Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvážný zkušební pilot Daniel McCormick sice miluje půvabnou Helen, ale nemá odvahu požádat ji o ruku. Když je po jednom z jeho nepovedených pokusů dívka sražena náklaďákem a půl roku se neprobírá z kómatu, obrátí se zoufalý Daniel na přítele, vědce Harryho Finlaye, pracujícího na tajném vládním experimentu s hibernací. Požádá ho, aby ho na rok zmrazil, protože se nemůže dívat, jak jeho milovaná pomalu umírá. Když uléhá do hibernátoru, píše rok 1939. Místo jednoho roku však stráví mimo tento svět více než padesát let a probudí se jen náhodou v roce 1992, když chlapci Nat a Felix, hrající si v polozapomenutém vojenském skladu, nevědomky otevřou mrazicí box, čímž zahájí proces probouzení. Zmatený Daniel brzy pochopí, že prospal půl století. Svět se změnil, Harry zmizel a jeho historce nikdo nevěří. Vyhledá proto Nata, který ho v knihovně seznámí se vším, co zameškal, a seznámí se také s jeho matkou, zdravotní sestrou Claire. Zachrání ji před útokem bývalého milence a přijme její nabídku, aby zatím bydlel u ní. Pokračuje v pátrání a najde Harryho dceru, která mu řekne, že otec už nežije, a předá mu jeho deníky. Z nich se Daniel dozví, že Helen dodnes žije, ale také že vedlejším účinkem hibernace je rychlé stárnutí, kterým tělo dohání ztracené roky. První účinky už se na Danielovi začínají projevovat. Zatímco armáda zjistí, co se stalo, a začne po muži z minulosti pátrat, Daniel se rozhodne najít svou Helen. (TV Nova)

(více)

