Reklama

Reklama

Libenjyeo

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvanáct asijských zemí využívá ostrov v Indickém oceánu jako vězení pro obzvlášť těžké zločince, kteří tam jsou ponecháni sami sobě napospas. Za vyvraždění zločineckého syndikátu CRK je tam poslán i bývalý agent Interpolu Kim Yul (Bruce Khan). Jediným jeho cílem je najít Carlose Kuhna (Hee-soon Park) a zabít ho, aby pomstil smrt své rodiny. Dostat se k němu přes všechny jeho poskoky ovšem nebude lehké. (LangiJ)

(více)

Recenze (40)

T2 

všechny recenze uživatele

Príbehový béčkový výplach, kde zaujmú len kopance a zbytočne prestrelená agresivita. /40%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Lee Seung-won je neznámý režisér, který nemá příliš zkušeností, ale natočil jeden z nejlepších akčních filmů, které Korea za poslední roky stvořila. Má to celkem slušný příběh o policistovi, který jde na izolovaný ostrov plný vězňů pomstít se vrahovi své rodiny, který tam vládne a loví ostatní přeživší. Bruce Khan je herec, o kterém jsem doteď neslyšel, ale jeho charisma a bojové schopnosti se dají srovnávat s těmi nejlepšími v oboru a záporák Park Hee-soon je celou dobu zakrytý odvazy od popálenin, takže toho až tak moc herecky nepředvede. Potěší i Yoon Jin-seo z Oldboye. K samotné akci mám jediné výhrady, že jí mohlo být víc, protože je absolutně skvostná. Jsou zde 4 větší akční sekvence, ale naštěstí hezky různorodé, takže si každý příjde na své. Slušné bylo vymlácení opuštěné věznice, geniální souboj s meči, neobvyklá přestřelka s luky a potom samotný final fight, který je samozřejmě vrcholem celého filmu. Tak náročnou choreografii jsem už dlouho neviděl a díky skvělé kameře si divák užívá každý úder,chvat,blok a já si opět pěkně zařval. Doufám, že Bruce Khana ještě uvidím, protože ten chlap je samuraj a Bruce Lee v jednom. Na plný počet mi chybělo rychlejší tempo a vadil mi občasný humor některých vězňů, jinak solidní událost a k soubojům se určitě budu vracet i v budoucnu. Netfixu děkuji za spolupráci s Asii a hlavně za titulky. 80% ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Libenjyeo je filmem o odplatě za mrtvou ženu a dceru, kde se mluví z části anglicky, což je spíš trapné a stojí tu jeden super policajt proti všem, prostě jen mlátička s nulovým příběhem. Jediné co stojí za zmínku, jsou propracované bojové pasáže a záverečná 10 minutová bitka. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Bývalý agent Interpolu Kim Yul (Bruce Khan) se dostává na ostrov plný zločinců s jediným cílem, aby našel muže jménem Carlos Kuhn a mohl na něm vykonat pomstu za smrt ženy a dcery... Do filmu se absolutně nehodila komická postava šéfíka s useknutou rukou a jeho přisluhovači. Ten doktor byl taky dost mimo tenhle žánr. Bruce Khan se v akci vytáhl, ale scéna z tábora, kde kosí záporáky mečem, byla divně zrychlená a nepůsobila přirozeně. (Netflix) ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Mám rád Netfix, člověk tam najde spoustu skvělých filmů a seriálů, a taky se mi líbí, že dají kde komu příležitost se prosadit a ukázat co v něm je, ale občas se tam objeví filmy/seriály, které mi prostě nesednou, tohle je bohužel jeden z těch případů. A zase pozor, The Night Comes for Us neni jenom o krvi a gore scénách, a také je rozhodně levelově úplně jinde, než tenhle film, tady sem ten lavor nepotřeboval, jenom takový malý kalíšek. Oni ti záporáci, se tady taky ani moc nesnaží, a až na toho finálního, jdou hlavnímu hrdinovi a té skupině, která se na něho přisaje, víceméně na ruku. Na ruku, jim jde i kameraman a střihač, a tak dost často, hrdina kolem sebe mlátí a kope a já sem vlastně neviděl, s kým že to bojuje. Dalším a velice výrazným problém, je hlavní hrdina, kromě toho že neumí hrát, tak neumí hrát kladnou postavu, nemluvě o tom, že na to nemá ani obličej. A až do tohle filmu, hrál vedlejší záporné role a jeho bitkařské schopnosti, nebudu posuzovat, když polovinu filmu, kolem sebe kopal, jenom do prázdna. A hlavního záporáka, zde hraje charismatický Park Hee-soon, který ještě ze sebe dělá mumii, to byl tedy geniální nápad. Už z traileru, mi bylo jasný, že se mi tohle líbit nebudu a taky že nelíbí, což je škoda. Ale zase na druhou stranu, za chvilku vyjde Polar s Mads Mikkelsenem a tam já, vidím velký potenciál. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Přes kbelíky krve je "Revenger" sotva film, který může plně uspokojit diváky, kteří milují čisté násilí a estetiku videoher. Netflix nám opět obdařil zapomenutelnými postavami a jalovou zápletkou. Nečekejte nic mentálně kultivovaného, ale pokud máte rádi nakopání prdele, je to film přesně pro vás. