Reklama

Reklama

Narušitel

  • USA The Intruder (více)
Trailer

Mladí manželé (Michael Ealy a Meagan Goodová) si koupí vysněný dům v Napa Valley v domnění, že našli dokonalý domov pro založení rodiny. Když se k nim však muž, od kterého nemovitost koupili (Dennis Quaid), začne potajmu vkrádat a narušovat jim život, pojmou podezření, že se za rychlým prodejem skrývají temné úmysly. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

tron 

všechny recenze uživatele

Kvalitný stalkerovský triler, ktorému trochu ubližuje nemastná neslaná ústredná dvojka, ale našťastie to príliš nevadí, lebo skóre následne značne vylepšuje parádne psychopatický Dennis Quaid (ktorému zjavne bolo smutno za Vidieckym sídlom z r. 2003), viacero značne nepríjemných scén a prekrásna výprava na prvý pohľad neskutočne idylického domu s prekrásnym pozemkom, na aký by väčšina z nás nezarobila nie že za jeden, ale ani za tri životy. Scenárista David Loughery pred dvanástimi rokmi už jeden stalkerovský triler napísal, Nebezpečného suseda so Samuelom L. Jacksonom, ale toto je lepšie. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Já jsem zase šlápl totálně vedle. Do hovna. To byla taková píčovina. Quaid je komickej stejně jako ty "jumpscary", hlavní pár hrdinů totálně nevýrazný, vůbec mě nezajímal jejich příběh ani jsem se nebál o jejich životy a vlastně mi tady v tomhle filmu bylo všechno těžce u prdele a už jsem chtěl ať to skončí pls. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tenhle film zabíjí stopáž co by se dalo normálně narvat do maximálních 80 minut je zde nataženo na 102 minut. Navíc, když se zde něco výrazného děje zhruba 20 minut z 102 je to špatné. Herci jsou v pohodě tam problémy s nikým nemám horší je to s logikou filmu jako nic proti, ale ta ženská je pořád věčně doma a není schopna najít utajenou místnost, která je viditelně na očích o tom, že kdybych se dozvěděl, že v baráku, který kupuji se někomu odstřelila jeho žena moc by mě to teda nelákalo ani kdyby to zlevnil na milion. Plusové body za hudbu a za scénu co je parafrází na Osvícení akorát místo sekyrky je s nožem. Jo a jinak kdyby někoho zajímalo jak vypadá práce ženské co píše editorku ženského feministického časopisu tak vypadá tak, že za 102 minut nenapíše ani řádek tam si mohly dat tu práci a udělat to uvěřitelněji vždyť neměla ani psací stroj nebo notebook. Dám 60 procent budu hodný. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Tohle už jsme nejednou viděli, někdo se někam přestěhuje a tam začne mít problémy s nějakým "vetřelcem" nebo nezvaným hostem. Nic novýho a já se divím, že to vůbec někoho ještě baví točit. Tady je to navíc podle současných měřítek, tzn. stěhuje se mladej, bohatej, černošskej pár, kterej si koupí mega barák s kusem lesa (jako je to rezidence jako kráva, tu cenu si ani nechci představovat!) od bílýho, zapšklýho, starýho chlapa, kterej si libuje ve zbraních. Kdo je hodnej a kdo zlej je jasně daný od začátku. Ale pak přijdou zase ty nelogičnosti a nesmysly, já fakt nevím... Ona nevěří svýmu manželovi vůbec nic, cokoliv on řekne v prvních dvou třetinách filmu, tak je z jejího pohledu špatně. Nevadí jí ani to, že jim leze týpek do baráku, kdykoliv se mu zamane, to já bych byl teda pekelně nasranej. A to nemluvím o tom, že je to v USA, kde někomu vstoupíte na trávník a (zjednodušeně řečeno) ho můžete sejmout. Je to celý divný, nepochopil jsem ani motiv záporáka (kterýmu teda role sedla dobře) - prodá barák, přitom ho prodat nechtěl, vadí mu, co s tím noví majitelé dělají.. No, nebudu se v tom víc rýpat. Byla to snůška debilních myšlenek převedených na plátno. Nazdar.... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Metrosexuální senior, to zní celkem originálně, silně fixovaný na svůj dům, soustavně terorizuje černošský manželský pár, který jeho nemovitost koupil. Dennis Quaid se s přibývajícím věkem přehrál do patologické figurky, která se ocitla v naprosto neoriginálním a předvídatelném thrilleru, co je příslušně kvalitně natočen. Quaid samozřejmě ztratí řadu svých obdivovatelek, neb je výstavním psychoušem, fyzicky zachovalým, ale randit by s ním po tomhle filmu nechtěla žádná.. Jeho kreace je jasným tahounem, Michael Ealy a Megan Good v rolích manželů proti němu neměli nejmenší šanci zaujmout. Je tedy docela možné, že záporákovi Quaidovi se bude ve velké míře fandit. Jak je u podobných thrillerů zvykem, nikam se příliš zpočátku neženou. Chvíli trvá, než se psychopatie hlavní záporné postavy rozběhne v plné síle, což už je u scenáristy Davida Lougheryho známý jev. Jeho dvě předešlé scenáristické práce na obdobné téma také nedisponovaly závratným tempem a ani originálními postupy. Scénář dostal do rukou poměrně zručný režisér Deon Taylor, který s napětím a vypjatými situacemi umí schopně pracovat. Originálních nápadů je sice pomálu, o to víc si je lze užít a zafungují příjemně překvapivým dojmem. Finální střet je solidní. Nebál bych se Quaida v budoucnu obsazovat do podobně laděných rolí. Správně thrillerový večer je zaručen. 8/10 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Avengers jsou na cestě ke 2 miliardám

Avengers jsou na cestě ke 2 miliardám

05.05.2019

Komiksový megahit Avengers: Endgame je na cestě k dalšímu rekordnímu víkendu. Na domácím trhu se odhaduje, že snímek utrží během svého druhého víkendu okolo 150 milionů dolarů, už nyní má film jenom… (více)

Reklama

Reklama