Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autentický příběh manželů Odoneových. Všichni lékaři označí hrozivou chorobu malého Lorenze za nevyléčitelnou a jeho léčbě nedávají naději. Lorenzova rodina se však s tímto krutým rozsudkem nemíní smířit a rodiče i když nemají žádné lékařské vzdělání, začínají studovat všechny komplikované medicínské spisy. Výsledkem jejich úsilí je, že upozorní lékaře na aktuální odborné poznatky a sbírají peníze na vývoj nového léku. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

piglit

piglit (hodnocení, recenze)

Lorenzo žil o 20 let déle, než mu lékaři předpovídali a dosáhl ze všech pacientů ALD nejvyššího věku dožití. Zatím, protože už lékaři vyzkoušeli novou metodu léčení pomocí upravených virů HIV (AIDS), která dokáže opravit vadný gen v kostní dřeni a po dvou letech se zdá, že zpomalila průběh choroby.

danecek24

danecek24 (hodnocení, recenze)

Tenhle film jsem viděl poprvé v 19ti letech a oslovil mě natolik, že jsem si pozjišťoval o nemoci ALD, co jsem jen uměl. Lorenzovi Odonemu jsem posílal do USA pohledy k Vánocům a narozeninám. Skutečný L.Odone se místo 8 let, které mu lékaři předpovídali, dožil neuvěřitelných 30ti, zemřel den po narozeninách 30.května 2008. RIP, Lorenzo.

na příspěvěk reagoval valinka

Reklama

Reklama