Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Partia kamarátov sa počas vianočných sviatkov vyberie na chatu v odľahlej oblasti. Krátko po príchode narazia na miestnych obyvateľov, ktorí sa správajú pomerne zvláštne, a dozvedia sa od nich o tom, že sa v miestnych lesoch potuluje vrah. Oni sa sem však prišli baviť, takže tieto reči neberú na vedomie. Večer vypukne obrovská párty, ktorá všetkých opije. Po rannom prebudení s poriadnou opicou však zistia, že dvaja členovia skupiny záhadne zmizli. Postupom času si začínajú uvedomovať, že reči o vrahovi boli pravdivé. Ocitli sa tak v beznádejnej situácii, pretože vrah si ich zvolil za svoju korisť. Namiesto oslavy najkrajšieho sviatku v roku sa pre nich začína boj o život. (Marceloo)

(více)

Recenze (9)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia kamarátov sa počas Vianočných sviatkov vyberie na chatu v odlahlej oblasti. Chvílu po príchode narazia na miestnych obyvatelov, ktorí sa správajú dosť zvláštne a dozvedia sa od nich o tom, že sa v miestnych lesoch potuluje vrah. Oni sa sem však prišli baviť, takže tieto reči neberú na vedomie. Večer vypukne obrovská párty, ktorá všetkých odrovná. Po rannom prebudení s poriadnou opicou však zistia, že dvaja členovia ich partie záhadne zmizli. Postupom času si začínajú uvedomovať, že reči o vrahovi boli pravdivé. Ocitli sa tak v beznádejnej situácii, pretože vrah si ich zvolil za svoju korisť a namiesto oslavy najkrajšieho sviatku v roku sa pre nich začína boj o život. - Po úvodnom audiovizuálnom dojme som si myslel, že pôjde o ďalší slabý horor z C-kategórie, ktorý sa vďaka krátkej stopáži bude dať prežiť. Nakoniec ma tento horor velmi milo prekvapil a vznikol z toho slasher, u ktorého som sa dobre bavil. Začiatok bol dosť natiahnutý, ale keď prišlo na nejakú akciu, stálo to za to. Najviac sa mi páčilo gore, ktoré je na očividne velmi nízky rozpočet dosť dobré. Vrahyňa sa v slasheroch len tak nevidí a maska na štýl Leatherface s dlhými vlasmi vzbudzuje dosť dobrý dojem. U postáv sú samozrejme časté nelogické rozhodnutia ako napríklad sprcha dievčaťa v ten najhorší čas, ale to robí slasher ozajstným slasherom. Moje uznanie patrí režisérovi, ktorý s týmto slasherom ako debutom vstúpil na scénu velmi dobre. Trochu ma mrzí to, že rovnako ako A Christmas Horror Story, vyšiel tento horor dosť skoro pred Vianocami. Počas sviatkov by to zrejme malo ešte lepšiu atmosféru. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nezávislácky vianočný slasher o partii mladých, čo si v zime vyrazia na chatku kde ich začne prenasledovať vraždiaci maniak. Ale až po nudnej pol hodinke, ktorú musí divák vytrpieť s tými poloamatérskymi nehercami. Aspoň, že sa to odohráva vo fajnovom snehovom prostredí; to je proste moje, mrazivý vetrík vydúva z reprákov a občas so sebou priveje aj kus atmosféry. Killer má solídne namaskovanie, zabitia sú až nečakane fajn, niektoré fakt snaživé; či už nápadom alebo aspoň troškou gore. Občas sa dokonca objavia zaujímavo dlhé zábery, kedy to kamera bez zbytočných strihov „prežíva“ spolu so zúčastnenými a zvyšuje tým napätie. Bál som sa, že toto bude jeden z tých lacných slasherov, na ktorých je dobrý iba poster, ale nakoniec som ostal milo prekvapený. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Normální tuctovej slasher. Po hodně dlouhým a nudným začátku sice přijdou na řadu vraždy, ale není tu zase až tolik krve jak by se mohlo zdát. Taky skoro odpadá gore, protože vraždy jsou povětšinou natočeny tak " šikovně " že toho není až tak moc vidět. Navíc parta není zrovna dvakrát sympatická takže mi bylo opět ouplně f(u)ck jak to s něma dopadne. Nesedla mi ani hudba, která ve filmu zazněla a kamera mohla být určitě taky lepší. Chybí tu taky jakékoliv stupňování napětí. No prostě se to celý tak nějak bez šťávy dovleče dokonce. Něco mezi 2 - 3 hvězdama. Já se přikláním spíš k 2 plnohodnotnejm hvězdám. Není to sice nic moc, ale na prvotinu to zas až tak špatný není. A proto věřím, že si tenhle kousek svý příznivce určitě najde. