Reklama

Reklama

Opravdoví kamarádi

  • USA Zeus and Roxanne (více)

Obsahy(1)

Muzikant, skladatel a ovdovělý otec Terry Barnett, který stále ještě truchlí pro svou ženu, přijíždí se svým dospívajícím synem Jordanem strávit pár letních prázdninových týdnů do Florida Keys. Jejich sousedkou je mořská bioložka a svobodná matka Mary Beth Dunhill, která žije poněkud hektickým životem se svými poněkud osobitými dcerami Judith a Norou. Usiluje o získání vypsaného grantu pro vědecký projekt studia delfínů a se svou kolegyní Becky se pokouší zachránit překrásného del-fína, pojmenovaného Roxanne. Snaží se ho připravit k vypuštění na svobodu, bohužel její chamtivý nadřízený Claude Carver, se pokouší delfína zmocnit a výhodně prodat. Není divu, že v této napjaté situaci neproběhne seznámení s Barnettovými zrovna v tom nejlepším duchu, a to také proto, že se tak stane poté, co Jordanův pes Zeus srazí Mary Beth její květiny. Brzy poté, jednoho rána, pes pronásleduje Mary Beth do práce a nepozorovaně vklouzne na její loď. Naštvaná vědkyně ho chce vyhnat, ale pak překvapeně sleduje jak se Zeus a Roxanne k sobě mají a uvědomí si, že to je jedinečná příležitost jak získat grant na projekt mezidruhové komunikace, který by umožnil dokončit přípravu delfína pro život na svobodě. Ona i Becky fascinovaně sledují, jak obě zvířata komunikují, jak se Zeus vozí na zádech delfína a jak na sebe obě zvířata reagují a ani si zpočátku ani neuvědomí, že se Claude Carver rozhodl zvířata získat a využít je k tomu, aby sám získal grant o který Mery Beth usiluje. A aby toho nebylo málo, děti obou rodin, Jordan, Judith a Noroa, se rozhodnou dát dohromady své rodiče. Kupodivu jim k tomu pomůže také Carver, který unese Zeuse, aby ho použil jako návnadu pro Roxannu. Mary Beth společně se svými dcerami, Jordanem a Terrym se totiž obě zvířata vydají společně zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

freddy 

všechny recenze uživatele

Ovdovělý otec se synem a pejskem, svobodná matka se dvěma dcerami zkoumající chování jedné delfíní samičky, a horký červenec kdesi na Floridě, to jsou hlavní ingredience této neškodné rodinné zábavy, která je tou ideální volbou pro celou rodinu na letní víkendový večer. Navíc přátelství pejska a delfíní samičky je zde podáno naprosto překrásně a roztomile, takže každému, kdo má rád zvířátka, musí zákonitě aspoň jednou zvlhnout oči při pohledu na toto mezdiruhové zvířecí sbližování a vznikající přátelství. Navíc se v tomto filmu nesbližují jen zvířata, ale i oba osamělí rodiče, a jako bonus je zde (naštěstí téměř neškodný) záporák, jehož činy dojdou spravedlivého potrestání. Ruku na srdce, film je zcela předvídatelný, plný nejrůznějších žánrových klišé, ale to se dalo předpokládat a také jsem ho s těmito předpoklady sledoval. Chtěl jsem něco odpočinkového, a toho se mi dostalo, navíc mi ukápla nejedna slza dojetí, takže v mém případě film má očekávání splnil, a tak mu uděluji neškodné lehce nadprůměrné tři hvězdy. ()

Reklama

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Tolik náhod napěchovaných do jednoho filmu nespolknu ani já. Navíc mimořádně ineligentní pes, děti, které vůbec nezlobí, "parchant" šéf a obrovský HAPPY END - nooo to mě teda dostalo. Na druhou stranu jsem se příjemně pobavil, Kathleen Quinlan to hrozně slušelo , takže proč né za horší 3. Navíc přiznávám, že jsem jim záviděl. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Víte, jak poznáte ponorku, kterou řídí ženská? Že se zamotá do sítě, uvnitř pomačká čudlíků, co jí dojdou pod ruku a pak otevře poklop a bude se ho snažit znovu zabouchnout, no ale samozřejmě to nepůjde, tak se její podmořský vozítko začne plnit vodou. Takovej ten infantilní film, co funguje jenom jako kulisa. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Rodinný mírně dobrodružný snímek o delfínovi, kde samozřejmě nesmí chybět ani velice chytrý pejsek. Film, který potěší nejen děti svou jednoduchostí. Ty tu mají dvě roztomilá zvířátka. Pejsek, který je již léta letoucí samozřejmostí a delfín, který je už pojmem sám o sobě. Dospělí tu zase mají rodiče dětí jako samoživitele, mezi kterými to předvídatelně zajiskří. Záporná postava, aby dobrodružství neulpívalo v ústraní, je už svým charakterem na tento druh filmu jednoduše vtipnou záležitostí. Letní atmosféra, jemný humor, dospělácká láska, svět očima děti, roztomilá zvířata a padouch s vervou sobě vlastní v překvapivě povedeném filmu pro celou rodinu, který v žádném případě nezklame. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama