Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autentický příběh manželů Odoneových. Všichni lékaři označí hrozivou chorobu malého Lorenze za nevyléčitelnou a jeho léčbě nedávají naději. Lorenzova rodina se však s tímto krutým rozsudkem nemíní smířit a rodiče i když nemají žádné lékařské vzdělání, začínají studovat všechny komplikované medicínské spisy. Výsledkem jejich úsilí je, že upozorní lékaře na aktuální odborné poznatky a sbírají peníze na vývoj nového léku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

rt12 

všechny recenze uživatele

Obdivuji lidi, kteří se nevzdají , v těžké životní situaci nepodlehnou depresi a bojují. Skutečný příběh - skuteční hrdinové ,,všedních dní ". ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Jemně a vkusně namíchané indegrience činí z tohoto filmu emocionální zážitek. A o to více platí známé heslo, že když něco chceš, dokážeš to...V tomto případě opravdu zoufalí rodiče smrtelně nemocného dítěte, výborně ztvárnění Susan Sarandon a Nickem Noltem, pomohli nejenom vlastnímu synovi ale spoustě dalším nemocným lidem! ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Málo známé drama je poměrně příjemnou, i když náročnější podívanou. George Miller v ní znovu dokazuje, jak všestranným filmařem je a oproti dřívějším i pozdějším počinům tu nejde moc poznat. Od začátku nikam nespěchá a nastavuje až extrémně pomalé tempo, v němž je prostor pro každý detail a ne úplně jednoduché téma představuje dost podrobně. Zaměřuje se též na totální zoufalost obou rodičů, kteří záchraně dítěte obětují úplně všechno, která je naprosto hmatatelná. V neposlední řadě rozehrává i zajímavý a nerovný boj mezi laiky, kteří možná našli způsob jak z nemoci alespoň částečně ven a lékaři, kteří pochopitelně něco takového nehodlají připustit. Možná právě pro tuto preciznost a přílišnou snahu o co největší podrobnosti je film těžko stravitelný, protože se v něm není moc čeho chytit a ono pomalé tempo je někdy ubíjející. Hodně toho ale zachraňuje výtečné obsazení, jemuž dominují skvělí Susan Sarandon a Nick Nolte, pro kterého asi šlo o nejlepší roli kariéry, za zmínku stojí i malý Noah Banks, který je naprosto fenomenální. Stopáž je ale zbytečně přetažená a zejména ve druhé polovině už se snímek hodně táhne a některá témata zůstávají nedořečena a nedořešena. I když nejde o úplně jednoduchou podívanou, která vyžaduje diváckou soustředěnost a spolupráci, je škoda, že se o Lorenzo’s Oil moc neví a nepřipomíná se, protože velmi dobře zachycuje, že lidská vůle je někdy nezdolná, jen musí mít tu správnou motivaci. 70 % ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Varovanie: Tento film už zotrikrát dala STV v hlavnom vysielacom čase = je to komerčne ladený ciťák pre matky v každom veku. A pre mňa je faktt, že ho odvysiela cinemax dôkazom toho, že sa nám vlajková loď televízii potápa. Bohužiaľ, tento proces som postrehol už dávnejšie. ()

balba 

všechny recenze uživatele

Velice dojemný a strhující příběh , který každého diváka chytí za srdce.Když jsem film viděla bylo mi smutno a i slza ukápla. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Financny prepadak a la George Miller /trilogia Mad Max/. Emocionalne silne, ale az samoucelne citove vydieranie divaka. Prepadak plnym pravom, film mal rozpocet 30 milionov a zarobil 7. Viac k tomu netreba. 10 % ()

J0hny5 

všechny recenze uživatele

Výborný film o výborných rodičích. Naprosto ukázkový příklad jak se má bojovat o život, nepodřizovat se jen názoru ostatních a sám vyvinout maximální úsilí pro to co chci. Vyšel z toho velmi zajímavý a poučný film, nejen díky danému příběhu, ale i díky skvělým hereckým výkonům, režii a líbila se mi i hudba. 95% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Liek pre Lorenza nie je po filmárskej stránke nič svetoborné, je to hollywoodsky štandart s adekvátnymi hereckými výkonmi a jednoduchou dejovou šablónou, v ktorej sa vyskytujú aj klasické filmové klišé. Zaujme však po príbehovej stránke, ktorá divákovi do popredia predostiera 2 fantastické ľudské vlastnosti - vytrvalosť a túžbu nevzdať sa za žiadnych okolností. ()

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Skvelé filmové dielo s vynikajúcim scenárom.A ked sa spustili záverečné titulky a ja som si prečítal o Lorenzových osudoch do roku 1992, zvážnel som rovnako ako teraz, ked som si prečítal Q-Ballov komentár... ()

Karush 

všechny recenze uživatele

George Miller nám po 6 rokoch oddychu predviedol pôsobivú, veľkolepú a zároveň dojemnú med. drámu. Bolestivý, ohromujúci film o strašnej chorobe a o nesmiernej sile lásky. Scény s trpiacim Lorenzom a chlapcami diagnostikovaných na ALD boli ťažko stráviteľné a pre slabšie povahy ani neodporúčam tento film. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Po přečtení anotace jsem se trochu bála citového vydírání, ale tenhle neskutečně silný příběh je natočen co nejvíc civilně a jak nemám ráda Nicka Nolteho, tady je i se Suzan Sarandonovou skvělý... ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré herecké výkony a vcelku vkusná filmařská práce. Nebýt přestřelené stopáže (tato tématika je na 129 min opravdu až moc dlouhá) a o malinko méně sentimentu, dal bych plné hodnocení. Rozhodně se ovšem jedná o koukatelný a zajímavý počin, který vyobrazuje a člověku ukáže něco nového, což je založené na skutečnosti. 75% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to hodně silný, náročný film. Ale vydařený. Ukázka toho, že pokud jste zdraví - při sledování tohoto filmu si o to více uvědomíte, jak skvěle se máte. Moc se mi líbil zápal a snaha rodičů a touha svého syna "vyléčit", postupem času mu ulevit od bolesti. Nedokážu si představit, čím si procházeli, ale jejich snaha pomohla mnoha dalším lidem. Zakomponování italských kořenů do filmu a energie, kterou pro to vše měli - bez toho by to prostě nešlo. A přitom - jde o olej...kdo by to byl řekl co všechno může způsobit.... ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Hezky podaný film o nehezkém osudu jednoho kluka, jehož rodiče vynaloží všechen svůj čas i péči na jeho uzdravení. Citlivě natočené drama s vynikajícím Noltem a Sarandonovou Vás zaujme, dojme a vtáhne. Dávám 85% = 4/5 ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Těžko přesně definovat, ale něco mi na filmu nesedělo. Přes výbornou Sarandon i Nolteho. Představitelé Lorenza všeho věku také velice ucházející. Přesto to neladilo. Příliš mnoho amerických miláčků, příliš mnoho pochopení. Alespoň jednou vypadnout z role milujících rodičů, zanadávat si. Ne, jen samá ušlechtilost. Nepravděpodobné, pro mne tedy ano. ()

femme fatale 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem si říkala o co tady jde? (nečetla jsem si do předu příběh filmu) Děj strašně rychle ubíhal a přišlo mi to zmatené, ale pak už se dostal film do "normálního" tempa a já jsem už jen lapala po dechu ať už při scénách s malým Lorenzem, nebo při vytrvalém boji rodičů za záchranu svého syna. Tyhle filmy většinou nemám ráda, spousta z nich je natočená uměle s prvotním záměrem vyvolat v divákovi lítost a tak ho udržet u obrazovky. Díky bohu že Susan Sarandon a Nick Nolte udrželi herecky vše v takové míře, že jste jim prostě museli fandit, aby to nevzdali. ()

BlueZero 

všechny recenze uživatele

Zapálenosť rodičov pre záchranu svojho dietaťa môže byť obrovská, čo dokazuje tento skutočný príbeh o chlapcovi postihnutom chorobou ADL. Lorenzovi tým zachránili jeho rodičia živiot. A nepomohli len jemu, ale aj veľkému množstvu detí na celom svete. ()

Reklama

Reklama