Reklama

Reklama

Snímek Eternals představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Epický příběh se odehrává tisíce let a sleduje skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni vystoupit ze stínů, aby se opětovně spojili proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. Film má vynikající herecké obsazení. Richard Madden exceluje jako všemocný Ikaris, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry je inteligentní vynálezce Phastos, Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig a Angelina Jolie je divoká bojovnice Thena. Kit Harington hraje Dana Whitmana. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (644)

pepo 

všechny recenze uživatele

Podobný úlet ako Leeho Hulk alebo BvS. Takmer totálne nekomiksové, tváriace sa ako artfilm. A fungovalo mi to viac než dobre. hrdinovia sú postavený pred asi najtvrdšie konflikty z celého MCU. V správnych momentoch je to epické, dojímavé aj podnetné. Jedno z TOP 5 MCU a veľmi zaujímavý film. Aj keď sa bojím, že bez jasnej cieľovky. 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Sice v téhle fázi považuju oceňování Marvelovek za morální pochybení a odpornou perverzi, ale všude musí být nějaké výjimky. Eternals jsou velmi ambiciózní, rozhodně ne zcela úspěšné ve všem, co by chtěli a potřebovali, ale pořád je oceňuju v té ambici. Rozhodně je hodnotnější film, který částečně selhává ve své snaze, než pitomost typu No Way Home. 3 a 1/2 ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že i v Marvelu najdeme Dänikena. V rámci MCU začínám být hodně vybíravá, všechny seriály opravdu vidět nepotřebuju, ale tenhle film mi udělal radost. Hlavně rekonstrukce Ištařiny brány. Pokud by si někdo chtěl dočíst komiks na téma Eternals v češtině od Gaimana, nechť hledá v Ultimátním komiksovém kompletu č. 45 pod názvem Věční. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Už len tá základná idea, že ľudstvo sa vyvíjalo len vďaka tomu, že mu to diktovala nejaká partia nesympatických a detinských vesmírnych buzerantov, ma celý čas vytáčala do nepríčetnosti. S láskou spomínam na časy, keď v komiksových filmoch boli protivníkmi Green Goblin v podaní Willema Dafoea, Magneto v podaní Iana McKellena alebo Heath Ledger ako Joker. Tu hrdinovia celý čas mávajú rukami vo vzduchu, aby premohli otravnú počítačovú grafiku. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ani prd, žádné ambice, běžná Marvelovka to je - není tu nic jiného než jen přidání další vrstvy fantasy k těm xy vrstvám fantasy které vyrobily už předchozí filmy - a samozřejmě zase v ještě větším měřítku protože jinak by se děti nudily.Po těch ohlasech jsem doufal že k tomu klasickému superhero bordelu Zhao přidala nějaký přesah, zamyšlení které by dávalo smysl, a naopak vyházela z komiksového lore ty největší blbosti, ale nope, to ani náhodou. Nejvíc fajn na filmu je ten jemný humor a běžné bantery mezi docela zábavnými charaktery polobohů (Ind je skvělý), ale kolem toho je klasické supehero řádění který docela nudí, a navíc je natahované hromadou cringe flashbacků o tom jak ti hrdinové vládnou lidstvu a extra retardovaně u toho jakože moralizují.Ale tak tohle je na Marvelovku docela standard, akce s pobíjením potvor připomínajících ty z Avatara taky nevypadá úplně špatně, a závěrečný rozkol mezi hrdiny aspoň trochu funguje - i když o tom co předvedlo Civil War si Zhao může nechat jen zdát. 6/10 ()

Galerie (81)

Zajímavosti (94)

  • Ve filmu vidíme Celestiála se jménem Arishem. Jedná se o mužského příslušníka této božské rasy, který měří (v komiksu) 609,6 metrů a váží 9 979 024 kilogramů. Má tuhý kořínek, a proto je schopen odolat i nárazu o velikosti planety a umí používat kosmickou energii (absolutní limit v tomto ohledu není znám). Jeho první výskyt se odehrál v komiksu „Eternals #2“ (srpen 1976; Jack Kirby) a jeho vzhled připomíná obřího robota. Arishem je vůdce všech „čtyř nebeských hostitelů“ (Four Celestial Hosts) na Zemi, zároveň ale i působil na dvou jiných planetách – Pangoria a nepojmenovaná planeta ve vzdálené galaxii. Během Judgement War se setkal s X-Meny a v rámci tohoto komiksového „eventu“ byl jednou z klíčových postav a pomohl Avengers se vypořádat s hordou Dark Celestials, která napadla naší planetu. (3T)
  • Snímek byl částečně natáčen na 16mm analogový film Ektachrome. (3T)

Související novinky

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

28.09.2022

S novinkami kolem Marvelu se nám za poslední dny maličko roztrhnul pytel, ta poslední je ale zatím suverénně nejhorší z nich. Jen pár týdnů před začátkem natáčení totiž chystaný Blade s Mahershalou… (více)

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

21.09.2022

Režisérka Země nomádů a Eternals Chloé Zhao uzavřela exkluzivní smlouvu se společností Searchlight Television, pro kterou nyní bude vyvíjet nové seriály. Searchlight mimo jiné produkoval právě první… (více)

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

19.09.2022

Na televizní obrazovky míří velká westernová akce. Reálné postavy amerických psanců Robert LeRoy Parker a Harry Longabaugh, kteří jsou více známi pod svými přezdívkami Butch Cassidy a Sundance Kid,… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama