Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhodlaný teenager Din by se hrozně rád zase potkal s nejlepším kamarádem z dětství. A kouzelný drak, co umí plnit přání, mu ukáže, že možností má nepřeberné množství. (Netflix)

Recenze (73)

Trios 

všechny recenze uživatele

Nebudu tady první komu to připomíná čínského Aladinna. Příběh není sice nějak moc originální ale i tak hodně vyniká skrz sympatické postavy a i v celku pěkný barevný styl. Za mě fajn povedený Netflixovský animák, hned po Rodině na baterky. Ubírám hvězdu za nějaké trapné vtipy a někdy až moc urychlené a hyperaktivní scénky. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix s těmi animáky docela válí. Rodina na Baterky je pořád jasný vrchol, ale tohle je milé překvapení. Tak trochu Alladin, ale nevadí. Hlavní hrdina dostane konvici, ze které vyleze kouzelný drak, který mu dokáže splnit tři přání a je to příjemná zábava pro celou rodinu. Humor funguje ( drak je boží) a záporák, který vše řeší svýma dlouhýma nohama byl top. Animace slušná, postavy super a feel good atmosféra z toho jen čiší. Bavil jsem se víc než jsem čekal.  Příjemná podívaná. Příběh- ****, Vizuál- ****, Akce-***. Napětí- *, Gore-ne Humor- ****, Herci- ****, Atmosféra- ***. 8/10. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tak čínskou verzi Alladina jsem čekal už od úplného začátku, tohle asi ani nemohlo s drakem co plní tři přání prostě evokovat cokoli jiného, ale jsem nakonec docela mile překvapený, jak se to povedlo. Opravdu jsem si to celé docela dobře užil, film mi utekl jako voda. Navíc se mi líbilo o čem se tu vypráví a i když to není v podstatě nějak inovativní příběh a skoro vše si dokážete předem odhadnout, díky sympatickým postavám, milé atmosféře a svěžímu tempu to prostě bez problémů funguje. Sice to není zrovna komedie roku, po pravdě jsem se u filmu doopravdy zasmál jen jednou (líbající se draci), ale i tak mám na konci takový ten příjemný pocit, díky kterému si dokážu film shrnout do jednoho slova "fajn". 7/10 ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná čínská variace na Aladina. Vizuálně mě dračí varianta Longa bavila více než Sisu z Rayi a draka. A i přes to, že se nejedná o nic příběhově převratného a děj je předvídatelný, dobře jsem se bavil. Když se řeší "pravá hodnota života", většinou to prostě funguje. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Nadbíhání filmovýho průmyslu vůči čínskýmu trhu je - alespoň pro mě - neskutečná osina v prdeli. Ale protentokrát to výjimečně nevadí. Na první pohled působí 'Wish Dragon' jako laciná vykrádačka klasiky 'Aladdin'. Zdání však klame, jelikož jde o zajímavou variacii na jeho příběhovou formuli, jež je v podstatě analogií na klasické přísloví "Kdo chce moc, nemá nic." ...... Nehledě na primitivní animaci, plochost fikční anabáze a žánrová klišé, 'Wish Dragon' vkusně těží z toho nejlepšího, co může animovaný žánr z narativního hlediska nabídnout a přidává k tomu plnohodnotnou perdu morálních poselství. A ač primárně staví na relativně prostých pohádkových motivech, disponuje mnoha realistickými prvky a aspekty – ať už vezmu v potaz líčení třídních rozdílů anebo kritiku materialismu, nejde zrovna o cílovku pro nejmenší. 'Wish Dragon' tak nejenže splňuje předpoklady pro kvalitní animák, ale zároveň je s asijskou hravostí strká do kapsy. Určitě bych se nestyděl za pokračování. