Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek nabízí pohled do zákulisí rozsáhlé pyramidové hry Bernieho Madoffa. Zkoumá, jakým způsobem do ní byla zatažena veřejnost, i sled ničivých událostí, které napáchala – jak na obětech, tak i na Madoffově rodině. Robert De Niro a Michelle Pfeiffer excelují v hlavních rolích Bernieho a Ruth Madoffových. (HBO Europe)

Recenze (61)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro je pořád skvělej a i kdyby byl tenhle film sebevíc průměrnej, on ho prostě dotáhne do takového stavu, že po shlédnutí nebudete mít pocit zbytečných dvou hodin a kousku. Jedná se vlastně o takovou jemnější verzi Vlka z Wall Street. Příběh o finančníkovi, který věřil tomu, že to, co dělá, dělá pro dobro všech. Samozřejmě, že hlavně pro dobro svoje, ale nějak mu moc nedocházelo, co způsobuje ostatním. Jenže karma mu to vrátila měrou vrchovatou a o tom to je. Film pro všechny, kteří si chtěli vydělat peníze a zaslechli pojem letadlo. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Barry Levinson už má nejlepší léta za sebou, Michelle Pfeiffer konečně překročila věk, kdy už bych ji v latexu opravdu vidět nechtěl, De Niro jede celej film na půl plynu a jedinej, kdo to zachraňuje, je tak Hank Azaria. Kterýho je tam ale proklatě málo. Nebaví mě, jak je ten děj sestříhaný, nebaví mě, jak se celou dobu o nic nehraje, nebaví, nebaví, nebaví. Po dlouhé době palec dolů pro HBO, loňskej All the Way s Cranstonem o míle jinde. 5/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ten fax jsem začala číst jako multimilionářka a 50 sekund nato jsem byla bez životních úspor." Vždycky, když mi nějaká banka nabídne neopakovatelnou příležitost ke zhodnocení mých peněz investicemi, tak poděkuju zdviženým prostředníčkem a dál si těch svých pár Komenských a Karlů IV. škudlím pod polštářem. Nicméně Bernie Madoff by je ze mě asi vymámil, protože jeho styl, kterým obelhával investory, byl dokonalý. Jinak je to samozřejmě zmetek a zmetkům by se filmové pomníky stavět neměly, ale mám podezření, že něco z těch 65 miliard přece jenom ušetřil a nechal o sobě natočit poměrně vlídný film. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že do toho Levinson nedává tu šťávu a zemitost, jako jeho kolegové z let dřívějších, takže je tahle podnikatelská oddysea koukatelná především kvůli De Nirovi a jeho x vystoupením v průběhu filmu (scéna kdy seřve dítě u stolu je božská), ale interakce mezi jím a zbytkem postav nic moc, chování jeho synů dost často nevěrohodné a tvůrci divákovi ani neumožní příliš nahlédnout celému tomuto megapodvodu pod pokličku. A to je docela škoda. The Big Short je na tom výrazně lépe a je mnohem konstruktivnější, více do detailu rozebírá situaci. Nálepka TV film je přece jen trochu škodlivá. Do kina by na to fandové šli, ale díra do světa to není. Tvůrce je už možná trochu za zenitem. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Věčná škoda, že u nás ty HBO filmy nevycházejí normálně na DVD. Lidi mimo jejich kanál pak přicházejí o hodně. Takhle postrádám taky Hemingwaye & Gellhornovou. A jaký je tedy Čaroděj ze země lží? Předně vynikající odpověď na Bessonovi Mafiánovi, protože nepokračovat v párování De Nira a Pfeiffer by byl hřích. Žánrově jsme sice někde jinde, ale i komorní drama reagující na krizi v 2008 může být jejich parketou. De Niro je ve svém živlu, hraje velkou hru, drží si všechny od těla a buduje si respekt i před svojí ženou. A Pfeiffer? Opět změnila styl, ještě o trochu víc vyzrála, měla za sebou další čtyřletou pauzu a vrátila se opět jako někdo úplně jiný. Není to jen tou maskou, brýlemi a novým účesem. Její Ruth Madoff zrcadlí příběh ženy, která bývala volná jako pták, svobodomyslná jako hrdinky Goldie Hawnové, ale po letech v izolaci a ve zlaté kleci nemá vůbec nic. A nyní čelí pověsti Bonnie Parkerové (ačkoli sama nebyla v případu zapletena). Pokud hledáte mezi hereckými koncerty, tak velmi dobrá volba. Ve vedlejších rolí pak stojí za pozornost i Hank Azaria a Lily Rabe. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Vždy som všetkým hovoril, aby investovali iba polovicu, lebo sa niečo môže stať. No ľudia sú veľmi chamtivý" No a toto povie práve ten, čo zruinoval život sebe i mnoho iným, práve pre svoju túžbu "všetko vlastniť". Výborný film, pre laika spôsobom spracovania rozhodne prijateľnejšie stráviteľný, ako taký "The Big Short". Kým ten išiel viac do hĺbky problematiky, v tomto prípade divák sleduje viac menej rozpad rodiny Bernieho Madoffa. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THIS COUNTRY NEEDS A VILLAIN, SOMEONE TO SEND TO THE GALLOWS, SO EVERYONE CAN FEEL OKAY ABOUT LIVING UNDER A RIGGED SYSTEM." ---------- Ak by sa film hlbšie venoval samotnému prípadu viac, ako sa venoval mentálnemu stavu Bernieho a jeho rodiny, mohol poslúžiť ako "dokument" pre tých, ktorým sa čítať, alebo sledovať samotné dokumenty nechce. Nuž, psychologickú sondu som nečakal a ani nechcel. Aj keď musím uznať, posledná polhodinka bola pekne atmosfericky vyhrotená. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na celém filmu je jeho ideová myšlenka, jenže již ta je poněkud chromá na charakter. Tedy minimálně je dosti kontroverzní natočit film o finančním podvodníkovi jako milý životopisný snímek na jehož konci by se divák ani nedivil, kdyby Bernie dostal Medal of Honor. Scénář není příliš kompaktní, režie je naprosto rutinérská a herecké výkony jakbysmet. De Niro evidentně již překonal svůj zenit. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Pane bože, Michelle Pfeiffer zraje jako víno a čím dál tím víc krásnější. A De Niro má prostě charisma a šmrnc, který mu nejde upřít. Celý příběh je výborný a různé zápletky jsou skvělé. Navíc všechny postavy své role skvěle zahrály. Vůbec mi tady kupodivu ani nevadila delší metráž, jelikož to utíkalo jako po másle a o nudě nebo nudných scénách se nedá napsat ani ň. Za mě hodně povedené dílo. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Poněkud roztěkaná rekonstrukce největší pyramidy v historii finančních podvodů. Čehož vinou nedokáže zaujmout, připoutat a nechat prožít ani velikost toho podvodu, ani emoce jeho aktérů, ať už viníka nebo obětí. Jediným kladem je De Niro, jeho výkon je tak dobrý, že kdykoli se teď řekne Madoff, vybaví se mi tvář de Nira nikoli skutečného Madoffa. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príliš ukecané, aby to mohol celé utiahnuť De Niro len svojím herectvom. Skvelé obsadenie spolu s Pfeifferovou tu naráža na slabý obsah. Dej nevtiahne, finančný podvod, ktorý Madoff urobil, nejako nevzbudí súcit s podvedenými, možno ani divácky záujem. Navyše tie vyše dve hodiny sa neskutočne vlečú. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný TV film o starší verzi Jordana Belforta, kterou však dohnaly výčitky svědomí, než drogové a sexuální opojení. Film sleduje hlavně důsledky, které mělo přiznání na všechny členy rodiny Bernieho Madoffa. Robert de Niro si po dlouhé době střihl vážnější roli a dokonale mu padla. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden z pohľadov do zákulisia finančného sveta. Tentokrát ide o pyramidovú hru s jednou zásadnou zmenou oproti ostatným filmom. Podvodníka Bernieho Madoffa ( spoľahlivý Robert De Niro ) osvietilo zlé svedomie a chce sa udať... Snímok v retrospektívach podrobne rozoberá priebeh finančných operácií, rodinné zázemie, vyšetrovanie a v neposlednom rade dôsledky samotného podvodného konania. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Komplexní pohled na Madoffův případ od jeho vypuknutí až po hořký konec se všemi jeho tragickými důsledky. Filmu podle plánu dominují De Niro a Michelle Pfeiffer, ale povedl se i casting vedlejších rolí s Hankem Azariou a dalšími. Co bych filmu vyčetl je přílišná délka, díky které Levinson zbytečně zamotává diváka do finančních machinací a okrouhat by šel i čas zabývající se Madoffovým soukromím, nebo ho vyhradit pro postižené, kteří z mého pohledu mnoho prostoru nedostali. Od HBO je sice člověk zvyklý na vyšší kvalitu, ale i tohle je dobré. 