Reklama

Reklama

Studené nohy

  • Německo Kalte Füße (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Denis (Emilio Sakraya) je treťotriedny lupič, ktorý potrebuje zaplatiť dlhy nekompromisným gaunerom. Aby získal peniaze, vláme sa do rakúskej zimnej chaty bohatého podnikateľa a pacienta po mŕtvici Raimunda (Heiner Lauterbach). Zdá sa to ako dokonalý plán až do chvíle, keď región zasiahne zúriaca snehová búrka práve v čase, keď na návštevu prichádza Raimundova vnučka Charlotte (Sonja Gerhardt), ktorá si Denisa pomýli s novým ošetrovateľom. Keďže útek neprichádza do úvahy, Denis sa rozhodne hrať túto hru. Nasleduje zábavná hra na mačku a myš, v ktorej sú podozrievavá Charlotte, jej starý otec, ktorý všetko vidí, ale nehovorí a nemôže sa hýbať, a bystrý mladík nečakane nútení spojiť svoje sily... (TV Markíza)

(více)

Recenze (31)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sympatická romantická komedie o zlodějovi, který se vloupá do domu majiteli, který je právě po mozkové mrtvici. Nemůže mluvit, je na vozíčku a ve stejnou chvíli dojde i jeho vnučka, která považuje zloděje za ošetřovatele. Poměrně nápaditý a originální příběh, který místy připomíná kultovní francouzské Nedotknutelné.V první polovině celkem slušně funguje humor s pár odvážnými scénami ( rampouch!:D), ta druhá sází spíš na romantiku, což díky příjemným postavám není úplně otravné. Koukatelné, milé, dá se zasmát. 6.5/10. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Neněmecky svěží a vtipná komedie nadaná obdobně laděným hereckým obsazením, mladickým scénářem, svěžím dějem a - to považuji za zvlášť dobré - i vítězstvím slušnosti nad darebáctvím. Jen houšť! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Že Němci umí točit vtipný komedie jsem se přesvědčil už například u Fakjů, pane učiteli. Ale že dokážou natočit jednu z nejvtipnějších silničních honiček, to by mě ve snu nenapadlo, aneb když nemáte auto, vezměte si lyže, staršího chlapa po mrtvici na kolečkovým křesle, dejte mu do ruky brokovnici a rozjeďte to na maximální otáčky. Tahle scéna je za mně jedna z nejvtipnějších, kterou jsem letos v Košicích viděl. a už jen proto se vyplatí věnovat pozornost týhle zpropadeně vtipný komedii o docela sympatickým mladíkovi s dokonale vymakaným tělem (kde jen ty Němci tyhle herce berou), kterej dluží nějaký prachy a je donucen jít vyloupit barák bohatýho chlapa po mrtvici, ale narazí tam nejen na něj, ale i na jeho vnučku, a je nucen improvizovat. Za mě osobně hodně vydařená komedie, která mě rozesmála v mnoha situacích, která nabízí super vtipný příběh, sympatické postavy a celkově to bylo tak nějak na pohodu a bylo to milý a mega odpočinkový, přitom to ale nenudilo. Za mě hodně sympatický a troufám si říci nezapomenutelný komediální zážitek, který bych si dal klidně znovu. [27. Art Film Fest Košice] ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jak já jsem ve škole nenáviděl Němce... Celej dějepis vzniknul vlastně jenom kvůli nim. Nebejt jejich Adolfů, ukázali by nám fotky Karlů čtvrtýho s Gottem a já bych se bejval na střední dostal možná i přes průměr. Jsem proto rád, že postupem času Němci pochopili význam katarze a naučili se točit dobrý komedie, aby nám po všech těch sračkách dali taky trochu humoru. Film funguje líp než já v práci, což sice není zas až tak složitý, no ale za úplnou samozřejmost to taky neberu. O tom by naši režiséři mohli pořádat kongresy, že? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Slušná teenagerská romantická a navyše aj kriminálna komédia. V ľubovoľnom poradí, vyberte si. Viac ale snímka poteší v momentoch, kedy spolu zápasia v štýle Sám doma paralyzovaný dedo a nečakaný návštevník. Našťastie ale funguje aj chémia medzi oboma teenagermi, snáď až na tú referenciu na Rýchlo a zbesilo nepôsobí ich konfrontácia nikdy otravne. Dokonale pobaví predovšetkým bláznivé finále, ktoré je samozrejme úplne mimo fyzikálne zákony, ale v podstate celý film posunulo o úroveň vyššie. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zloděj se vloupá do chaty a předstírá, že je ošetřovatelka. Jde o sympatický konzumní kousek. jako německá komedie vyvolává malé očekávání u diváků,ale strčí do kapsy utahané filmy s mnohem větším rozpočtem. Je to krásně sladké a vášnivé se směšným násilím. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podľa hodnotenia som očakával niečo vtipnejšie. Teda keď dedo vyblinká na mladého chlapca jedlo, to mne napríklad nepríde vtipné. Celkovo mi to prišlo také priemerné vo všetkých aspektoch, humor, dejová linka, herecké výkony, nič nadštandardné. Sonju Gerhardt síce prirovnávajú k Jennifer Lawrence, mne však skôr podobou pripomína Reese Witherspoon. Každopádne je herecky v úzadí za svojimi americkými kolegyňami. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nemci v posledných rokoch presviedčajú, že to s komédiami vedia. Ich námety sú dokonca originálne, takže potom všetko zostáva len na spracovaní, výkonoch a celkovom vyznení. V tomto prípade tvorcovia zostali na pol ceste, rozhodne však natočili sympatickú pobláznenú komédiu s trochou romantiky, ktorá nikoho neurazí. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Milí herci, ale ohraný nápad. Nic světoborného. Znechutil mě jeden podezřele žlutý rampouch, proto dávám podprůměr ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru „oddechovka“ hodnotím v podstatě kladně, jedná se o takovou milou romantickou komedii, nenáročnou a předvídatelnou, nicméně to drží pohromadě a funguje to, u mě dobrý.. Emilio Sakraya působí roztomile nemotorně, stejně tak jeho filmová partnerka Sonja Gerhardtová, po pravdě mně se nejvíc líbil dědeček po mrtvici, s brokovnicí a na vozíčku byl prostě neodolatelný, Heiner Lauterbach skvělý.. Závěrečný trest mě pobavil a rozesmál.. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Podľa čoho vznikol ten názov? A nie je to ani vtipné. Ako, chce to byť, ale nie je. Fórkov je málo, väčšinou vlažné. Treba oceniť, že to nesklzlo do úplnej fekálne šialenosti na americký spôsob, ale ako komédia to je neúčinné. Hlavna dvojka a príbeh neurazí. 2 z 5 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Od nemcov som videl ďaleko lepšie kúsky. Keď už nejakú romantickú komédiu, tak radšej o dva roky novší Nightlife, toto bolo slabé. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Povedená německá komedie o zlodějíčkovi, kterého při vloupání omylem považují za ošetřovatele nehybného pána v domě, kde uvízne díky sněhové vánici ještě s jeho dcerou. Styl humoru se snaží jít cestou trilogie Fakjů pane učiteli a ikdyž není tak výživný, tak je to příjemná, svižná sympatická věc za silné tři hvězdy. ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

