Reklama

Reklama

Robinson Crusoe

TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Robinson Crusoe, mladík, žijící ve Skotsku v 18. století, je už od svého dětství zamilovaný do krásné Mary. Jenže jeho láska je zasnoubena s jeho přítelem Patrikem, který chce o svou snoubenku bojovat. Robinson výzvu na souboj přijme a Patrika nakonec zabije a jeho sluha navíc zabije jednoho z Patrikových bratrů. Mary přemluví Robinsona, aby utekl ze země, než se situace uklidní. Robinson tak na rok odjíždí, cestuje na obchodní lodi a je pověřen vedením lodního deníku. Na moři se loď setkává s velkým množstvím bouří. Jedna z nich loď zanese na mělčinu a zničí ji. Robinson se ráno po bouři probouzí na skále a zjišťuje, že je jediný, kdo přežil.... Robinson všechny mrtvé pohřbí a další den se vydává na loď, kde kromě zásob jídla a střelného prachu nachází i kamaráda, kapitánova psa Skoka. Po několika dnech průzkumů Robinson zjišťuje, že je na ostrově. Postaví si přístřešek na pláži, aby okamžitě viděl projíždějící loď. Jednou opravdu loď kolem ostrova pluje, ale Robinsonovi se nepodaří upoutat její pozornost. Rozhodne se tu začít pořádně žít. Postaví si dům, založí zahrádku a ostrov již považuje za svůj domov, dokonce jej miluje. Již uběhl rok, co je Robinson na ostrově a společnost mu dělá pouze Skokan. Jednou při procházce ale narazí na lidskou stopu. Okamžitě běží zjistit, kdo je na ostrově a zda není jeho dům v ohrožení. V domě se ozbrojí a vydá se najít návštěvníky. Narazí na domorodce, kteří právě provádějí obětní obřad. Robinson zastřelí popravčího, a zachrání tak poslední oběť. Domorodci se dávají na útěk. Na ostrově zůstává pouze on a muž, kterého zachránil. Robinson se snaží o komunikaci, když jsou přepadeni uprchlými domorodci, ale společně je přemůžou. Robinson a zachráněný domorodec spolu zabijí nepřátele, ale vidí, že zachráněný muž chce sníst srdce jednoho z nepřátel, a uteče od něj... Nakonec na sebe ale znovu narazí a po dlouhém dohadování a předvádění sil si Robinson odvede domorodce k sobě domů a pojmenuje ho Pátek. Robinson Pátka učí angličtinu a všechny zvyky ze svého světa. Nakonec ale Pátek učí Robinsona, jak co pěstovat a další užitečné věci. Jednou večer chce Robinson naučit Pátka věci o Bohu. Ale Pátek má svého Boha – Pakiu a tak se pohádají a Pátek odchází... Oba se na ostrově potkávají, ale ignorují se. Robinson to už nemůže vydržet, a tak se Pátkovi omluví. Zase žijí spolu a vše jim vychází. Ale oba vědí, že se Mimasové, národ, který chtěl Pátka zabít, brzy vrátí. Nastraží tak na obětní místo střelný prach a chystají se Mimase pozabíjet... (TV Prima)

(více)

Diskuze

BrunoAnthony

BrunoAnthony (hodnocení, recenze)

Hrozné zklamání. Takhle zmršit moji oblíbenou knihu z dětství. Místo příběhu  o opuštěnosti, zápasu s přírodou a trpělivého budování a piplání Robinsonova domova na ostrově jsem se dočkal nějakýho nemyslnýho souboje s Pátkem, s výbuchy, s domorodci poletujícími vzduchem atp. Jednu * za to, že tam nestačili nacpat kung fu.

patysway

patysway (hodnocení, recenze)

Naprosto souhlasím s komentářem Mr.Elmo (a samozřejmě i mnohých dalších).

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Trošku slabší príbeh, aj spracovanie. Ale dobrodružnost je celkom zachytená, aj hudba je celkom dobrá. A som rád, že vo filme idú rovno "na vec", naproti ostatným pridlhým a nudným začiatkom. Koniec (s domorodcami a cestou naspäť) je však trochu odfušerovaný :-/ Celkovo však film neurazil: 55%

Reklama

Reklama