Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek nabízí pohled do zákulisí rozsáhlé pyramidové hry Bernieho Madoffa. Zkoumá, jakým způsobem do ní byla zatažena veřejnost, i sled ničivých událostí, které napáchala – jak na obětech, tak i na Madoffově rodině. Robert De Niro a Michelle Pfeiffer excelují v hlavních rolích Bernieho a Ruth Madoffových. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (61)

Juto 

všechny recenze uživatele

Tentokrát sa Levinson a HBO spojili s Robertom De Nirom na skutočnom životnom príbehu Bernieho Madoffa, ktorého falošný investičný nástroj bol odhalený počas finančnej krízy v roku 2008. Madoff prevádzkoval Ponziho pyramídovú schému, kde ste okradli jedneho, aby ste zaplatili druhému. Film mal mätúce rozprávanie a nerovnomerný scenár. Chce to vysvetliť vyšetrovanie Madoffa, čo jeho synovia vedeli o neistej situácii firmy, a tiež vysvetliť publiku Madoffov investičný podvod. Chcelo to trošku zjednodušiť. 5/10 ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Drama o spekulantovi Bernieho   Madoffa. Ten vymyslel a rozjel   na burze své letadlo tzv.   pyramidovou hru, pozor   neplést s multi-level   marketingem. Madoff lákal   klienty do fondů na vysoké   výnosy, které ale   nevyplácel z výnosů,   nýbrž z vkladů nově   příchozích klientů. Že je   systém neudržitelný je   zřejmé, jenom nechápu, že   mohl fungovat tak dlouho ve   filmu se mluví o celých 16x   letech. To je vidět, jak maj   vychytaný systém kontrol,   když dokázal zpronevěřit   okolo 50 miliard. Pak známá   poučka 30/70 nabývá úplně   jiného rozsahu. Tedy 30%   spekulace a 70% jistota   vkladu, abych měl z čeho   pokrýt ztráty, kdyby   spekulace třeba nevyšly. Co   je ovšem skutečná tragédie   jsou ty tisíce   ožebračených lidí co   přišly úplně o vše o   celoživotní úspory.   (30/70!!!) Když člověk   sleduje snímek tak si   říká, jak mohl vůbec   spát. Robert De Niro ho   zahrál dobře a pro mě   absolutní perlička byl   závěr, kdy se ho novinářka   ptá, zda by sám sebe   označil za asociála. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Pane bože, Michelle Pfeiffer zraje jako víno a čím dál tím víc krásnější. A De Niro má prostě charisma a šmrnc, který mu nejde upřít. Celý příběh je výborný a různé zápletky jsou skvělé. Navíc všechny postavy své role skvěle zahrály. Vůbec mi tady kupodivu ani nevadila delší metráž, jelikož to utíkalo jako po másle a o nudě nebo nudných scénách se nedá napsat ani ň. Za mě hodně povedené dílo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že do toho Levinson nedává tu šťávu a zemitost, jako jeho kolegové z let dřívějších, takže je tahle podnikatelská oddysea koukatelná především kvůli De Nirovi a jeho x vystoupením v průběhu filmu (scéna kdy seřve dítě u stolu je božská), ale interakce mezi jím a zbytkem postav nic moc, chování jeho synů dost často nevěrohodné a tvůrci divákovi ani neumožní příliš nahlédnout celému tomuto megapodvodu pod pokličku. A to je docela škoda. The Big Short je na tom výrazně lépe a je mnohem konstruktivnější, více do detailu rozebírá situaci. Nálepka TV film je přece jen trochu škodlivá. Do kina by na to fandové šli, ale díra do světa to není. Tvůrce je už možná trochu za zenitem. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden z pohľadov do zákulisia finančného sveta. Tentokrát ide o pyramidovú hru s jednou zásadnou zmenou oproti ostatným filmom. Podvodníka Bernieho Madoffa ( spoľahlivý Robert De Niro ) osvietilo zlé svedomie a chce sa udať... Snímok v retrospektívach podrobne rozoberá priebeh finančných operácií, rodinné zázemie, vyšetrovanie a v neposlednom rade dôsledky samotného podvodného konania. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy Bernie (Robert De Niro) volá Ruth (Michelle Pfeiffer), zanechá své ženě několik hlasových zpráv. To je však technicky nemožné, jelikož všechny hovory z federálních věznic musí být přijaté osobou, které vězeň volá. Zabraňuje to, aby lidé dostávali nechtěné telefonáty a hlasové zprávy od vězňů. (TheRay97)

Reklama

Reklama