Reklama

Reklama

Snímek Eternals představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Epický příběh se odehrává tisíce let a sleduje skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni vystoupit ze stínů, aby se opětovně spojili proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. Film má vynikající herecké obsazení. Richard Madden exceluje jako všemocný Ikaris, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry je inteligentní vynálezce Phastos, Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig a Angelina Jolie je divoká bojovnice Thena. Kit Harington hraje Dana Whitmana. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (644)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak a teď už nemám o novou filmovou fázi MCU nejmenší strach. Ano, Shang-Chi ode mě dostal stejné hodnocení, ale přece jen jsem k němu pár výhrad měl, nicméně k Eternals mě nenapadá jediná výtka. Ten film je překvapivě hodně o postavách a o vztazích mezi nimi, a to je na něm to nejsympatičtější. Samozřejmě, akční scény nechybí a jsou výborné, ale není to to hlavní, co Eternals nabízejí. Jde o nové a naprosto neznámé hrdiny, kterých není málo, ale díky propracovanému scénáři a jejich představitelům nejsou zaměnitelní a všechny je dobře poznáme a porozumíme jim. Filmu se nějakým zázrakem kromě nich podaří vysvětlit také úplně novou mytologii, provázat ji s tím, co už známe, a nabídnout VELKÝ příslib do budoucna. Finále patří k tomu nejlepšímu, čeho jsme se od Marvelu dočkali - stane se něco velkého, přímo obrovského, ale nestane se to jen tak "aby se něco stalo", nýbrž je to logické a zcela namístě. Čistá stoprocentní spokojenost. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

