Reklama

Reklama

Šílený Max: Dóm hromů

  • Česko Šílený Max a Dóm hromu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zbytky zničené civilizace již téměř zmizely a poslední přežívající lidé se snaží najít nový model fungující společnosti. Stárnoucí Max se vydává do města Bartertownu, aby získal zpět svůj majetek. Město sice řídí despotická černoška, která si nechá říkat Teta Entita, je však značně závislá na dodavateli elektřiny, který si říká MasterBlaster. Ve skutečnosti jde o nerozlučnou dvojici inteligentního trpaslíka Mastera, který jediný ovládá výrobu elektřiny, a slaboduchého obra Blastera, který svého druha nejen chrání proti všem nebezpečím, ale je také jeho nosičem. Entita po Maxovi chce, aby zabil Blastera v souboji, který občas pořádá v zamřížované aréně, tzv. Kopuli hromu. Maxovi se podaří hloupého obra porazit, odmítne jej však zabít, čímž poruší pravidla hry "dva dovnitř, jeden ven". Za trest je vypovězen z města a spoutaný ponechán v poušti. Zachrání jej dívka Savannah z pouštního kmene dětí, které žijí v malé uzavřené komunitě u pramene vody. Max společně s několika staršími dětmi pronikne do města, osvobodí uvězněného Mastera a pomůže jim uskutečnit jejich sen. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (356)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie som veľkým fanúšikom tejto série a som jeden z mála ľudí, ktorých nedostal na kolená ani ten najnovší film, už bez Mela. Prekvapivo ma ale Thunderdome bavil viac, než som čakal a aj celková mytológia siahajúca až do novozákonných strán ma bavila. Zrejme by to chcelo vidieť pekne po poriadku v rámci dlhého filmového maratónu, aby ma Miller spätne presvedčil, že ide o niečím extra špeciálnu sériu. Beyond Thunderdome je ale až príliš krotký, namiesto explicitného násilia a krvi sledujeme drbanie panvíc do hláv zloduchov, čo môže mnohých pobaviť. Mňa najviac pobavil "beh cez prekážky vo vzduchu", čo znie značne nepredstaviteľne, ale verte, že to stojí za to. 70% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nic moc akce, špatní herci, žádný děj a ještě k tomu všemu rádoby filozofické pokukování po novém světě. Tak tohle by dohromady skutečne nešlo. Překvapivě ani vzhledem k navýšení rozpočtu film příliš neodpovídá. Několik krásných písečných záběrů na horizont nemá s financemi příliš co dělat a výprava zrovna dvakrát výstavní není. Vše působí až velmi lacině a nemá to co dělat s tím, že se tvůrci snažili navodit pocit opravdovosti pouštních obydlí. Tina Turner je vcelku monstrózní herecký omyl a její přítomnost zde jaksi nechápu. Tragická je ovšem i celá kostra děje, která je doslova a do písmene o ničem. Dóm hromu je tam v podstatě jen v úvodním souboji a zbytek je Mel Gibson putující, umírající, hledající své já, vůdce skupiny atd... Nejhorší díl. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Ohromný celosvětový úspěch druhého Šíleného Maxe vyvolal záplavu povětšinou druhořadých kopírek, které v 80. letech vládly videopůjčovnám. Režisér a scenárista George Miller na to zareagoval nečekaným tahem. Namísto toho, aby šel přímočaře vstříc divákům, kteří bažili po opakování předchozího snímku, vytvořil třetí díl série jako naprosto odlišnou variaci postapokalyptického mýtu. Dodnes povětšinou nedoceněný, ale o to více fascinující Dóm hromů, přitom právě v rámci celé ságy vyniká svou osobitostí a inspirativní výstředností, která spojuje prostředí postapokalypsy se zaniklými (western, noir) i populárními žánry své doby (dětské dobrodružky ve stylu Amblinu). Stejně jako v druhém filmu i tentokrát Max představuje legendami opředenou postavu v mýtech jedné postapokalyptické společnosti. Při tom se stává spíše průvodcem tímto bizarním novým světem, kde proti sobě stojí dvě ženy, které na svých bedrech nesou zárodky dvou nových, ale zásadně odlišných civilizací. (anotace pro maraton série v kině Aero, 2019) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Tak ne, liché díly prozatím pro Šíleného Maxe dopadly v obou případech přinejmenším podivně, přinejhorším jako ty exkrementy, které v tomto díle figurovaly jako hnací motor. Zábavné, možná tím chtěl Miller něco sdělit. První část filmu ještě působí docela slušně Maxovsky, nejpozději od Thunderdome to nabere takové obrátky do demence, že jsem to málem nedokoukal. A ani ta závěrečná akce nestojí za moc. Záporáčka Tiny Turner je navíc velmi podivně napsaná postava. A ty děti snad ani nemusím zmiňovat. Aspoň že Bartertown je stále cool jméno pro takový výkal pouště. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Třetí díl ŠÍLENÉHO MAXE nenabízí Millerovu atmosféru (čistá apokalypsa), děj je prázdnější, napětí není tak silné a Mela Gibsona už to tak moc nebaví. Tak trochu zbytečný film, těším se na pokračování ŠÍLENÉHO MAXE opět v rukách pana Millera Mad Max: Fury Road. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (21)

  • Na rozdíl od prvních dvou dílů série má zde Max (Mel Gibson) upilovanou brokovnici s vnějšími kohouty model Rossi Overland 12-Gauge. (HectorHagman)
  • Celosvětová premiéra proběhla v Japonsku 29. června 1985. (Varan)
  • Prvý film zo série, ktorý bol spolufinancovaný americkými producentmi. Vďaka tomu si v ňom zahrala aj známa speváčka Tina Turner (tetuška Entity). (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Reklama

Reklama