Něco tam vůbec nemuselo být, něco tam naopak chybělo. Jinak se ale jedná o docela povedenou komedii s praštěnými situacemi, z nichž některé jsou velice vtipné, jiné pak trapné a velice zbytečné. Často jsem si říkala, že kdyby tvůrci změnili žánr na drama, mohlo by to být lepší. Už by to však nebyla taková příjemná oddechovka. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nemecky humor opat na kvalitnej urovni,vyborna komedia so skvelou zapletkou a velmi sympatickym hereckym obsadenim,Sonja Gerhardt je kocka a Emilio Sakraya pohodak,taktiez bodoval aj Heiner Lauterbach,cele sa to odohrava v peknom zasnezenom prostredi,trosku romantiky do toho a vysledok nema chybu...:-) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jednohubka z Nemecka, ktorá stojí na klasických základoch. Režisér W. Gross svoje možnosti využíva na priemernejších úrovniach. Prvá polovica filmu je mierne lepšia ako tá druhá, takže ten balans je krehký. Za niektoré nevydarené scény (prípadné nedôstojné) vás „kompenzuje“ „pretty face“ Sonja Gerhardt. P.S.: Sem-tam je možné vidieť vplyv filmu Intouchables. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Myslím, že k produkci pro týnejdžery by se ze zákona mělo povinně přidávat varování "konzumace jen na vlastní nebezpečí". A vůbec, proč se pro tuto věkovou skupinu vyrábí extra přiblblá tvorba? Třeba já jsem v těhle letech byl okouzlující, moudrý, řecké filosofy studující mladík... ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Aby zaplatil své dluhy, je přinucen vykrást údajně prázdnou vilu bohatého podnikatele. Jenže se to pořádně zvrtne a divák se díky tomu slušně zasměje. Já se tedy docela nachechtal a velice příjemně se pobavil se sympatickou sestavou německých herců. 70 %. ()

Reklama

Reklama