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Sony asi urobili trošku úpravy vo svojom animovanom tíme, lebo posledné roky prinášajú skutočne dobré filmy. Najprv prišiel "Spider-Man: Into The Spider-Verse" nedávno tu bol "The Mitchells vs The Machines" a teraz najnovší prírastok v ich štúdiu "Wish Dragon". Tento film možno nedosahuje až také kvality ako dva vyššie spomenuté, no rozhodne by som nepovedal, že ide o zlý film. Sony sa rozhodne vyšvihli a priniesli nám príbeh, ktorý v mnohom kopíruje scénky, ktoré priniesol animák "Aladdin". A nie, nie len preto, že tu máme draka (namiesto džina), ktorý splní Dinovi tri želania. Ale tých narážok je tu oveľa viac. Postavy vyslovene reprezentujú a dokonca majú aj charaktery našich hlavných hrdinov, scénka kde sú Din s Li-Nou medzi kopou darčekov doslova pôsobí ako stretnutia Aladdina s Jasmine a samozrejme je tu zloduch, ktorý chce konvicu s drakom pre svoje vlastné osobné potešenie. A dokonca tu budeme mať aj ruku Midasa (ktorú sme mali možnosť vidieť v "Aladdin and The King of Thieves"). Takže áno, originality to moc v sebe nemá, no na druhú stranu ma postavy ohromne bavili. Tentokrát nie sme v arabskej púšti ale v modernom čínskom meste, takže je to zasadené v úplne inom svete a najmä keď sa náš drak Long rozhodne veci spoznávať, je to veľmi vtipné. Humor celkovo je silnou stránkou filmu. Je tu kopec skvelých fórov, na ktorých som sa úprimne rehotal a boli dobre spracované. Je super, že film aj búra niektoré staré klišé a pôsobí tak oveľa sviežejšie a zaujímavejšie. Ako fakt, že napriek tomu, že Din v niektorých veciach nepovie pravdu, nebudeme mať scénky, kde budú na seba naši hrdinovia nahnevaní alebo spolu nebudú komunikovať, aby sa následne udobrili. A film pokračuje v úplne rovnakom duchu ako predtým. To je skutočne skvelé. Okrem toho sú tu rozhodnutia niektorých postáv, ktoré sú veľmi silné a dobre emocionálne zachytené. A myslím si, že tu máme asi aj jeden z najlepších koncov zloducha, aký som kedy v animovanom filme videl. Vo výsledku si myslím, že "Wish Dragon" je film, ktorý ocení celá rodina. Sadnite si k telke, a užite si to. Film rozhodne stojí za to vidieť. Hodnotenie: A- ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Má to akciu, má to príbeh, má to aj výbornú animáciu. Kúzelný drak je vlastne čínskou verziou Alladina, len tu chýbajú pesničky a hlavný hrdina nedostane lampu, ale pokiaľ som dobre videl tak kanvicu či čajník a z neho ten drak vylezie. Takže úplne originálne dielo to nie je a navyše mi tu chýbalo viac vtipu. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Moc hezká variace na Aladina, vážně moc pěkná a zábavná, řadím mezi pohádky, které se dětem neomrzí a pohodově se na ně kouká i dospělým. Perfektní animace, nevylučuji, že po další projekci ohodnotím známkou nejvyšší. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kouzelný drak coby čínská verze Aladdina zasazená do současné Šanghaje nemá sice příběhově moc čím překvapit, nicméně je to mile a od srdce odvyprávěná pohádka o důležitosti rodiny a (ne)materiálních hodnotách s nadčasovou platností, takže člověk filmu odpustí jistou míru předvídatelnosti a neinovativnosti. Long je obdobně potrhlý jako Džin a opravdu mě bavila jeho konfrontace s moderním světem. Postavy nebyly sice charakterizovány bůhvíjak hluboce, ale svůj účel splnily. Děj filmu hezky odsýpal a vedle humorných a akčně laděných scén došlo i na nejedno nenásilně okaté ponaučení do života. Slabší čtyři hvězdičky! ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tento animák z dílny Netflixu musím hodně pochválit. Už od začátku vidíme krásný příběh, který diváka chytne za srdce. Nádherné přátelství mezi Dinem a Linou, které je bohužel přerušeno, ale Din se nechce jen tak vzdát. Oceňuji také to, že se příběh odehrává v Číně, v posledních animácích už je to celkem zvykem, ale mně se to čínské prostředí v animácích líbí víc než americké, takže za mě palec nahoru. