Reklama

Reklama

VOD (1)

Bratr a sestra nabourají Santovy sáně a pak musí celou noc zachraňovat Vánoce. Ještě že si Santa vždycky umí poradit. (Netflix)

Recenze (206)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Netflix vstoupil na práh vánočních komedií a natočil jeden doslova pohodový kousek, kde nám Santu Clause hraje Kurt Russell. A vlastně nevím, co bych víc musel dodávat, protože v tomto případě je kvalita takového filmu prakticky zajištěna. Na, americkou vánoční komedii zážitek, který jsem o Vánocích dlouho nezažil a jsem rád, že jsem se ho letos mohl dočkat. Celou tu dobu jsem přemýšlel, jak moc jsou ty Kurtovy fousy pravý a na kolik jsou umělý…nastavili mu to ale tak dobře, že rozdíl od opravdového Santy bych nepoznal. :-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Santa Claus už po x-krát ale dobre, Kurt Russell to ustál a aj keď ide v modernejšom štýle, prevedení, celkom to sadne, pobaví, slušná jazda. /60%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

V zásadě jde o americkou variaci na vánoční speciály Doctora Who. Je to hravé, má to solidní dravé tempo a na správných místech je to akurátně vánočně jímavé oním specifickým způsobem, který funguje pouze o Vánocích. Ostatně jindy si to ani nemá smysl pouštět. Snad jen je to ke své vlastní škodě neopodstatněně dlouhé a nejlepší scénu (v restauraci) si to vyplýtvá záhy, ovšem Kurt si "macho" Santu natolik užívá, že těch pár (desítek) minut nad rozumnější stopáž zase až tolik nevadí. Tedy až na pasáže s otravně infantilními "mimoňovskými" elfíky, kteří do zvoleného stylu padnou asi tak stejně hladce jako nožka Haliny Pawlowské do Popelčina střevíčku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZDÁ SE, ŽE JSI MĚL PERNOU NOC.“… „BYLA TROCHU RUŠNĚJŠÍ NEŽ OBVYKLE. MLUVIL JSEM HODNĚ ANGLICKY…“ …“ SLYŠELA JSEM! MLUVÍ O TOM CELÁ VESNICE. NĚCO O HONIČCE S POLICIÍ A ÚTĚKU Z VĚZENÍ…“ … „VÍŠ, ŽE SKŘÍTCI PŘEHÁNĚJÍ…“ /// Pro mě (za mě) určitě nejlepší Netflixáckej celovečerák! (Možná proto, že jsou zase tady ty Vánoce...) Sice na začátku, ti dva parchanti, co jsou málem zodpovědní za kolaps letošních vánoc, neslibujou žádný extra tetle mechtle. Ale nakonec je to celkem vtipný (Russel), pohádkový, ale i jakože ze současnosti (takže angažovaný…). Pohodová vánoční jízda pro všechny co věřej, že Santa je. A jestli Santa je… tak to musí bejt Kurt Russell! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Parchanti votravujou, že chcou vidět při práci Santu. 2.) Jednou, zrovínka to bylo takhle o Vánocích… jsem začal(a) mluvit elfsky. 3.) Thx za titule „JustMeeKatie “. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Akční vánoční film. Má to své mouchy, ale pokud máte v sobě kus dítěte nebo jste kus dítěte a máte rádi Santu, tak se film bude líbit. Vánoční atmosféru sice moc nemá, ale Santa kouzlí, řídí kradené auto a dokonce i zpívá. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Santa Claus ještě nikdy nebyl větší frajer. Hláškuje, zpívá, udržuje se ve formě a hlavně rozdává dobro na potkání. Duch Vánoc se zachraňuje skoro v každém podobně laděném filmu, ale většinou to sklouzne k moralizování, tady to je doslova akční jízda. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná vánoční pohoda v čele se Santou, který zásadně nedělá "hohoho" a i přes velkou spotřebu vánočních sušenek zůstává fit. Jistě, že zde najdete hromadu svátečních klišé, ale to děcko ve mě jásalo. Efekty byly povedené (moc se mi líbil způsob doručování dárků) a Kurt Russell jako cool Santa ("Nick")válel. Hlavně ve vězení :) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Christmas Chronicles přišlo zčistajasna a ještě více mě překvapilo, jak je to povedený feel good film na libovolný zimní večer. Samozřejmě člověk nesmí mít přilišná očekávání, tohle je prostě takový ten film na vypnutí myšlenek a užívání si vánoční atmosféry, ovšem s vyloženě geniálním Kurtem Russelelm, jež si netradičního Santu s chutí užil a na place se evidentně vyřádil. Bude letos dvojka? ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Kurt Russell je tak úžasný, že vôbec nevadí priemernosti filmu okolo neho. Dosť fajn sezónna zábava aj mimo vianočnej sezóny7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kurt Russell je jako Santa Claus boží, hlavně zde tedy předvede povedené hudební číslo a zpočátku prohodí nějakou trefnou hlášku. Nicméně ten scénář není rozhodně z nejlepších. Určitě tohle mělo potenciál větší. 55% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čakal som úplne niečo iné, ale až také sklamanie to zase nebolo. Nečakal som že to bude až tak veľmi pre deti. A navyše tí malí elfovia sa nemohli páčiť ani malým deťom. Neboli ani roztomilí ani smiešni. Miestami sa mi zdalo že niekto kopíruje mimoňov. Tento film sa nezaradí medzi vianočné klasiky, ktoré si pozriete každý rok, ale Kurt Russell to u mňa vytiahol svojim výkonom dosť vysoko. Lepšie stvárneného Santu ste nikdy nevideli, skoro sa pre túto rolu narodil a páčili sa mi tiež detaily ako napríklad že Santova brada nebola typicky biela, nalepená lepidlom, ale pravá prešedivelá, rovnako ako jeho vlasy a tiež červený - tentokrát kožený - kostým robil z Kurta poriadneho frajera. Veľká škoda že ako som písal vyššie to bolo pre deti, miestami to bolo trápne, hlavne keď sa človek díva na dospelých ľudí ktorí veria v Santu. K tomu sa proste dobrý scenár napísať nedá. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Chris Columbus vianočne filmy rozhodne vie. Pod týmto je podpísaný ako producent a hlavne s toho dôvodu som sa na to pozrel. Musím sa priznať, že to s veľkej časti nebol zlý film, vianočná atmosféra nechýba a tak isto aj pekne zábery, ktoré navodia tu správnu atmosféru. Výborný je aj Kurt Russell, no škoda tých detí, ktoré trošku kazia zážitok s filmu. Prišlo mi to miestami ako keby sa tvorcovia nevedeli rozhodnúť, či sa zamerať na dospelých alebo na deti a výsledok skončil niekde tak uprostred, ktorý trochu rozpoľuje dobrý dojem s filmu. 70% - 3* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ten film jde hrozně napůl cesty. Má řadu originálních nápadů a skvělého Santu v energickém podání Kurta Russella, ale vesměs nezajímavou režii a rozbředlé tempo, takže kdykoli příběh na delší dobu odbočí od bodrého fousáče, začíná nudit. Jako nová vánoční výplň to šlape bez problémů, ale zaděláno bylo na mnohem zábavnější jízdu, která tak často neřadí ze sympatické akční rychlosti na obyčejný rodinný neutrál. 60% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Urputná snaha urobiť novú vianočnú klasiku, ktorá vyšla naprázdno. Číro-číry kalkul bez duše, zliepajúci to, čo fungovalo v iných vianočných filmoch, do podoby, ktorá pripomína pominuteľné televízne filmy, na ktoré si o rok nikto nespomenie. Jediný rozdiel je áčkový casting a CGI. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Vánoční klasika to asi úplně nebude. Je ale zábavné a dobře to utíká. Kurt Russel byl boží Santa a Severní pól nebyl nikdy kouzelnější. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Sourozenci Teddy (Judah Lewis) a Kate (Darby Camp) spolu nevycházejí zrovna nejlépe, ale to se v brzké době změní, protože zažijí neuvěřitelné vánoční dobrodružství... Kurt Russell byl jako Santa Claus fajn. Tenhle film dokáže zvednout dobrou náladu a přinést vánoční svátky do obývacího pokoje i mimo sezónu. (Netflix) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo príjemné prekvapenie, na predvianočný a vianočný čas ako stvorené. Vianočný príbeh plný pohody, dobrodružstva, úsmevných situácií a samozrejme i nejakého toho morálneho poučenia. Moje dcéry sa pri pohľade na tých škriatkov celé rozplývali... Rodinný vianočný snímok, ktorý dokáže dôstojne sekundovať tým tradičným. Nadpriemer. 75/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rolničky, rolničky, s tímhle Santem si ještě užijete. Ono to vypadá, že Kurt Russell přišel definitivně zatnout tipec všem f(al)ešným Santům s panděrem. Svoji roli vousatého muže, který dělá radost všem lidem na 24.12., si užívá, dokonce jsem ho ani neprofackoval, když se pěvecky projevil v policejní cele, jenže příběh sám pozvolna padal do takové naivity, což bylo podtrženo předvídatelností, mnohem větší než je jeho bezedný pytel na vánoční dárky, až to celé lezlo na nervy. Triková stránka příjemná, až do doby, než se zjevili Santovy skřítci, kteří snad byli v nějakém příbuzenském poměru s Gremliny. Tempo filmu nijak zásadně neupadávalo, jenže nápadité i humorné narážky na vánoční veselí rázem odmetl scenáristický mour a sympaticky nastavená počáteční zábavnost se už dál neprodrala a invenční komín se rázem ucpal. Kurt Russell všechny elegantně herecky smetl, mládežnická dvojice sourozenců mu decentně sekundovala v hereckém spurtu, nedá se tedy o Darby Camp a Judahu Lewisovi prohlásit, že by přímo herecky propadli. Režijně to mělo své poruchy, ovšem určitě Netflix nemohl do ( především výtvarně zdatného) režiséra Claye Kaytise vkládat naděje v tom smyslu, že dokonale zamaskuje scenáristickou omšelost i postupně navršená klišé. Obojímu se film sice (určitou dobu) vzpíral, ovšem nepřevládá u mě šance, že bych si ho (v čase vánočním) pustil znovu. V paměti tak maximálně utkví Russell a úhledná výtvarná stránka, zbytek opadal jak nazdobený jehličnan, který pár dní o svátcích dělal radost, pak jste jej stejně vyhodili, neb už užitek z něj nebyl žádný. 5/10 ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Vánoční svátky kromě dárků a reklamací chrlí taky hrozný filmový sračky. A když se v těch sračkách naučíte chodit, odhalíte, že něco si na sračku jenom hraje. A vidět Kurta Russella jako pankáčskýho Santu, je to prostě boží. ()

Reklama

Reklama