Reklama

Reklama

O zakletém králi a odvážném Martinovi

(TV film)
  • Slovensko Vianočné želanie (více)

Obsahy(1)

Král je těžce nemocný a když se jeho jediná dcera, princezna Michaela, dozví o zázračné koruně krále Svaroga, která by mohla jejího otce uzdravit, vydá se najít Svarogovo začarované království. Cestou se zastaví v jedné vesnici, protože potřebuje okovat koně a nabrousit meč. Kovářem je tu Martin, dobrosrdečný a pracovitý mládenec, který se princezně na první pohled líbí. Když pochopí, že je slepý, o to větší obdiv k němu pocítí. Po pár dnech se ve vsi objeví kůň bez jezdce a Martinovi dojde, že princezně se něco zlého přihodilo. Vezme koně a vypraví se hledat princeznu Michaelu. Cestou se k němu přidá šikovný skřítek, který mu za sladkou buchtu poskytne dobré rady a veselou společnost. Přestože Martin nevidí, dokáže si poradit se všemi překážkami, které mu mají zabránit dojít až do Svarogova království, se zákeřnou ježibabou i se svým největším protivníkem, mocným čarodějem Vlkanem, původcem všeho zla. Martinův handicap se v rozhodující chvíli paradoxně stane výhodou... (Česká televize)

(více)

Recenze (260)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Škoda, že TOHLE nebyla štědrovečerní pohádka 2018. Asi nemůže, protože je slovensko-česká, nebo proč. I přes jaksi dosti uspěchaný konec, který je asi jediným mínusem, tohle totiž bez sebemenších potíží předčilo Žita. Chlapácký klaďas a odvážná i naivní princezna. Skřetovy i čarodějniny nehutnosti si mohli tvůrci fakt odpustit, ale asi si myslí, že nějaké kontroverzní vložky jsou třeba. (Vzkaz: Ne, nejsou.). Až na ten uspěchaný konec (celkem bezproblémové skonání černokněkžníka, najednou by si měla princezna brát kováře, viděli se dvakrát asi na deset minut celkem, to bylo totiž fakt celkem fajn. Se třetí vánoční premiérovou pohádkou, experimentální a natočenou ve znakové řeči - Vodníkova princezna, tyhle dvě asi srovnávat nebudu, jelikož jsem ji neviděl (a neuvidím), ale dovolím si věřit, že i ta by Žitovi nakopala... babiččinu chaloupku. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Opět mizerná pohádka se slaboduchým příběhem. Vůbec nic se zde neděje. Chabé výkony herců, režiséra i scénáristy. Odfláknutý celý děj i samotné vyvrcholení. Jediný co se povedlo, je akorát ta ježibaba, za což dávám jednu hvězdičku Pryč jsou ty časy, kdy česká televize tvořila opravdu hezké a dějově poutavé pohádky. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Moc hezký pohádkový příběh, princezna není z cukru a když v rodině není žádný mužský potomek, sama se vydá hledat pomoc pro svého nemocného otce. A Martin je chlap, jak má být, dobré srdce na dlani, za práci vzít umí a ze skutečnosti, že nevidí, nedělá vědu, a to je velice sympatické. Kladně hodnotím kouzelnou vánoční atmosféru, kterou se tvůrcům podařilo vytvořit, moc chválím výpravu, úžasná a své hodnocení popostrčím směrem nahoru, neb to pěkně odsýpalo, lesní skřítek byl parádní a celkově mi to ladilo, herci, hudba, kamera, všechno to k sobě velice příjemně pasovalo. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak se to konečně podařilo. Pohádka s tak vánoční atmosférou, že si podobnou ani nepamatuji v porevolučních dějinách. Charismatické kladné postavy, do nichž je snadné se vcítit. Krásný jemný humor a dobře napsané dialogy. Negativum akorát v tuctovém nepříliš zajímavém záporáku. Ale jinak naprostá spokojenost a kéž by více současných pohádek šlo touto sice přímou ale mnohem kvalitativnější cestou dobře napsaných postav, skrze které vyprávíme pohádkový příběh. 75% ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Já ani neměla v plánu se na tuto pohádku dívat, ale stačilo projít kolem televize a zůstala jsem tam stát jak přikovaná a musela jsem se prostě dívat. Ty exteriéry mě tak ohromě učarovaly, že to se nedá ani popsat. I "obyčejné" prostředí chaloupky bylo vyladěné do poslední bobulky na větvičce ve váze. Dokonalé chaloupky, skály, barvy, kostýmy. Dokonce i v případě, že by byl nezáživný děj, by ta pohádka byla naprosto koukatelná. To však nebyl tento případ, protože děj byl milý a neokoukaný (doslova). Juraj Kucharek - hluboce se skláním a tleskám. Pastva pro oči i duši. ♥ ()

Galerie (107)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se v Zuberci, Adršpašských skalách a na hradě Červený Kameň a Bouzov. [Zdroj: Extra.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama