Reklama

Reklama

Smrt a slavíci

(seriál)
  • Velká Británie Death and Nightingales
Trailer 1

Epizody(3)

Obsahy(1)

Seriál Smrt a slavíci vypráví poutavý příběh lásky, zrady, lží a pomsty, který se odehrává v roce 1885 na malebném venkově v severoirském hrabství Fermanagh. Na místě, kde se sousedé navzájem sledují a udávají, ve světě špiónů, doznání a pokrytectví, v němž je pronikavý smysl pro krásu prodchnutý nebezpečím a blížící se zkázou. Děj se odehrává v průběhu zoufale napjatých čtyřiadvaceti hodin, na Bethiny třiadvacáté narozeniny – v den, kdy se rozhodne připojit k okouzlujícímu Liamu Wardovi a utéct od svého omezeného života i složitého vztahu s nevlastním otcem, protestantským velkostatkářem Billym. Silné a napínavé drama, v němž desetiletí bolesti a zrady nakonec vyústí v šokující vyvrcholení, pojednává o ženě, která se snaží ovlivnit svůj osud, a osvětluje napětí, které rozdělilo rodiny i národy. (HBO Europe)

(více)

Recenze (9)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Irské, dramatické, napínavé, emotivní, herecké. Zajímavý příběh o životě a vztazích ve viktoriánské době v Irsku. Pro mě to bylo osvěžující, nové. Herecky mě uhranul Matthew Rhys. Postupně ale tempo z prvního dílu rychle opadalo a začalo se více vyprávět, hloubat a přemýšlet. Závěr byl taková "tečka" za dobrodružstvím. ..taková patová situace na konci.. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Začne to ako klasická viktoriánska romantika, potom sa to zrazu prehupne do dobového thrilleru a končí to výborne baladicky. Výborná hlavná predstaviteľka. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Slušná dobová atmosféra sa nedá uprieť, no seriálu podráža nohy hrozná uťahanosť príbehu, lenivé tempo, čo je ešte umocnené slabšou pútavosťou. V tomto duchu sa nesie i konečné rozuzlenie, u ktorého som si povedal: "A o čom to vlastne bolo?" Žiadna pointa, žiaden význam. Banálna vzťahovka bez hĺbky a bez nápadu, ktorý by niekam viedol. Skrátka prázdnota. Podpriemer. 40/100 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zvláštní vztahovka, které dodává grády dobový rámec, ale podle mě by fungovala v jakémkoliv jiném prostředí. Obrovským plusem je v tomto případě obsazení. Matthew Rhys jako otčím a především Ann Kelly v roli jeho nevlastní dcery zahráli své party na jedničku a když už kvůli ničemu, tak kvůli nim se vyplatí dát sérii šanci. 75% ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Rhys a Skelly výborní. Příběh bavil, bohužel mi to přišlo zbytečně roztahané a klidně bych z toho půlku vystřihl a udělal to svižnější. ()

Birter 

všechny recenze uživatele

Byla-li by historická dramata můj šálek čaje, určitě bych si Death and Nightingales užil více. Cubitt nám dokázal nabídnout zajímavý příběh, skvělou výpravu prostředí Irska a nedoceněného génia Matthewa Rhyse. ()

Elisson 

všechny recenze uživatele

Najskôr som bola z filmu sklamaná, miestami bol príliš divadeľný, patetický atď. a nevedela som, čo si mám myslieť o konci, ale ako vo mne doznieval, uvedomila som si, že je to skvele napísaný a taktiež dobre zahraný príbeh. Možno sa niekedy pustím aj do knihy. Autor písal i drámu, tak možno preto som mala miestami pocity ako pri divadeľnom predstavení. ()

Nellie Lovett 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli by se tomu nedařilo lépe v divadle - ty dlouhé monology jsou místy docela úmorné a do divadla by se hodily lépe. Výborné herecké obsazení bohužel onu rozvleklost nedokáže divákovi úplně vynahradit. Bohatě by stačil starý dobrý hodinu a půl dlouhý film. ()

krchopetra 

všechny recenze uživatele

Úplne všetko ma na tom bavilo. Írska chladná krajina, krásna hudba, skvelé výkony. Ani tie poetické monológy mi nevadili. Prekvapil ma dosť nečakaný zvrat aj ironický koniec. ()

Reklama

Reklama