a to nemluvě o IMAXU, s kterým film nabývá zcela určitě jiného rozměru. Za druhé, je pozoruhodné vidět válečné drama tak trochu jinýma očima. Filmový inženýr Ch. Nolan má zkrátka svojí vizi o tom jak má vypadat válečný velkofilm ať už se to divákovi líbí nebo ne. Bez krve, bez brutality, bez efektů, bez osudových příběhů, bez hrdiny a dokonce i bez hmatatelného nepřítele. Skutečný antagonista tohoto filmu je všudypřítomný klaustrofobický zážitek s kterým kinosál při troše štěstí opustíte. Nolan opět dokázal, že se dá natočit netradiční, avšak působiví biják, kde napětí nemusí být stupňováno nepřiměřeným násilím, ani prohlubováním vztahů s hlavními postavami, ale pouze kamerou, výrazy herců a zvukem, který je sestříhán ruku v ruce s Zimmerovým tikavým doprovodem. A celý tento filmový experiment je nacpáný do vybroušených sto šesti minut, namísto klasických tříhodinových výpravných eposů. Opět smekám před Nolanovou kolosálností. ()

trawson 

všechny recenze uživatele

Jsem Nolanův velkej fanoušek, ale tohle mne naprosto zklamalo.Dlouho jsem neviděl tak emočně prázdnej film. / Nicméně jako dokument bez krve to jde, ale tak to asi nemyslel /. Po půlce jsem chtěl jít na pívo ale počkal jsem si na závěrečnej patos s rozostřenýma Němcema. Šel jsem na válečnej film a nejvíc mne bavili civilisti v boji. Po hodině záběr na Německé letadlo a divák se dozví, že bojujou se skopčákama. Jediné co si budu pamatovat je povedená zvuková stopa a přepálenej hluk střílení. Nečekal jsem potoky krve ale na to, že to musela bejt jakta mne ta absence ůpně iritovala. Střih mne někdy připadal mimo mísu - začne budovat atmosféru, že na tebe do lodi někdo štřílí - divák ani netuší kdo to je, protože není ani jednou vidět (jasně záměr ale moc nefunguje) a pak to střihnou na dvě letadla které se nekonečně na obloze naháněj. Když to konečně skončilo, došlo mi že toho Oskara prostě chce a za ten konec ho asi i dostane. /rating pg 13/ ()

noutebook 

všechny recenze uživatele

Než jsem šla na film, skepticky jsem si pročetla recenze a v jedné z nich říkali- "Není to ukecaný film" a to je pravda. Tenhle film ukazuje, jak se lidé cítili, když museli celý týden stát na malém kousku pláže, kde byli bombardováni. Celý film je dokonale propracovaný. Nejedná se o ubrečený film, neobjevují se zde scény plné násilí. Je to film, kde musíte sledovat marnou snahu dostat se domů. Film opravdu doporučuji každému divákovi. Nelekňete se, že se jedná o válečný film, je to film o lidech za války, nikoli o válce. ()

Tafee 

všechny recenze uživatele

No ty vole... Tak Kryštůfek se tentokrát vážně moc nesral... Toto je tak hutnej, tísnivej a opravdu skvěle natočenej film, že dávám 5* ... Kromě hlavního mesidze, vlastně není zadny dej, ale to vůbec nevadi, je tu skvělý střih, fantastická kamera, hudba dobrá (dneska už jsou lepší skladatele než Honzík)... Ale prostě na začátku zapadnete do sedaček a u závěrečných titulků se konečně nadechnete... Ten film prostě nemá slabou chvilku a to se dneska vůbec nevidí... ()

felipe81 

všechny recenze uživatele

Nolan, Zimmer, Nolan, Zimmer a.. IMAX!! Jeden bez druhého (třetího) v tomhle složení nemůže fungovat. Oba pánové to nemají v hlavě v pořádku.. A to myslím vážně, samozřejmě v dobrém :-) .. Tentokrát musím superlativa dát hlavně Zimmerovy, protože to, co vytvořil za zvuky, bassový dunění (hlavě u Mr. Hardyho) i hudby, tak to překonalo snad vše.. Dokonce i Interstellar, kde jeho hudba byla také dokonalá. Nolan je genius, který je hodně daleko před všema ostatníma. Děj je trochu hůře čitelný, ale k tomuto filmu se jasně hodí... No a nakonec Imax. Na tenhle film skutečně musíte jít do Imaxu, protože teprve tak vám to dá ten nejkomplexnější zážitek..Jedním slovem: paráda!!! :-) ()