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Filmová anotace bohužel zamlčela jednu podstatnou informaci - jakási tajemná síla těm "dobrým" obyvatelům ostrova požírá mozek a oni se tudíž až na jednu ženskou výjimku chovají jako mentálně retardovaní dementi. Jejich projevy asi měly být vtipné, ale nesmál jsem se, spíš zalykal trapností. Pak jsou tam ovšem naštěstí ještě ti zlí, kteří se tváří fakt děsně hustě a jsou to vlastně jen takové sadistické lidostroje na zabíjení. Třeba dvoumetrový Opičák, snad Sergej. Nebo Lukostřelka, ty její zlounské grimasy byly až horrorové a přitom to byla docela hezká holka. Nebo Hrbáč. Nebo Hezoun. A jejich ohněm znetvořený Šéf. Prostě fajn sestava. Ale jelikož po nich jde nemluvný Mstitel, bývalý policajt a nehorázný nabušenec, radši si na nikoho z nich nesázejte... Některé řežby jsou bohužel obligátně zprzněny skákající kamerou a fernetickým (sic) střihem, jiné se však povedly a nedělají příliš ostudu pověstné korejské syrovosti. A protože na ostrově není jediná bouchačka, rube se hezky postaru, poctivě, tělo na tělo. Bruce Khan je řízek a i když mu je pade, figuru má jako třicátník a všechny zmetky hravě seřeže na jednu hromadu. Bohužel kvůli šaškujícím vesničanům, otravné holčičce, hrozné kameře a zjevnému zrychlování fightů je to jen lepší průměr a podruhé už asi nikdy ne-e. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsia bezdejova mlaticka v style rannych filmov Tonyho Jaa. Nejaky chlap tam vymlati cely ostrov zloduchov. A je uplne jedno ci je to kvôli slonovi alebo pomste za smrt bratranca z druheho kolena. Uplne vam staci precitat si uvodny vysvetlovaci titulok a viete o deji vsetko. Postavy vam proste budu uplne u prdele. No a bitky? Vau, bitky. Tie tiez za vela nestoja. Väcsinou su trapne zrychlovane, vdaka comu je evidentne, ze chvaty tocili pomalicky v kludku, aby sa nikto nezranil. Udery postradaju tvrdost a neraz dopadaju mimo zaber kamery. Ale sem tam sa tu predsalen najde trochu narocnejsi chvat, ktory trumfne cely The Night Comes for Us zalozeny na CGI gorefeste. Ale gore je tu tiez dostatok. Lavor, ktorym som si podlozil TV, sa mi naplnil krvou dostatocne. Takze vysledkom je film vhodny len pre fanusikov priamociarej krvavej akcie. 3/10. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Ako prvý tohtoročný filmový zážitok u mňa juhokórejský Revenge totálne prepadol. Už vopred som neočakával žiadne úžasné veci, ktoré by som mohol vychvaľovať, takže sklamaný nie som, úvod však bol celkom pútavý a pristihol som sa, že sa mi to trochu páčilo. Pravda, avšak potom sa začne striedať jedna trápnosť za druhou. Nemám ani tak na mysli juhokórejský humor, ktorý je už veľmi špecifický, ale skôr tú "náročnú choreografiu", o ktorej tu takto zaujato vypráva používateľ EvilPhoEniX. Náročná choreografia? Skvelá kamera? Preboha, veď na tie zrýchľovacie pasáže som sa takmer nezvládol pozerať. Nijak extra by mi neprekážali, ak by sa objavovali len občasne a zaobchádzalo sa s nimi s rozumom. Spočiatku som si to ani nevšímal (hromadná bitka v voľajakej väznici ma bavila), avšak potom, ako sa dej presúva na súkromné teritórium obývané mladou hrdinkou a spol, môj záujem akosi začal ubúdať až zmizol úplne. Vtedy začalo byť doslova všetko otravné a trápne, že som uprel pohľad len v to zlé - a že toho bolo. Všetky tie zrýchľovacie pasáže mi už liezli na nervy a konečne sa kompletne prejavila neschopnosť hercov (ktorí sú ešte k tomu splna nevhodne obsadení). Z tých kotrmelcov, sált a čo ja viem čo ešte mi bolo na smiech, do toho hlavný hrdina naháňal vzduch a katastrofálny mečový súboj s mečmi je už len čerešničkou na torte. Dokonca ani záverečný súboj, ktorý som tak dlho očakával nestál za nič a preto moja prvá skúsenosť s tohtoročnými filmami je takmer príšerná. "Takmer" preto, že sa mi páčila úvodná bitka, bitka vo väznici, scénografia a jej rôzne drobné rekvizity, vďaka ktorým si film ešte stojí na byť len slabé dve hviezdy. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Slušná akční jízda. Hlavní hrdina toho sice moc nenamluví, ale ohánět se kolem sebe umí parádně a není jediný. Děj je sice takový jednodušší, ale jde to, akce a pěkné exteriéry to vynahrazují. Až na Park Hee-soona v menší roličce a ještě se zafáčovaným obličejem a Kim In-kwona to pro mě byli neznámí herci a divím se, že třeba Bruce Khan se už se svými bojovými schopnostmi víc neprosadil. Přeloženo. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Film, ktery muze jedine uspokojit fanousky se zalibou v asijskych bojovych umeni. Coz teda nejsem, scenar je strasna slatanina. Dve slabe hvezdicky alespon za choreografii, sem tam zajimave postavy a atraktivni prostredi. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy jedou v Asii na pásové výrobě začalo to Ong Bakem , který měl úspěch pak z toho vylezly další 2 pokračování a pak se to rozjelo ve velkém. Jednou si Netflix řekl , že by to mohl taky podojit a koupil si tenhle film bohužel k jeho smůle šáhl k průměrnému kousku. Celé to kazí obyvatelé ostrova což jsou retardi, kteří by v reálném životě nepřežily ani minutu natož tak roky do toho valí vtipy na úrovni Looney Tunes (lidi v Jižní Korei to možná bere mě ne) hlavní postava taky za moc nestojí jelikož řekne tak 6 vět a z toho 4 až na konci. Záporák se taky moc nepředvedl jak ten hrbáč tak ten co s ním bojovali předvedl více než on možná i ta lučištnice. 40 procent. P.s. zdálo se mě to nebo tam hrál herec z Ong Baka (2 díl tuším) ? ()

