Reklama

Reklama

Na vlastní Čočík

(pořad)
Publicistický / Krátkometrážní
Česko, 2018

Tvůrci:

Jakub Klingohr

Kamera:

Lukáš Codr

Účinkují:

Lukáš Codr (moderátor)
(další profese)

Obsahy(1)

Lukáš Codr neboli Čočík je bývalý herní redaktor. Před více než deseti lety se odstěhoval do Číny, aby tam vyvíjel počítačové hry. Když zrovna nesedí v práci, tak cestuje po bizarních místech po celé Číně a točí odtud reportáže. Klasického turistického průvodce nečekejte. Podíváte se na místa, na která byste se jen tak nedostali, a poznáte Čínu a běžný tamní život tak, jak se o něm v Evropě nemáte příliš šancí dozvědět. (MALL.TV)

(více)

Recenze (6)

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem všechny díly a na každý jsem se těšil přestože mám o cestování jiné představy odlišné jako den a noc. To je ježdění na kole nebo chození pěšky což oboje nemá Lukáš rád. Stejně tak nemusím prázdné chození po ulicích , návštěvy restauraci a cestování o samotě. Proto oceňuji autentičnost těchto ulic , neturistická místa, neotřelé postřehy o jiných kulturách a ukázky luxusních hotelových pokojů. Pobavil mě třeba výlet neturistů k přehradě. V žádném dílu nebyla návštěva tanečního klubu, ukázka nočního života (kromě náznaku ve stepi v díle Vnitřní Mongolsko). Na cestovatelském festivalu v Praze Smíchově jsem byl na promítání mladého Němce, který přešel Čínskou přírodu bez mapy za tři měsíce, což byla zcela odlišná filosofie života. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Čočík je jeden z velmi mála českých jútúberů, kterého lze sledovat. Jeho posedlost létáním již prověřuje nejeden psychiatr, jeho přístup k penězům ("Nebral jsem nic drahýho" - 200 EURO/noc) vzbuzuje u mnohých závist, přesto se mu nedá upřít vytříbený smysl pro humor a inteligenci vyšší než je na YouTube běžná. Jeho krátká videa pro Mall jsou sice dobrá, jeho mnohdy celovečerní tvorba však má mnohem vyšší úroveň. Osobně nelze než doporučit jeho na YouTube sledovat, dlouhá videa v sestříhané a nepříliš zajímavě hudebně předělané formě ztrácejí podstatnou část svého kouzla. Jeho výběr hudby je totiž velice osvěžující na rozdíl od té pseudoromantické bezpohlavní hudbičky, která se line ze všech ostatních koutů toho znamenitého videoportálu. 80 % pro verzi na Mall / 100 % pro verzi na Youtube ()

Kanibal 

všechny recenze uživatele

Strašná animace, ubohé dialogy a celé je to monotematické a repetitivní. Hele to vůbec není špatný. Vypadá to dobře a ještě líp to voní. ()

LOUNAS 

všechny recenze uživatele

Jsem rad ze mohu zazit diky Cocikovi Cinu skrz displej, osobne bych v ni nevydrzel, nicmene jedenkrat jsem v ni byl a obdivuju lidi co maj koule na to zit v tak prelidneem miste, kde se clovek musi chovat jak dobytek aby se alespon dostal do vlaku. ()

Reklama

Reklama