Reklama

Reklama

Šílený Max

Trailer

Ve zpustošené zemi blízké budoucnosti vládne silnicím divoký motorkářský gang. Řádí v ulicích, terorizuje nevinné civilisty a strážcům zákona se jen směje do očí. Jednoho policistu ale podcení. Když motorkáři brutálně napadnou nejlepšího přítele a rodinu Maxe Rockatanskyho (Mel Gibson), změní se Max v běsnícího šílence, který žije jen pro jediné - pro pomstu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (617)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Devadesátiminutový revenge movie s více než hodinovým prologem je bohužel výsledkem režijní nevyrovnanosti snímku, která se o prostinký scénář nemůže opřít ani omylem, ale spíše se soustředí na aranžmá honiček mezi gangem motorkářů a policií. Těch je ve filmu požehnaně, ale jejich kvalita je značně rozporuplná. Některé záběry s jasně odhadnutelným kameramanským postupem dnes přece jenom působí trochu kostrbatě. Přesto klobouk dolů před profesionálními řidiči a kaskadéry, kteří odvedli výborný kus práce. Lacinost je zde přiznaná a tak se na snímek nelze hněvat, ale spíše vzhledem k rozpočtu uznale pokývat hlavou. Ale ten soundtrack je otravný jako nikdy. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: James McCausland, George Miller | Hudba: Brian May | Distribúcia: Village Roadshow Pictures (AUS), American International Pictures (US), Warner Bros. (Intern.) | Štúdio: Kennedy Miller Productions | Rozpočet: 400,000 $ | Tržby: 99,570,000 $ | Ocenenia: Australien Film Institute (Music, Achievment in Sound, Achievment in Editing), Avoriaz Fanastic Film Festival (Special Jury Award - George Miller) || Film, ktorý naštartoval Gibsnovú dlhú a úspešnú akčnú hereckú kariéru. Prvý Mad Max mal tú potrebnú schopnosť naučiť diváka fandit kladným postavám, vďaka ktorému sa i napriek svojej lacnosti a nelogického chovania postáv stal obľúbeným, celkom nekonvenčným filmom. 70% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Šialený Max znamená pre Austráliu asi toľko, čo ABBA pre Švédsko. Ako jedna z mála akčných postáv dokázal zaujať divákov nielen v USA, ale aj na celom európskom kontinente...Vzhľadom na žáner je tu málo akcie a napätia, dej sa dá predvídať a prostredie je s prihliadnutím na udalosti veľmi neskutočné. No na druhej strane, sme vďaka tomuto filmu spoznali vynikajúceho herca Mela Gibsona, ktorý vynikol najmä v scénach, kde mohol naplno prejaviť citové rozpoloženie svojej postavy. Priznám sa že prvý diel ma bavil viac než dvojka lebo tento ešte nevyzeral tak veľmi postapokalypticky ako druhý diel. Tretí som ešte ani nevidel, lebo po dvojke ma to neláka. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Já vím, je to počátek velkého kultu. Jenže dnes Maxíka jedničku ocení spíš nostalgičtí strécové - mladé generaci nic nedá, poněvadž byl mnohonásobně překonán a ani se nemůže zapsat do análů tím, že byl první. Ani ten antikrist Mel Gibson neměl v té době nějak extra charisma. Začátky bývají holt těžké (a řádně krvavé a plné bouraček) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po cestách rúdia samí šialenci a bože chráň ak si to napália do nejakého mesta. Tam kde iný policajti zlyhajú, nastupuje Max. Po likvidácii posledného šialenca si jeho kumpáni na motocykloch zaumienia, že Maxovi zničia život. Max má však už toho plné zuby a tak sa po dlhom čase rozhodne, že povesí kariéru na klinec a s rodinou sa vydáva na dovolenku. Zabili mu kamaráta, zabili mu ženu, zabili mu dieťa. Zničili mu život. Správny revenge movie spoza volantu burácajúcich áut z neutešenej budúcnosti. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (44)

  • Film měl být původně o novináři, který jezdí za policisty zjišťovat podrobnosti o autonehodách. (Jurkodak1)
  • V USA byl film předabován do americké angličtiny, protože se distributor domníval, že by diváci australskému přízvuku dobře nerozuměli. (Witta)
  • Část peněz na film si režisér George Miller vydělal prací jako lékař na pohotovosti. Rozpočet byl kolem 350 000 australských dolarů. Film byl natočen za 12 týdnů. (_ksilt)

Související novinky

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

02.12.2020

Ve věku 73 let včera opustil filmový svět australský herec Hugh Keays-Byrne. Informaci zveřejnil jeho zástupce a později ji na svém facebookovém profilu potvrdil i dlouholetý přítel a spolupracovník,… (více)

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Filmaři z Austrálie nezahálí

Filmaři z Austrálie nezahálí

22.06.2014

Asi nejvýraznější australský režisér a scenárista současnosti David Michod má napilno. Jeho očekávaný Rover, který Quentin Tarantino označil za mistrovské dílo a nejlepší post-apokalyptický film od… (více)

Pattinson je tak trochu Šílený Max

Pattinson je tak trochu Šílený Max

27.07.2012

Možná šílí i kvůli bulvárem propírané nevěře Kristen Stewart s režisérem Sněhurky a lovce Rupertem Sandersem, ale to nechme stranou. Filmy nás pořád zajímají víc než drby. Robert dělá všechno pro to,… (více)

Reklama

Reklama