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Úžasná a dojemné pohádka, upřímně jsem nečekal nic a vrhl se na to ale ten příběh dostane do kolen. Skvělá animace, skvěle zpracování, zábava výborná, spokojenost velká. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Skoro v každé recenzi k tomuto snímku jsem narazil na slovo Alladin. Alladina jsem neviděl, takže můžu s naprostým klidem napsat, že jsem byl s touhle čínskou pixarovkou vcelku spokojen, zvlášť drak se povedl a byly to hlavně jeho hlášky, které se mi postaraly o slušnou porci humoru. Takže jo, byla to zábava. 4*+ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ten Čínsky háv tomu veľmi svedčí. Hrdinovia sú sympatický a hoci je to prerozprávanie inej, klasickej rozprávky, má to v detailoch stále čím prekvapovať( hoci príbehovo je to veľmi priamočiare). V zásade z toho mám rovnaký pocit, ako z tohtoročného Lucu. Také to pripomenutie, že rozprávky sú dakedy len rozprávky a že dakedy im svedčí, keď neriešia úplne dospelé veci a udržujú si tú povestnú detskú naivitu a pozerajú na svet cez ružové okuliare. Dakedy to zarezonuje viac. A aj napriek poznanému, to ( aspoň mňa) vôbec nenudilo. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Milé. Želania sú neefektívne až hrôza, ale ako rozprávočka fajné a je to ďalší z animákov, kde mix východu a západu funguje výborne. (Jediné animačné wtf sú tie šteniatka, sú tak slabo detailné lebo tak vyzerajú fyzické hračky na predaj alebo prečo?) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Povedený a zábavný animák,který si na vyšší hodnocení nesáhne proto,že v něm není nic překvapivého a už vůbec ne originálního.Ono se to koneckonců od kopie Alladina ani čekat nedalo.Tvůrci se sice snažili něco málo vytěžit z přesazení do současnosti,ale není toho tolik abych si řekl že to musím vidět znova…70% ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Čínská animovaná kopírka Aladina a vlastně proč ne. Zásadně mne tam nic neuráželo. Jenom je teda vtipné, jak jsou v těch projektech pro Čínu policisté a establishment vždy za ty hodné. :)))) 7/10 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To je snad poprvé, kdy z Netflixu vzešel nějaký dobrý animák a taky je to snad poprvé, kdy Sony udělalo nějaký dobrý animák. Čili hned dvě prvenství. Sice je Kouzelný drak jen taková trošku jiná kopírka Aladina zasazená do Číny, ale překvapivě to funguje docela slušně. Děj mě zaujal, navíc mi přijde, že zachází krapet dál než Aladin, nebylo to trapné a bylo tu i čemu se zasmát, hlavní hrdina je sympatický a drak taktéž, dobře se mi na to dívalo a ani nemůžu říct, že bych se u toho nějak víc nudil. Vadí mi ale, že to prostředí Číny tam občas působí jako přidané na sílu a chybí mu přirozenost a pak mám ještě problém s přehnaně vyděračským závěrem a slabým vysvětlením motivů záporáka. Člověk je chápe, ale vše mohlo být přeci jen promyšlenější - třeba jsem čekal, že v tom bude víc zapojené to, že má tak skvělé bojové schopnosti. Ale jinak se mi to překvapivě líbilo, užil jsem si to, bavil jsem se u toho a rád se na to někdy kouknu znova. Slabé 4* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dějově je to teda prachsprostá kopírka Aladdina, akorát stylizovaná do asijské reality, takže proto ne pět hvězd, nicméně v každém dalším ohledu super animák s bezva postavami, vtipy, krásnou animací, i nějakými těmi hodnotami. 85% ()

Reklama

Reklama