Reklama

Reklama

Kluci

  • Švédsko Pojkarna (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kim, Momo a Bella jsou kamarádky, které se potýkají se školní šikanou. Když ochutnají nektar bobulí tajemné květiny, netuší, že je rostlina dokáže proměnit v kluky. Kouzlo však může trvat jen jednu noc... (Film Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* sice filmu mými lepšími 3 hvězdičkami moc nepomůžu, ale navíc to tentokrát nevytáhne. Musím však napsat, že byl zajímavý a docela podnětný. Dospívání tří holek a nejlepších kamarádek, které začínají přemýšlet o své sexualitě je zabalen do fantaskního hávu, takže musí mít divák jemný nadhled a na to ho i na začátku filmu upozorňují. Rozporuplné pocity při sledování se nakonec slily do docela spokojeného zážitku, který navíc zvýraznil atraktivní vizuál a příjemná hudební kulisa. Nemá cenu doporučovat, protože film je natolik zvláštní, že záleží na divákovi a jeho náladě. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé drama o problémech spojených s dospíváním a o hledání vlastní identity. Sice mi ten nadpřirozený element v podobě omamného nektaru z divnokytky připadal zpočátku přinejmenším trapný, ale jako nástroj k uvědomění si sebe sama se to koneckonců dá akceptovat. Po vizuální stránce jde o dost vydařený film, ve kterém má výrazný podíl na dotváření atmosféry skvěle zvolená hudba. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavé drama o dospívání z trošku zase jiného úhlu pohledu. Nebál bych se film přirovnat k magickému realismu. Na formu dospívání tří holek se balí dost abstraktní situace, které byste v reálu věřili asi tak maximálně vyhoubičkovanému chudákovi, který žije v dodávce o ulici vedle Vašeho bytu. Nicméně natočeno to bylo poměrně zajímavě a docela se na některé situace nechalo koukat. Jako jednohubka se zamyšlením určitě dobrá. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak jedna magická rostlina dokáže rozvrátit i to nejsilnější přátelství. Pro opravu: V obsahu se píše o účinku jen v rámci jedné noci a ano, je to přímo text distributora. Jenže je to trochu jinak - kouzlo trvá po celou noc a po požití další dávky ho lze s přehledem zopakovat. Snímek mě zaujal převážně svou dramatickou stránkou, která prozkoumává krize jednotlivých hrdinek, z nichž jedna se jako kluk dokonce cítí a rostlina jí dá příležitost si tak nějak splnit sen. O zbytek se stará nešizeně filmové zpracování, skvělá hudba, ale i atmosféra, dodávající takový potemnělý podtón, jenž mi silně imponoval. Na to, že na kanál Film Europe jsem se v životě nedíval a na film narazil vyloženě náhodou při hledání nějakého filmu před uložením se ke spánku, jsem měl tu možnost zažít překvapivě hodnotný indie klenot se zajímavým závěrem navíc. P. S.: Ta Felcka potěšila! ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Film s tolika nepřesvědčivými momenty, že to nebylo možné nechat bez odezvy. Originální myšlenka, poměrně sypmatické obsazení, výborná kamera a tradičně seversky kvalitní hudba (dočkali jsme se i, poněkud očekávaně, dvou songů od Fever Ray z The Knife) jsou přebity nelogickým chováním postav, do krajnosti dovedených kontextů a emocinální prázdnotou. Snaha udělat všechno co nejlepší byla do očí bijící, autorům k tom však nejspíše chybí dostatek zkušeností. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Auto, které se učí Kim (Tuva Jagell) řídit, je česká Škoda Felicia. (vyfuk)

Související novinky

QFF Mezipatra: nejlepší filmy i skvělí hosté

QFF Mezipatra: nejlepší filmy i skvělí hosté

29.10.2016

To nejzajímavější ze současné queer kinematografie, ale i vynikající retro snímky a bohatý doprovodný program přináší už 17. ročník queer filmového festivalu Mezipatra. V Praze se bude konat od 3. do… (více)

Reklama

Reklama