Reklama

Reklama

Snímek Eternals představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Epický příběh se odehrává tisíce let a sleduje skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni vystoupit ze stínů, aby se opětovně spojili proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. Film má vynikající herecké obsazení. Richard Madden exceluje jako všemocný Ikaris, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry je inteligentní vynálezce Phastos, Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig a Angelina Jolie je divoká bojovnice Thena. Kit Harington hraje Dana Whitmana. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (94)

  • Eternals je třetí filmové superhrdinské uskupení v MCU. (GejmronCZ)
  • Natáčení probíhalo na Kanárských ostrovech (ve městě Fuerteventura), na Oxfordské univerzitě, v Oxfordu na Wellington Square, v Londýně na místech Camden, Piccadilly Circus, Hampstead, v Přírodním historickém muzeu a v Pinewood Studios, v Los Angeles v Kalifornii a v Chicago v Illinois. (noelcoward73)
  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)
  • Snímek získal od kritiků na Rotten Tomatoes nejhorší hodnocení ze všech filmů z MCU, překonal tak film Thor: Temný svět (2013). (Kubaaa97)
  • Když Sersi (Gemma Chan) a Ikaris (Richard Madden) dorazí do Phastova (Brian Tyree Henry) domu, jsou představeni jako Isaac a Sylvie. Jedná se o aliasy, které používali v komiksech, aby lépe zapadli do společnosti. Ikaris v komiksech také použil zkráceninu svého jména – Ike Harris. (Kubaaa97)
  • Přistání Eternalů v Mezopotámii v okolí Babylonu odkazuje na jejich spojení s tímto místem z komiksů. Babylonu vládne Eternal Gilgamesh a Ajak, Ikaris, Thena a Zuras zde bojují s Devianty v sešitu „Eternals: The Herod Factor #1“. V této bitvě měl možnost Kro zabít Thenu, ale rozhodl se ji ušetřit, což byl počátek jejich dlouhodobého vztahu mezi nimi. (Kubaaa97)
  • Jedná se o první film od Marvel Studios, kde se objevuje erotická scéna. (jajo161)
  • Poprvé v MCU (Marvel Cinematic Universe) můžeme slyšet narážky na DC Comics, konkrétně na Batmana (Alfréd) a Supermana / Clarka Kenta. (jajo161)
  • Film byl zakázán distribuovat na Středním východě v zemích jako Katar, Kuvajt či Saúdská Arábie. Důvodem je otevřeně homosexuální postava Phastose (Brian Tyree Henry). (NiWi)
  • Typický bollywoodský tanec nebyl pro Kumaila Nanjianiho tak jednoduchý, jak čekal, a musel vzít několik tanečních lekcí, aby se na něj připravil. (NiWi)
  • Aby se dostal do formy pro roli Kinga, tak Kumail Nanjiani nasadil nízkosacharidovou dietu a pravidelně cvičil s bývalým mistrem světa v kulturistice Grantem Robertsem. Cvičil tři měsíce, pět dní v týdnu bez přestávky, a nabral až 20 kilo svalů. (NiWi)
  • Ve scéně, kde Kingo (Kumail Nanjiani) natáčí scénu v Bollywoodu, můžeme vidět stráž, jak drží repliky štítu Captaina Ameriky. (Kubaaa97)
  • V jednom z flashbacků se vracíme do Mezopotánie, kde vidíme visuté zahrady Semiramidiny v Babylóně, zaniklou starověkou památku řazenou mezi sedm divů světa, kterou dle legendy nechala postavit královna Semiramis. Ve stejné scéně vidíme také Ištařinu bránu, osmou bránu babylónského vnitřního města, která byla zasvěcena bohyni plodnosti, lásky a války Ištar. Její rekonstruovanou kopii můžeme dnes vidět v Pergamonském muzeu v Berlíně. (Kubaaa97)

Související novinky

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

28.09.2022

S novinkami kolem Marvelu se nám za poslední dny maličko roztrhnul pytel, ta poslední je ale zatím suverénně nejhorší z nich. Jen pár týdnů před začátkem natáčení totiž chystaný Blade s Mahershalou… (více)

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

21.09.2022

Režisérka Země nomádů a Eternals Chloé Zhao uzavřela exkluzivní smlouvu se společností Searchlight Television, pro kterou nyní bude vyvíjet nové seriály. Searchlight mimo jiné produkoval právě první… (více)

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

19.09.2022

Na televizní obrazovky míří velká westernová akce. Reálné postavy amerických psanců Robert LeRoy Parker a Harry Longabaugh, kteří jsou více známi pod svými přezdívkami Butch Cassidy a Sundance Kid,… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama