Reklama

Reklama

Gekidžóban Jódžo senki

  • Japonsko 劇場版 幼女戦記 (více)
TV spot 1

Obsahy(1)

Ve filmovém pokračování seriálu Youjo senki (2017) se opět podíváme do alternativního světa zmítaného válkou, konkrétně do roku 1926. Tanya Degurechaff a její oddíl se vrací domů do Říše po vítězném tažení, během kterého zlikvidovali poslední odpor vojsk sousední Republiky. Ovšem hned po příjezdu obdrží dívenka informaci o všeobecné mobilizaci na hranicích s vedlejší Federací, tedy se musí ona i její společníci připravit na další boj. Ve stejný okamžik se i jiná malá armáda dobrovolníků, vytvořená z lidí mnoha národností pod velením Spojeného království, vydává na válečnou expedici na území Federace, aby se zapojila do bojů proti společnému nepříteli v podobě Říše. V této armádě bojuje i mladá dívka Mary Sioux, která je odhodlaná za každou cenu vykonat spravedlnost na celé Říši a především se pomstít osobě, která zabila jejího otce. Tou není nikdo jiný než Tanya... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (4)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u seriálu, tak i u filmu jsem se dobře bavil. Autoři vědí, kde je síla tohoto příběhu a tak je to pořád trošku vtipné, plné strategie, polemizování o různých aspektech války, rebelie proti Bohu i osudu a hlavně je tu spousta perfektně natočené akce. Především závěrečný konflikt a poslední letecký souboj, jsou podle mě hodně "vymazlené" a v tu chvíli jsem nedokázal odtrhnout oči od monitoru. Takhle to mám rád - plynulé, dynamické, dramatické a podbarvené skvělou hudbou! Takže za mě velmi dobré pokračování seriálu (které nikterak nezaostává) a těším se, až se s Tanyou zase příště setkám... 8,4/10 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Jak jsem tvrdil u seriálu, tak mám sto chutí se na to podívat znovu... Tanya má něco do sebe. Na druhou stranu po přečtení, co jsem o seriálu psal, si říkám, že jsem měl vlastně pravdu. Opravdu se jedná o akci a akci a akci a Tanya je prakticky nonstop stejn(á). Kupodivu však měl tento film velmi povedený příběh, nezpackali ani nové postavy a prostě bavilo... Reálně bych tomu dal 50 %. Avšak z nějakého divného důvodu, když vezmu to, jak jsem si to "užil", zvedám hodnocení jako pěkné připomenutí nudnější série v podobě zajímavějšího filmu. Inoru 68 % ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Ach. To čo by sa zmestilo do 45 minút a menej, natiahli na hodinu a pol. Zbytočné postavy, zbytočné dialógy, zbytočné scény. Obsiahnuté udalosti si naozaj nezaslúžili tak dlhú stopáž. Odhliadnuc od zbytočností, taká štandardná epizóda. ()

Raichu.Cz 

všechny recenze uživatele

Youjo Senki mě začíná čím dál tím víc překvapovat a tentokrát mi to překračuje všechny meze... Tanya má v sobě prostě dokonalost napsané postavy... a hlavně dobře udělaného záporáka neboli záporáky, Stvořitel X a potom její vyslankyně Mary s nečekanou magickou silou... Příběh je pro tentokrát o tom kdo z nich vyhraje a kdo z nich zemře a to dokáže hodně nakopnout. A potom co se týče samotné hudby se dost posunuly... Naprosto zasloužená jednička a velké očekávání na 2 sérii Youjo Senki... Za mě 100% ()

Reklama

Reklama