70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film sa snazi venovat hlavne vztahom v Madoffovej rodine, potom co sa prizna, ze je podvodnik, ktory obral ludi o 65 miliard dolarov. Spôsob akym sa mu to podarilo tu je prakticky uplne upozadeny. Velky priestor nema ani konfrontacia okolia a obeti s Madoffovymi, ktora je zredukovana len na par scen. No a samotny Madoff tu je stvarneny ako sociopat, ktory si neuvedomuje/nepripusta/nechape co vlastne vykonal a ze svojim konanim znicil svoju rodinu. Na jednej strane ho De Niro stvarnil dokonale a na druhej strane vdaka tomu, ze Madoff cely cas neprejavi ziadne pocity a je vlastne uzavrety do seba, tak jeho stvarnenie nepôsobi divacky zaujimavo ale skôr nudne. Takze vo vysledku film pôsobi ako taka obhajoba Madoffovych synov, manzelky a brata ohladom toho, ze oni fakt nic nevedeli a divak by asi s nimi mal sucitit. Co sa mne nepodarilo a nemal som najmensiu chut sa o to snazit. Je uplne jedno, ci o tom celom podvode vedeli alebo nie. Dôlezite je, ze za nakradnute peniaze zili dlhe roky luxusny zivot o ktorom môzu ostatni snivat. Takze za to si zasluzia dozivotne opovrhovanie celej spolocnosti. Je to este celkom mierny trest. Vysledkom je film so zaujimavou kontroverznou temou, ale nie prilis strhujucim spracovanim. 5/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je celkem klasický životopisný snímek poslední doby. Má dobrý historický základ v zajímavé osobnosti, ale dění je podáno tak nějak klasicky dramaticky, což očekáváte. A opět jsou to herci, kteří takový životopisný snímek zachraňují. Robert De Niro mě prostě nezklame, Michelle Pfeiffer hraje, co má, a sem tam probleskne i dobrá scéna - šílení Marka. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Nevím, co se to s Barrym Levinsonem stalo, ale ty jeho poslední televizní zářezy jsou strašlivě nezáživný peklo. K De Nirovi se raději ani nevyjadřuju, bylo by to jenom smutný. Přitom taková látka! ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Čaroděj z dvouapůlhodinové země nudy. Pyramiďák DeNiro už dávno neoslňuje na filmových plátnech oskarovejma výkonama, ale ruku na srdce, možná by to chtělo zvolit trochu kvalitnější scénář, jinak už nezazáří v ničem a budem si ho všichni pamatovat jen jako tchána Gaylorda Jebala. Abych taky něco napsal k filmu. Možná nejsem úplně ta cílovka, které byl film určenej, nějak mě nikdy nezajímal NASDAR, ani jiný kurzy burzy. Nejsem specialista na index PX50, ale to přece neznamená, že bych si nemohl užít kvalitní spektákl. Asi nemohl. Po hodině a půl a dvou nezdařených pokusech o sebevraždu (možná kdyby se to Robertkovi a Mišelce povedlo, nemuselo to bejt tak dlouhý) jsem to nevydržel a šel si pokecat s výrobky s Kutné Hory. Přišel jsem až ke konci. A vlastně jsem o nic nepřišel. Robert si může tenhle kvalitní biják pověsit hned vedle Heist 657. 30% P.s.: Hank Azaria a jeho přirovnání slečen k autům by se mělo zařadit mezi kultovní scény. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak tento chlapík menom Bernie Madoff musí byť u mnohých ľudí riadne "obľúbený". Takto odrbať toľko naivných a dôverčivých ľudí, tak to je naozaj poriadny odvod. A že sa na tejto nenávistnej vlne potom zviezli aj jeho najbližší, tak o to horšie. Čo sa týka filmu, bavil ma akurát tak samotný námet, ale inak to spracovanie ma nijako extra neuchvátilo a väčšinou to bolo stále o tom istom dokola. Akurát zopár výkyvov v deji bolo zaujímavých, ale ako celok naozaj dosť nezáživné. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Drama o spekulantovi Bernieho   Madoffa. Ten vymyslel a rozjel   na burze své letadlo tzv.   pyramidovou hru, pozor   neplést s multi-level   marketingem. Madoff lákal   klienty do fondů na vysoké   výnosy, které ale   nevyplácel z výnosů,   nýbrž z vkladů nově   příchozích klientů. Že je   systém neudržitelný je   zřejmé, jenom nechápu, že   mohl fungovat tak dlouho ve   filmu se mluví o celých 16x   letech. To je vidět, jak maj   vychytaný systém kontrol,   když dokázal zpronevěřit   okolo 50 miliard. Pak známá   poučka 30/70 nabývá úplně   jiného rozsahu. Tedy 30%   spekulace a 70% jistota   vkladu, abych měl z čeho   pokrýt ztráty, kdyby   spekulace třeba nevyšly. Co   je ovšem skutečná tragédie   jsou ty tisíce   ožebračených lidí co   přišly úplně o vše o   celoživotní úspory.   (30/70!!!) Když člověk   sleduje snímek tak si   říká, jak mohl vůbec   spát. Robert De Niro ho   zahrál dobře a pro mě   absolutní perlička byl   závěr, kdy se ho novinářka   ptá, zda by sám sebe   označil za asociála. ()

Reklama

Reklama