Recenze (159)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Idol ženských srdcí v ne zrovna moc povedené romantice, kterou si vzal na starosti tvůrce Friday the 13th Steve Miner a upřímně je cítit že v téhle látce se pohybuje trošku těžkopádně. Rozhodně bych tohle neoznačoval za nějaké veledílo, film je určen spíše pro starší generaci diváků. 60% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Tak na toto nás povinně vyhnali do kina se školou. Ani nevim proč. Možná to rozhodli holky a paní učitelka. Původně jsem chtěl dát 3, ale nakonec to přece jen skončilo jako 4. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady filmov, ktoré si pamätám z detstva. V súčastnosti som si ho zopakoval hlavne vďaka malému Woodovi a mladému Melovi Gibsonovi. Film sa odohráva v roku 1939, ale len na začiatku. Inak sa väčšina filmu odohráva v roku 1992. Je to ďalší kvalitný film z deväťdesiatych rokov, plný prekvapení a skvelých nápadov. Možno by som ho odporučil pozrieť bez toho, aby človek vedel o čo pôjde a tak ho film prekvapí ešte viac. Ja som to tak v detstve urobil a bol som nadšený. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Je to dobře a kvalitně udělane romanticke-drama-s prvky humoru. Gibson v osobním životě prožíval v období natáčení těžké období a tvůrci to neměli moc lehké, na výsledku to však není znát, Gibson má charisma a celkově je to dobře zpracovaná oddechovka s dobrým koncem, ke které se vždy rád vrátím. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Taky mám občas pocit, že jsem se ocitl v jiné době. Kdesi v bláznivé budoucnosti, kde logika a řád pozvolna mizí a kladu si otázku kam to povede dál. Obzvláště když se dívám na své potomstvo, říkám si jak asi budou zvládat ten binec co tu ještě nastane.. A on nastane. A to mně nikdo nezmrazil. Současný svět se mi zdá čím dál podivnější a stále více se vracím k věcem z dřívějších časů... Ne jen, že mi připadají lepší a hezčí, ale čiší z toho taková nějaká poctivost, jistota a klid. Nevím jestli je to tím jak člověk stárne, nebo tím, že dnešní doba je opravdu šáhlá a bílý heterosexuální jedinec s rodinou, chodící řádně do práce, platící daně a tvořící hodnoty je dneska něčím na což někteří nahlíží jako na dost divnou přežitou věc, kterou už je nutno rychle změnit... Těžko říci. Každopádně film mi sednul. Mám rád ty věci, kde se příběh pohybuje ve vícero časových rovinách. Jen si chtělo trochu více vyhrát s tím údivem Mela ze všech těch nových věcí. Tlačítkový telefon jej vůbec nepřekvapil a zbytek věcí bral snad krom vrtulníku úplně v pohodě... Prostě najednou rok 1992 ! Myslím, že člověk po 53 letech by asi zíral na všechen ten pokrok stejně jako zírají některé naše babičky (ne všechny) na internet, wi-fi atd... Celkem se divím, že mi to v těch kouzelných devadesátkách uteklo. No ale tehdy jsem měl i jiné zájmy než se dojímat u romantiky na plátně a romantiku jsem raději prožíval na živo:-) ! Mně osobně u filmu trochu vadil ten dětský rozměr i jistá přeslazenost, nezatáhnout tam do toho ty děcka a děj lépe vytunit, mohlo to být hodně slušné romantické drama. Takhle doporučuji u filmu spíše moc nepřemýšlet. Jinak ta čtyřicátá léta byla vyvedena pěkně i zalétávání prototypu středního bombardéru B25 Mitchellu, který se skutečně v roce 1939 zkoušel. Jeho různé verze bojovaly po celou válku od Evropy přes Rusko až v Pacifiku a u pilotů byly ve veliké oblibě. Jen byl prý v kabině moc velký randál, protože pilot měl hned u hlavy oba motory. Hvězdnou chvilku si získaly Mitchelly se svými statečnými osádkami při náletu na Tokio po odstartování z paluby letadlové lodi Hornet což byla americká odveta za Pearl Harbor. A v Mitchellu létal i Joseph Heller, který lecos ze svého válečného mládí u amerického letectva přenesl do knihy Hlava 22. Vůbec všechna ta stará krásná letadla ve filmu lahodila mému oku, hlavně ti váleční ptáci na letišti na airshow. Amerika to má dobré. Veterány má doma a divák se tak může blahem tetelit. No není jako u nás kam se lecos druhoválečného pouští jen vyjímečně... Eh a ono taky od toho roku 1992 zase uteklo hodně let nám i těm letadlům, tak se vlastně ani nedivím. Zahlédl jsem tam TBM Avenger, P40, Texan... A kvůli těm letadélkům přisypávám i tu poslední čtvrtou hvězdu. Takže za mne je to za 4 sešity o kryogenice z roku 1939. * * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Moja detská klasika o rozmrazenom mužovi. Klasická moderná hollywoodska rozprávka so skvelým rýchlo starnúcim Melom Gibsonom, milou matkou Jamie Lee Curtis a talentovaným vtedy ešte deckom Elijahom Woodom. Skvelá melodráma. Steve Miner to vie! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

V mládí jsem tenhle film měl v oblibě, i dodnes mi film nevadí. Příběh je geniální - škoda, že neměl více nápadů. Herecký výkon od Mela Gibsona byl skvělý. Tento film byl prostě natočen takhle a lepší už být nemůže. I v té době malý Elijah Wood mě zaujal. Dobrodoružná romantická komedie, který minimálně za 1 shlédnutí stojí. Takže mé hodnocení je 64% = *** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, ale je trochu kýčovitý. Gibson hraje dobře a jeho herecká partnerka je vedle něj až nevýrazná. Zpočátku má film velký náboj. Domnělá smrt milované ženy způsobí, že elitní pilot požádá svého přítele a vědce v jedné osobě, aby byl na rok zmražen, ačkoliv se jedná o neprobádaný experiment, přece jen ke zmrazení dojde, ale hrdina se probouzí po dlouhé hybernaci až za 50 let, kdy se seznamuje s tehdy malým a talentovaným Elijah Woodem, který mu bude průvodcem v neznámé budoucnosti. Jenže tady moc scénář nezapracoval a přišlo mně, že se muž z jiné doby až překvapivě snadno orientoval v moderním prostředí a nebyl novodobou technikou příliš zaskočen. Ovšem romantika a kýčovitost filmu rozhodně nechybí a to vše je podbarveno tklivou hudbou zesnulého Jerry Goldsmithe, a až se dvojice, kterou dělí velký časový skok, jako zestárlá znovu setká v zapadajícím slunci, tak jedno oko nezůstane suché. Jenže hrdina zestárne na 80 letého starce, a kdyby scenáristé nechali ještě chvíli Gibsona mladého, asi by to bylo zajímavější setkání. Dojemný příběh plný slzopudných scén, pro citlivé diváky, můžu jenom doporučit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je príjemné občas naraziť na film, kde sa hlavná postava dostane omylom do iného času a pri tom to nie je kvázi bláznivá komédia, čerpajúca humor zo situácii, kde sa máme smiať na konfrontácii tejto osoby s výdobytkami civilizácie, ktoré nepozná. Navždy mladý je film, ktorý má dobrý námet, dobré obsadenie a slzopudné spracovanie. Nechcem to režisérovi vyčítať, pretože cieľová skupina si určite poplače a svojho času som od pár dievčat počul na tento film iba samú chválu, takže to funguje. Na mňa pôsobí film už mierne retro a asi som ho nemal pozerať so slovenským dabingom, pretože ten sa vždy musí pochváliť príšerným zachytením detských postáv. Spev Elijaha Wooda prekročil mieru akejkoľvek miery znesiteľnosti, pričom verím, že v origináli by som sa nad trápnosťou scény ani nepozastavil. ()