krasava 

všechny recenze uživatele

Tak nějak má asi vypadat klasická filmařina. A hele - ono to úplně stačí a funguje to. Divák totiž není blbec, divák si spoustu věcí domyslí a prožije, i když mu to někdo třikrát nezopakuje. Cítila jsem vůni kůže, kovu a motorového benzínu z letadla Toma Hardyho, i vůni moře (no, možná to bylo tím, že jsem ho sledovala v letním kině...?) Bez patosu, čistě, lidsky. Takže za pět, jak jinak. ()

peta2q 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšik Nolana, jeho filmy ma väčšinou neoslovia, preto som na film napriek hviezdnemu obsadeniu šla trochu s pochybami. Musím priznať, že sa mi snímka veľmi páčila, aj vďaka primeranej dĺžke, neustálej akcii a napätiu a aj mojim obľúbencom Tomovi Hardymu, Cillianovi Murphymu a Kennethovi Brannaghovi. Milo prekvapil aj Harry Styles. Možno jediná vec, ktorú by som filmu vytkla, je spájanie niekoľkých línií, ktoré sa striedajú počas filmu, a na konci sa prepoja. Zo začiatku to však pôsobí trochu chaoticky. P.S Zimmerova hudba ako vždy skvelá, monumentálna a nervy drásajúca. ()

josiah 

všechny recenze uživatele

Konečně nový film z období WWII, který má šanci oslovit mladší a není to marvelovská pohádka o nesmrtelných nezničitelných superhrdinech. Vzal jsem na to syna (13) a řekl bych, že ho to dost vzalo ()

Roach 

všechny recenze uživatele

Viděno v IMAXu na 70mm, poté viděno v normálním kině a momentálně plánuji třetí projekci.. Nikdy jsem na žádný film nešel třiktát. Nolan mě díky dokonalému triku a počátku ukázal že je jako režisér někde trochu jinde, Interstellar mi na tři hodiny dokázal že i já mám emoce a Dunkirk ho právě pasoval mezi legendy. Oni mají Kubrika, já mám Nolana. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem fakt nečekal. Film chválený jak kritikou, tak diváky. Zajdu na to do kina, aby byl požitek co největší. Začátek byl klasický - rychle vtahující akce, tak se to přeci dělává. Jenže pak vojáček vyběhne na pláž a... tisíce vojáků mlčky stojí ve frontách čekajíce na lodičky. Pěkně vyrovnaně, téměř bez pohybu a beze slova. Jako neživé figuríny. (Sbohem realito). Aha, tichý obraz rozlehlé pláže zaplněné nekrytými vojáky v geometrických řadách má na diváka zapůsobit. Dobře tedy. Třeba je to jen póza na úvod a časem se to změní. Ale nezměnilo. Krom hlavních hrdinů jsou i nadále okolní postavy takové netečné. Spořádaně stojí, spořádaně se kryjí, spořádaně mezi sebou nechávají hrdiny protlačit se... škoda. To, že mezi figuríny občas padne bomba, je pak divákovi celkem jedno. Větší problém ale je, že i osudy hlavních postav jsou člověku ukradené. A když tu a tam některá z nich dojde k újmě, tak jen pokrčí rameny a čeká, co bude dál. K žádné postavě se nebuduje užší vztah. Film diváka s nikým blíž neseznamuje, neukazuje osobní příběh, nepitvá se v povaze nebo myšlenkových pochodech, nic o nikom neprozrazuje. Celé to působí jako hollywoodské seznámení veřejnosti s tím, co se za 2. světové u Dunkerku stalo. Ale od toho tu jsou myslím dokumenty. Čekal jsem tedy mnohem víc. P. S.: Scéna přijíždějících lodiček a "hurááá" všech vojáků včetně admirála byla tečkou za úvahou, zda dát z úcty alespoň 4 hvězdičky. Jo a opěvovaná hudba Hanse Zimmera se mě ani netkla. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

11.01.2020

Nadcházející špionážní thriller Christophera Nolana Tenet bude režisérovým druhým nejdražším filmem vůbec. Film, jenž se bude zabývat manipulací časem, má podle serveru Variety (a následně potvrzeno… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama