Reklama

Reklama

3000 nocí

  • Palestina 3000 Layla (více)
Trailer 2
Palestina / Francie / Jordánsko / Libanon, 2015, 103 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá, čerstvě vdaná palestinská učitelka Layal je po svém falešném obvinění zatčena a odsouzena k osmi letům vězení. Je převezena do izraelské ženské věznice s vysokou ostrahou, kde pozná děsivý svět, v němž jsou palestinské politické vězenkyně zavřeny společně s těžkými kriminálnicemi. Když zjistí, že je těhotná, ředitel věznice ji nutí k potratu a špehování palestinských trestankyň. Houževnatá Layal, stále ještě spoutaná v řetězech, však porodí chlapečka. Díky neúnavné snaze vychovat syna za mřížemi a svým vztahům s ostatními spoluvězenkyněmi se jí nakonec podaří najít naději a smysl života. Vězeňské podmínky se však zhoršují a palestinské trestankyně se rozhodnou stávkovat. Ředitel věznice ji varuje před účastí ve vzpouře a vyhrožuje, že jí vezme syna. V okamžiku pravdy je Layal nucena učinit rozhodnutí, které jí navždy změní život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Klasický vězeňský asi nízkorozpočtový film s ženskými hrdinkami. Děj obsáhne název filmu. Asi festivalový objížděč a zbytnělou stopáží. Člověk má pocit, že by takovýhle scénář napsal jako diplomku na nějaké filmové škole. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Palestinská kinematografie? Nedělal jsem si iluze a nebyl jsem bohužel vyveden z omylu. Podprůměrná režie i scénář. Vše zachraňuje působivý příběh matky, která musí vychovávat dítě ve vězení a pak jí dítě seberou. Hraje se na city, hodně v závěru. Očekávaný konec, pěkně natočený. Když už zmiňují počty chudáků Palestinců v base, pak by taky měli dodat, za co tam sedí....konflikt viděný z jedné strany barikády.... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jestli je nějaký film vysloveně politický, tak je to tenhle kousek s názvem 3000 nocí. Osobně by mě totiž opravdu hodně zajímalo, jak se ke skutečnosti, kterou tento film vypráví, postavili samotní Izraelci. Mně osobně by bylo hodně trapně za svůj národ. Tento film totiž vypráví příběh jedné palestinské učitelky, která, nejen, ale obzvlášť, kvůli svému vyznání skončí ve vězení s vrahy a násilníky a snaží se v něm doslova přežít. O to horší je, že ono vězení není oprávněné, ale čistě politicky falešné, což je humus nejvyšší a ukazuje to, jací lidé mezi námi stále žijí. Bylo mi z filmu děsně smutně, protože ukazuje to, co se na palestinské hranici děje. A i když věřím, že Izraelci budou mít tisíc argumentů proč tomu tak je, tak tento příběh si za rámeček nedají. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama