Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autentický příběh manželů Odoneových. Všichni lékaři označí hrozivou chorobu malého Lorenze za nevyléčitelnou a jeho léčbě nedávají naději. Lorenzova rodina se však s tímto krutým rozsudkem nemíní smířit a rodiče i když nemají žádné lékařské vzdělání, začínají studovat všechny komplikované medicínské spisy. Výsledkem jejich úsilí je, že upozorní lékaře na aktuální odborné poznatky a sbírají peníze na vývoj nového léku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý snímek, navíc podtrhnutý tím, že jde o skutečnost. Bylo úžasné se dívat na bojovnost, odhodlání a obětování rodičů a jejich boj se zákeřnou chorobou, ale i lékaři. Bylo celkem hrozné vidět pokročilé stadium nemoci a přemýšlel jsem, jaké je to asi utrpení pro toho kluka a jestli by nebylo lepší ho bolesti ušetřit. Těžko říct, to je na jinou debatu. Každopádně film je velice dobře, dramaticky i nápínavě natočen a v podstatě absulutně nenudí, i když je tak dlouhý. A atmosféra filmu byla místy mrazivá. A v neposlední řadě je film velice inspirativní. Howgh! ()

DuanBerry 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že medicína i přes nesporný pokrok v neurovědách nebo např. v onkologii je držena tolik při zemi. Vývoj nového léku představuje miliardovou investici. Pro nutnost laboratorních testů na molekulární úrovni, tkáňových kulturách, v další fázi pak na zvířatech a nakonec v rámci klinických studií na lidech trvá uvedení nového preparátu na trh mnoho let. Pak je zde ještě jeden podstatný faktor a sice lobby farmaceutických firem, které pochopitelně chtějí, aby se jim jejich proinvestované peníze mnohokráte vrátily, a proto se zuby nehty brání zařazení nového výhodnějšího prostředku do praxe dříve, než jejich konta řádně nenabobtnají. Nedivím se proto, když nemocní a jejich blízcí vezmou rozum do hrsti a pustí se do jakéhos výzkumu na vlastní pěst. Každý, kdo má v sobě kouska lidskosti, jejich chování musí pochopit. A každá správná maminka pro své dítě udělá první poslední. Susan Sarandonová mě často přiváděla k nepříčetnosti svou bezohlednou, bezhlavou a pro okolí velice nepříjemnou cílevědomostí, ještě před koncem filmu jsem však stačil zařadit zpátečku a uvědomil jsem si, že bych se v podobné situaci sotva dovedl chovat jinak. Skutečným Lorenzovým rodičům patří veliký dík za práci, kterou odvedli a Susan Sarnadonové i Nicku Noltemu za mimořádně procítěný a lidský herecký výkon stejně tak. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu tematiky a príbehu nesmierne silný film. Režisér nás nenechá ani na minútku vydýchnuť sa, s témou, s Lorenzom a s jeho rodičmi nás stále drží spolu. Odoneovci sú stereotypom ozajstných rodičov – takto by sa mali chovať všetci! S nomináciou S. Sarandona na Oscara nekompromisne súhlasím, avšak ma veľmi znepokojuje, že N. Nolte nedostal nomináciu. Pravdepodobne podal svoj najlepší herecký výkon a ukázal, že aj človek bez lekárskeho diplomu vie objaviť veľké veci. Osobné hodnotenie: 95% (*****) ()

Miany 

všechny recenze uživatele

Je tu všechno podstatné! Snímek sám o sobě i díky jeho stáří (1992) NEZTRÁCÍ na kvalitě. Herecké výkony výborné, nebojím se říct - grandiózní. G. Miller nepřikrášluje realitu, jak už zde v komentářích bylo zmíněno. A co víc dodat, když je ve filmu i myšlenka skloubená s emocemi? Podstatný je obsah nikoliv jen vizuální stránka. Film dojal, film vedl k zamyšlení, film uvedl v poznání. Pro mě jasná volba, už dlouho bych nenašla v novodobých snímcích konkurenci. ´5´ ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Podle autentického případu, kdy manželé mají postiženého potomka zvláštní nemocí přenášené přes matku na syna, se s velkým úsilím připojí k vědcům a iniciují vytvoření látky brzdící rozvoj nemoci....Natočeno s nadšením.(max.70%) ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele

Nezvyčajný George Miller, ak chcete vedieť, že ak vôbec má George Miller na to, aby natáčal „pravé umelecké médium“, tak práve Lorenzo's Oil. Skutočne, človek neoľutuje, že sa na to pozrie. /95 %/ ()

Micoldee 

všechny recenze uživatele

Někteří zde psali, že je film zbytečně dlouhý. Musím říct, že mně to v tomto případě nevadilo. Na takto náročné téma mi přišla délka snímku adekvátní. Lék pro Lorenza se dotýká hned několika nepříjemných témat. Příběh extrémně vzácné a nevyléčitelné choroby u malého dítěte je už sám o sobě dost zdrcující. V kombinaci s chováním bez respektu k inteligentním lidem bez odborného vzdělání Vás film vytočí ještě víc. Silné a nervy drásající drama. ()

bobin 

všechny recenze uživatele

Krutý osud chlapce s genetickou chorobou je natolik poutavý, že nedá zapomenout. Ale celé je to značně depresivní. Musíte se ovšem odpoutat od celé záplavy biologických, farmalogických a medicinských rozborů a debat. Výkony hlavních představitelů v rolích rodičů jsou ovšem excelentní. ()

Sharkman 

všechny recenze uživatele

Je spravne, ze se toci filmy s jasnym vylicenim toho, co musi zakusit lide, pokud jdou proti prirode. Drive by lekarska veda nezmohla nic, dite by umrelo a zivot by sel dal, ale dnes je to jine. Otazkou je, co je spravne - koho je to boj - rodicu o jejich touze mit dite, ikdyz vedeli, ze mozna bude mit vadu nebo ditete, ktere nikdy nebude normalni ? Kdo v tomto filmu trpel vice? Divak ? Rodice ? Dite ? Pravdepodobne dite, ktere nemohlo protestovat, vzdat svuj boj, protoze ho rodice umele drzeli pri zivote. Kazdy at si udela vlastni zaver, co by udelal on. ()

Lill 

všechny recenze uživatele

Po chvilce premysleni jsem dosla k zaveru, ze u filmu nenachazim chybu. Neni to tim, ze by vse bylo bezchybne, ale tim, ze tema filmu upouta vsechnu pozornost na sebe. Jste hozeni do vody a uz se jen snazite, abyste se ve svych hypotetickych predstavach, kdy je vase dite nemocne zatim nelecitelnou chorobou, chovali jako tito rodice - Nick Nolte a Susan Sarandon. Na slzy jsem si behem filmu nevzpomnela, presto ze byl velmi dojemny film. Vsechno bylo tak drsne, ze proste zatnete pesti a vydrzite to (jeste nejsem rodic, takze je mozne, ze az budu, budu to videt jinak). Kazdopadne vrele doporucuji. ()

bmx6 

všechny recenze uživatele

Úžasný film,úžasná hudba,která mě vždycky dostane když se v nějakém tom filmu objeví.Moc smutné,ale je to tak krásně natočené,že jsem naprosto žasl.Hodně jsem si zabrečel a celou noc jsem nemohl usnout jak mizerně jsem se cítil.Výborný film. ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Pro mě dosud neznámý film a hlavně neuvěřitelný příběh především rodičů malého Lorenza, kteří se tak moc snažili mu pomoct, až předběhli známou medicínu, čímž chlapci, a ne jen jednomu, prodloužili a zkvalitnili život mnohonásobně! Možná že až se jednou stanu otcem docením kvality shlédnutého snímku ještě víc, prozatím si rodiče, a nejen ti kteří pečují o nemocné dítě, mohou bez obav připsat pátou hvězdu, já o ní také velmi uvažoval... A vlastně proč ne! ()

Reklama

Reklama