predators 

všechny recenze uživatele

"Frodova" díra mezi zubama a sedmdesáti-letý M. Gibson. Slušná to podívaná:-) Uvítal bych ovšem nápaditější story, z roztátého Daniela se dalo vytřískat víc:-) Co se romantické části týká, tak ta splnila svůj účel. A asi 3x jsem se zasmál. Bohužel ve svém žánru je to průměr, srdceryvných záležitostí jsou hromady a mnoho z nich je lepších...ale taky horších:-) 60% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Bylo to sice pohodové, ale také fádní už před dvaceti lety, a od té doby na tom ještě zapracoval zub času. Výsledkem je stále pohodový, ale poměrně zbytný biják, který vyšumí z hlavy dřív než doběhnou závěrečné titulky. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

To moc navždy mladý teda nebyl. Srážím jednu hvězdu nebelvíru za zavádějicí název. Takovej cap. America bez všech těch suprhrdinských bullshitů a zbyde jen frodo a romance. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsem se dostal úplnu náhodou.Mám rád Gibsona i Curtisovou a malý Wood je taky skvělej.Scénář je hodně zajímavej a pro mně je to jeden z těch lepších romantických filmů. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Jak je možné, že tento snímek mi tak dlouho unikal? Viděl jsem ho až o Štědrém dnu roku 2011. A musím říci, že se mi to prostě líbilo. Překvapuje mě nízké hodnocení. Proč? Vždyť je to příjemný film na na odreagování. Nemyslíte? Myšlenka filmu, někoho zmrazit a probudit ho po nějaké době je vynikající nápad, a tak jsem rád, že ji scénáristé "předvedli". Gibson zde dokazuje, že je opravdu herec s velkým H. Elijah je zde k nakousnutí. I ostatní herecké výkony potěšily. A pamatujte: Láska je opravdu věčná. Hodnotit nemohu jinak, než čtyřmi hvězdami. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Co se proboha za těch padesát let stalo ??" Skvělá romantická záležitost z pera J.J. Abramse, tentokráte scénáristy, kde jsou cíleně naivní scifi prvky odsouvány do pozadí, když pouze sledujeme dojemný příběh nešťastného muže, který ztratil svoji životní lásku, ještě než ji stihnul požádat o ruku.. Mel Gibson je skvělý v nezvykle civilní a umírněné poloze, právě jeho postava kontrastuje v porovnání s ostatními a umně dokresluje, jak moc se musel Daniel McCormick, zásadový muž ze staré školy, cítit hrozně osamělý a ztracený v naprosto neznámé době navíc bez přátel.. Jamie Lee Curtis i mladičký Elijah Wood si také odehrají svůj obvyklý standard. Krásná a sentimentální hudba Jerryho Goldsmithe se hezky poslouchá, zejména v závěru zesiluje očekávaný slzopudný happyend.. Pro mě naprosto srdeční záležitost.. ()

Reklama

Reklama