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jste-li začínající režisér s mrzkým rozpočtem 25 000 dolarů, máte opravdu omezené možnosti, jak si splnit svůj velký sen a hlavně si získat diváky na svou stranu. V minulosti se našlo několik výjimek (Sam Raimi (Evil Dead), Peter Jackson (Bad Taste), Eduardo Sánchez a Daniel Myrick (The Blair Witch Project)), kterým se to povedlo, ale ti měli po ruce přece jenom kapánek větší rozpočet a hlavně okolo sebe tým lidí, pro které hrát bylo radost a potěšení. Čehož se tady nedočkáme, protože po stránce hereckých výkonů to byla vyložená katastrofa. Austin Bosley tak měl více méně jen dvě možnosti, buď natočit found footage a nebo slasher. Naštěstí se rozhodl pro druhou možnost. I přes nevalnou kvalitu filmu jako celku, se tu dá narazit na několik docela povedených scén, které film zachránily od odpadu. Pokud totiž přežije úvodní dvacetiminutovku, která se celá točí jen okolo příjezdu na chatu, prvních hádek, stupidních dialogů a chlastání, budete následně „odměněni“ celkem přijatelnou vyvražďovačkou. Samozřejmě v rámci možností, ale dalo se zde narazit na několik docela kreativních mordů, nebude chybět gore a dokonce jsem tu zaregistroval i na několik pokusů o vytvoření napětí. Už dopředu jsem do tohoto filmu totiž šel s tím, že půjde o céčkovou záležitost. Několikrát mě však mile překvapili, několikrát jsem se i zasmál (občas i kvůli tvůrčí tuposti) a do třetice několikrát jsem se přistihl, jak té lacinější napodobenině Leatherface fandím, aby ty debílky pořádně zmasakrovala. 40% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na tak krátkou stopáž má film neskutečně dlouhý půlhodinový úvod, ve kterém se vůbec nic neděje, pokud nepočítám trdlování nesympatických jelit. Když za to pak vrah vezme, začne přes chybějící gore i nápaditost docela zábava, která ovšem vychází především z kouzla nechtěného. Nicméně třeba akce se sněhulákem nebo vánočním věncem mě pobavily, což je vlastně víc, než jsem čekal. 25% ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Tyhlety rozřezaný vánoce bych řekl, že už jsem párkrát někde viděl. Asi proto, že to naprosto ničím nepřekvapilo. Banda nesympatickejch teenagerů s jebakáma na prdeli jede oslavit vánoce na chatu. Všichni se zlejou do němoty, kromě dvojice, která slyší i trávu růst a protože asi kilometr od jejich chaty někdo usedavě pláče, vydají se v pyžámkách ve sněhu to zkontrolovat. Myslím že tahle věta vypovídá o celým filmu. Na nelogický chování postav jsme zvyklí. Ale tohle bylo až moc. Tak takhle ne Austine. 20% P.s: ta jedna hvězda je za vrták na led ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Čakal som väčšiu hovadinu. Na amatérsky horor je to celkom pozerateľné. Zaujali hlavne dlhé zábery kamery, ktorá nemá problém dve minúty behať za postavami, točiť sa o 360 stupňov, či v okamihu prebehnúť všetkými poschodiami. To ma skutočne príjemne prekvapilo. Inak je to samozrejme veľmi stupídne a nelogické... až tak, že je to aj na slasher veľa. Vraždy sú však na druhej strane nápadité a nepôsobia tak amatérsky a lacno ako v iných podobných hororoch. Na dve hviezdy to úplne v pohode stačí. Dokonca také lepšie dve. PS: Do čierneho to určite nepatrí... 40 %!! ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Najprv som si ten film ani nechcel pozrieť, naštartoval som sa hádam na piaty pokus. Všetci, že je to nudná sračka. Tak napokon nudná sračka to aj bola, ale v porovnaní s viacerými filmami - horormi z poslednej doby, zaradím ho tak do stredu. ()

Reklama

Reklama