Reklama

Reklama

Bílí rytíři

  • Belgie Les Chevaliers blancs (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek inspirovaný skutečným příběhem francouzské charitativní organizace Zoé's Ark. Jacques Arnault, který působí jako vedoucí nevládní organizace pomáhající dětem v Africe, plánuje operaci, jež bude mít zásadní dopad – spolu se svým týmem se chystá dostat z Čadu tři sta válečných sirotků a přivézt je do Francie žadatelům o adopci. K akci je přizván i novinář Françoise Dubois, aby o ní informoval v médiích. Členové organizace, kteří jsou zcela pohrouženi v brutální realitě země zmítané válkou, začnou přicházet o svá přesvědčení a narážet na limity humanitárního zásahu. (Cinemax)

(více)

Recenze (3)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí mě mrzelo, že tu Francouzi měli tendenci popsat poměrně zajímavý námět, ale chopili se ho tak, že by umrtvili i mořskou pannu v oceánu. Téma je totiž pro nezaujatého člověka dost zajímavé a působí tak, že vypráví příběh o lidech, kteří mají tendenci v Africe pomáhat a myslí to s okolním světem poměrně dobře. Jenže během sledování tohoto filmu nezjistíte vůbec nic. Spíše budete mít pocit, že tady ta partička jenom čumí a pozoruje okolní dění, což není daleko od pravdy. Jenže oni tam evidentně opravdu pomáhali. Jenže jak? Film bez názoru, bez odpovědí, bez duše a bez života.... ()

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Od Lafosseho jsem po Perdre la raison cekal vetsi bombu, ale to neznamena, ze to neni dobry film. Belgicky tvurce i nadale rozviiji sva oblibena temata - bileho muze a jeho patronaci nad celym svetem, manipulaci a rozporuplnost altruismu u pomahani druhym. Titulni Jacques je v tlaku ze vsech stran a prehlednuty by nemel byt ten od budoucich adoptivnich rodicu. ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na filmu je jeho téma. Málokdy se vidí, že by cíl NGO byl až tak rozporuplný jako zde v podobě únosu dětí - třebaže sirotků - z válkou zmítané země. Snimek se však pohybuje mezi real-docem a dramatem a mně zoufale chybělo zasazení příběhu - co by autorům udělalo hodit tam titulek Čad, duben 2007? Nebo pár vět na úvod? Herecké výkony slušné, ale jinak zpracování filmu slabé - nevýrazná hudba, natahovaná stopáž s pasážemi, kde se skoro nic neděje. Poučné (pokud to nevíte z reálných dokumentů) je i zákulisí práce v Africe - všeobecná korupce, nespolehlivost lidí, dlouhé vyjednávání, čekání na něco nebo někoho. Realistický byl i pohled do vztahů mezi členy výpravy, kde jsou vidět přirozené lidské vlastnosti jako strach, hněv a názorové, morální rozpory, nejednotnost a potřeba silné osobnosti v čele. Bohužel film podle mě nevyužil potenciálu, které téma mělo. Kdyby byl natočen ve stylu Argo, bylo by to na 4*. Pokud se však v kině koukáte na hodinky, je to pod průměrem. Febio 2016. ()

Reklama

Reklama