ravalah 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý děj, hlavní postava absolutně bez výrazu a emocí jako T1000. Ale ty souboje...ty jsou fakt parádní. Žádné lítání, jen velice pěkná choreografie. Není to všechno na jedno brdo. Akorát zabít 100 chlapů a ani se nezadýchat....to je takové... spíše směšné ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Teda... mé hodnocení přidalo procento :). To už se mi dlouho nestalo hodnotit film který moc lidí nevidělo. Ani se nedivím. Je to hodně specifický film. Velmi dobře natočené bojové scény, s krví se (na korejskou mlátičku) šetří a občasné komické výstupy působí... divně. Takové ty grotesky, kde se hodně přehrává v kontrastu drsné řežby (při natáčení jeden z herců zemřel) opravdu působí zvláštně. Plus jeden neví co si myslet o té scéně v titulcích. Přesto má něco do sebe. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Chápu, že v Jižní Koreji nyní probíhají ještě více vystupňované emoční vlny nejistoty stran Severní Koreje a USA. Ale píši-li knihu, scénář, atd., musím se soustředit a oprostit se od okolního světa tím, že má mysl ve chvílích tvorby pomíjí okolní dění světa. V tomto případě scénáristé a režisér selhali více, než GPS nabádající vás k odbočení doleva, přestože se právě nacházíte na hlavní třídě s dvojitou čárou a po vaší levé straně se táhne pouze souvislá řada domů a obchodů... Budiž jinak poměrně šovinistickým asiatům ke cti, že jedinou postavu mající rozum v pořádku, přiřadili ženě. Jediná s rozumem mezi kriminálníky na ostrově odsouzenců. Ovšem, že by většina z mužských odsouzenců mohla kdy spáchat zločin hodný doživotního trestu, je již od prvních scén více než nepravděpodobné. A zřejmě proto se zde z pěnivých vln oceánu vynoří mužská Afrodité ve svěrací kazajce a maskou Hanibala Lectera. S rozumem a znalostmi umění všech způsobů boje Athény sem přichází pomstít vraždu své ženy a dcery. A zatím co jeho výraz zatvrzelosti ve tváři vydrží od počátku do konce tak, jako za trest v kamennou sochu proměněnému Narcisi bohyní Afrodité, následuje ho banda přitroublých hlupců. Jejich chyby napravuje svým lukem a šípy ona moudrá žena, nad níž by zaplesalo i srdce bohyně Artemidy... A jediný, kdo zde občas snad na okamžik přivolá smích, je již poněkud demencí trpící léčitel v pokročilém věku... Sečteno, podtrženo: Neurazí, ani nepohladí duši. Snímek o dvě řady nižší oproti jiným jihokorejským snímkům. 60%, 3 hvězdy, leč s odřenýma ušima... ()

Cvalek 

všechny recenze uživatele

Slušný akční korejský snímek s docela dobrou akci. Po zhlédnutí traileru jsem se rozhodl že to musím z kouknout. Výborná akce s dobrou bojovou choreografii i se solidním dějem i když mohl by být lepší ale i tak docela dobrý. Hlavní představitel (Bruce Khan) se opravdu uměl rvát, škoda že bojových scén s hlavním představitelem nebylo víc a také je škoda že ty akční scény nebyly natočené tvrdším způsoben možná bych šel s hodnocením i výš. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Juzna Korea ma zase potesila,vyborna akcna zalezitost odohravajuca sa na odlahlom ostrove,hlavnym motivom je pomsta a preto zacina boj,hlavny predstavitel Bruce Khan je dalsi sikmooky drvic kosti,ktory perfektne ovlada bojove umenie i svoje telo,radost na neho pozerat,bitky boli super,nemam co dodat...:-) ()

Reklama

Reklama