(spoilery) "Myslíš, že až tam někde najdeme ostatní Eternals, že přijmou pravdu stejně jako my? (Ano) protože pravda je osvobodí." <- wtf? __ Schizofrenní snaha rámovat konání Eternals, které je v různých měřítcích různě uchopitelné (sobecké, vražedné, genocidní, krátkozraké, velkorysé, šílené, milosrdné, antropocentrické., ..), jako souladné s wanabe universálně-objektivně-principiálními morálními hodnotami (které prý nějak přesahují lidstvo samo a dají se abstrahovat mimo perspektivu lidské rasy), bylo pro stavbu děje hrozně špatné rozhodnutí. ___ Nelze přece budovat poselství snímku jako boj dobra se zlem, a jeho (některé) hlavní hrdiny*ky jako principiální, v jádru dobré, konající v pravdě, když děj rozehráváme na darwinovském poli "přirozeného výběru" v galaktickém měřítku, kde takové pseudomoralistické kompasy prostě nefungují, nejsou aplikovatelné. Schizofrenní zejména je, že snímek tato v jádru nerozřešitelná témata zajímavě otevírá, ale nemá odvahu vykoupat v tý depce diváka, dovyprávět je do důsledku: ani krutost a šílenství prosté absence správného rozhodnutí, ani děsivost nerozřešitelného dilematu s gigantickou tíhou zodpovědnosti. Tisíce let staří Eternals otevírají pandořinu skříňku, která má sílu zpochybnit kategorické imperativy. Mají možnost uchopit témata v bolestnosti antické tragédie (a to i na osobní úrovni, jako v případě backstory dětsky vypadající Sprite). A místo toho se hrdinové promenádují s emoční vyspělostí běžných lidí běžného věku současné kultury a plácají blbosti o pravdě, která osvobozuje. Je to guláš. Škoda. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Já si to užila. Je to úplně jiný Marvel a vlastně si ani momentálně nejsem schopná moc představit, jak by Eternals mohli být zakomponování do příštích Avengers, kdyby se ve filmu neobjevilo pár poznámek o Thanosovi, vůbec by my nepřišlo, že film patří do MCU. Je o poznání vážnější a ambicióznější, řeší se zde spousta témat a film pokládá zajímavé otázky. Chloé Zhao to podle mě zvládla velice dobře. Film má určitě své chyby, zejména mi přišlo, že schopnosti jednotlivých hrdinů nemají jasná pravidla a odvíjí se od situace, ve které se hrdina zrovna nachází a jak scénář zrovna v danou chvíli potřebuje. Pokud čekáte další Strážce Galaxie, asi můžete být zklamaní, ale mi to celkově sedlo. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejpřekvapivější komiks, minimálně v rámci MCU. Nejen díky celé řádce podnětných nosných témat, ale bohužel i kvůli tomu, jak moc polarizující je. Pro mě osobně ale proto, kolik pokoutnosti a vábivých prvků v sobě má. Tyhle mlčenlivé, zamyšlené a svým způsobem roztomilé Věčné už jsem viděl dvakrát a pokaždé mi papírově neskromná stopáž přišla bolestivě krátká. Bez legrace bych chtěl čtyřhodinový film nebo nespěchající seriál, tak moc mě tenhle svět láká a mrzí mě, že kvůli marketingové nečitelnosti zůstal pro fanouškovskou základnu záhadou před i po premiéře. Pokaždé jsem po zhlédnutí hodiny i dny přemýšlel o volbách mocných, o předurčenosti k velkým věcem, o osudu a jeho proměnlivosti, o kráse obyčejného života, o lásce, která může trvat pár dní i celá staletí a v neposlední řadě o nevyhnutelnosti získávání i ztrácení nejlepších přátel. Až po všem jmenovaném přichází milá pomrknutí v podobě předávání kulturních hodnot napříč érami a i u těch je mi dobře, jen pořád kroutím hlavou nad tím, proč právě tahle maličkost funguje na veřejnost jako rudý hadr. Tak mírumilovný film s dokonale srozumitelným a potřebným poselstvím a stejně vzbuzuje tak absurdně silné negativní vášně. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No rozhodne tu byl velikej potencial a predpokladam, ze i ambice Chloe Zhao, skoda, ze vysledek dopadnul zase naprosto tuctove. Historicky lokace jsou sice fajn, kamera super, triky bezchybny, jenze co je to platny, kdyz se vetsina deje odehrava v soucasnosti a po chvili to zapadne do klasickejch koleji, kdy si to particka hrdinu rozdava se zaporakama. Bohuzel hrdinove jsou dost hrozny, nezapamatovatelny postavy, jejichz schopnosti vypadaj jak vyprodej u X-Menu a zaporaci jsou banda nijakejch jesteru. Vetsina fajn napadu v tomhle bohuzel totalne zapadne, misty film ani moc nedava smysl nebo je dost nelogickejch. Aspon, ze herci jsou sympataci, bohuzel ty zabavnejsi, jako treba Nanjiani maj vetsinou nejmin prostoru. Sem tam se povede nejaka fajn hlaska, akce je celkem v pohode a film nenudi, ale proste jsem doufal, ze dostanu neco aspon krapet odlisnyho od soucasny komiksovy produkce a to bohuzel vubec. Lepsi 3*. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (94)

  • Eternals je třetí filmové superhrdinské uskupení v MCU. (GejmronCZ)
  • Produkce filmu byla na čas pozastavena, protože během natáčení na Kanárských ostrovech byla nalezena bomba z druhé světově války. (Pichloza)

Související novinky

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

28.09.2022

S novinkami kolem Marvelu se nám za poslední dny maličko roztrhnul pytel, ta poslední je ale zatím suverénně nejhorší z nich. Jen pár týdnů před začátkem natáčení totiž chystaný Blade s Mahershalou… (více)

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

21.09.2022

Režisérka Země nomádů a Eternals Chloé Zhao uzavřela exkluzivní smlouvu se společností Searchlight Television, pro kterou nyní bude vyvíjet nové seriály. Searchlight mimo jiné produkoval právě první… (více)

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

19.09.2022

Na televizní obrazovky míří velká westernová akce. Reálné postavy amerických psanců Robert LeRoy Parker a Harry Longabaugh, kteří jsou více známi pod svými přezdívkami Butch Cassidy a Sundance Kid,… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama