Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvážný zkušební pilot Daniel McCormick sice miluje půvabnou Helen, ale nemá odvahu požádat ji o ruku. Když je po jednom z jeho nepovedených pokusů dívka sražena náklaďákem a půl roku se neprobírá z kómatu, obrátí se zoufalý Daniel na přítele, vědce Harryho Finlaye, pracujícího na tajném vládním experimentu s hibernací. Požádá ho, aby ho na rok zmrazil, protože se nemůže dívat, jak jeho milovaná pomalu umírá. Když uléhá do hibernátoru, píše rok 1939. Místo jednoho roku však stráví mimo tento svět více než padesát let a probudí se jen náhodou v roce 1992, když chlapci Nat a Felix, hrající si v polozapomenutém vojenském skladu, nevědomky otevřou mrazicí box, čímž zahájí proces probouzení. Zmatený Daniel brzy pochopí, že prospal půl století. Svět se změnil, Harry zmizel a jeho historce nikdo nevěří. Vyhledá proto Nata, který ho v knihovně seznámí se vším, co zameškal, a seznámí se také s jeho matkou, zdravotní sestrou Claire. Zachrání ji před útokem bývalého milence a přijme její nabídku, aby zatím bydlel u ní. Pokračuje v pátrání a najde Harryho dceru, která mu řekne, že otec už nežije, a předá mu jeho deníky. Z nich se Daniel dozví, že Helen dodnes žije, ale také že vedlejším účinkem hibernace je rychlé stárnutí, kterým tělo dohání ztracené roky. První účinky už se na Danielovi začínají projevovat. Zatímco armáda zjistí, co se stalo, a začne po muži z minulosti pátrat, Daniel se rozhodne najít svou Helen. (TV Nova)

(více)

Recenze (159)

GeusX 

všechny recenze uživatele

...kdyby tenkrát ten klučina Eliajah Wood tušil, že za 9 let bude mít chlupatý nohy, až potká Petera Jacksona... :-D ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Tento film je ako šálka nie zrovna delikátnej čokolády- pijem ju, aj keď je presladená, pretože raz za čas to organizmu neprekáža..... Som sentimentálna..... a mám rada tento príbeh. Veľmi rada! ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Slušný nápad, dobrý Gibson, ale pro mě obrovské zklamání, žádné velké napětí, žádný přesah, takže nakonec pouze nasládlá romance. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Hezký film se třemi úspěšnými hereckými osobnostmi. Škoda, že se nepodřilo zapracovat víc na scénáři a udělat z toho něco velkolepějšího. Námět na to měl. Hodnocení: 70% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento film mi dal jedno, môžete sa snažiť o nesmrteľný život tu na Zemi, ale bez tých, ktorých máte radi, je to nezmysel. Aj keď na toto film nepoukazoval, akosi sa mi to vrylo do hlavy. Dosť ma mrzí, že bol film taký polovičný, nedotiahnutý, veľmi jednoduchý a plytký, čo ma veľmi nezobralo. Bolo v ňom opäť dosť Gibsonovskej srandy, ale dosť rozpačitej, na jednej strane silná vec, na druhej trápne zľahčovanie, pripadalo mi to skôr ako taký decký jednoduchší romantický rodinný film. Jamie Lee Curtis nie je moja obľúbenkyňa, tu som ju ako tak mohol, ale s tým, že sa na taký výskum zabudlo a s tým, že tajné služby tú naháňačku a všetko okolo poňali takto, tak s tým na mňa nechoďte. To, že chlapec, ktorý lietadlo zvnútra možno ani nikdy nevidel a pristál, beriem, ale s tým zmrazovaním a starnutím na mňa nechoďte. Bolo to síce originálne, ono je to aj asi najznámejší film o zmrazovaní, ale bolo tam toľko naivity a rozpačitostí, že film jednoducho prebehol u mňa bez silnejšieho zážitku. Akurát to dookola spomínané a u mňa problematické vyznanie citov, lebo môže byť neskôr neskoro za niečo stálo. Reči vo filme boli jednoduché, také typické, no film pre mňa stvoril herca Elijaha Wooda. Tento film pre mňa zostane takým jednoduchým rodinným slaďáčikom. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Krásny dobrodružno romantický príbeh, vynikajúco spracovaný, výborne zahraný. Je to fakt zdarilý biják, a nie len pre plačkov. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Zajímavé na tom filmu je pohrávání si s faktem zmrazení lidí. Zajimavá myšlenka dohnání stáří. Jinak by to asi byla dosti průměrná romantárna s Melem. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov Mela Gibsna povinná jazda, pre nás ostatných priemerný film s Melom. Film, aby potešil jemné srdcia fanyniek tak končí romanticky no ani Gibson tu neukázal všetko, čo dokáže. Tuctový film. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Přijít nenahraditelně o nějakých pár desítek let života, je velice tragické, a hlavní hrdina to překousne s velkým klidem. Docela se mu i divím, já být na jeho místě, tak mám poněkuď větší vztek....Kdyby to nebyl americký film, tak by to jistě mělo poněkud jiný průběh, nicméně je to filmový počin z hoolywoodu, a tak jistě nikoho nepřekvapí optimistický konec. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ano, jsem romanticky založená duše. Takže se s radostí nechávám snímkem dojmout. Čas je neúprosný, nečeká na nikoho, vždycky vás dožene, ale opravdovou lásku zničit nedokáže. Ta přetrvá až do věčnosti. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Taková hollywoodská klasika, dobře se na to kouká, akorát trochu zamrzí, že ten konec je takový, jak už dopředu tušíte. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....romantický film s občasným úsmevom-vskutku nejde o komédiu,okorenené mojou obľúbenou témou cestovania v čase-tu tak špecificky podané....no a osadenstvo filmu,ktoré sa dá zvládnuť len pri ozaj dobrom filme-tu priemer ani viac -ani menej...... ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Jednou sladce ulepený slzopud,navždy sladce ulepený slzopud.(slovo slzopud jsem vymyslel při sledování tohoto slzopudu) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, jo hned po uvedeni Smrtonosnej Zbrane 1 a 2 este Gibsonove herecke eskapady aj stali za fajku dymu a nezacal veci prehanat. Slusny scenar, vyborni herci a rutinna rezia Steve Minera. Za to vsetko dam filmu 67 % ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Poutavý, poklidný film, který se mi líbil a vytěžil ze svého tématu určitě dost. Herecky parádní, hlavně mladej Frodo a po obsahové stránce to docela i zaujme a baví celou stopáž. 75% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Přes 3 roky jsem tohle odkládal kvůli tomu člověku, který k tomu psal scénář a teď, když už jsem se na to konečně odvážil, tak lituji, že jsem si to v Chci vidět vůbec nechal. Nevím, nakolik se to nepovedlo Minerovi, protože jsem od něj kdysi viděl tři filmy a dva z toho ušly, ale tady mám obrovský pocit, že jen prostě natočil Abramsův scénář a Abrams mu do toho strašně kecal. Jak jinak si mám vysvětlit, že je to totálně vykalkulovaný sentimentální kýč plný těžce šablonovitých postav, které nejednají životně, ale tak, jako si to scénárista přeje? Těch náznaků je v tom hromada. Zpočátku jsem to ještě tak nějak bral, říkal jsem si, že jsem od toho sice čekal víc, ale třeba z toho bude ještě příjemný hollywoodský průměr, ale místo toho jsem se dočkal sestupné tendence a teďka musím říct, že ten cca půl hodinový úvod je na tom všem asi nejlepší. Pak Danielův příběh těžce zkýčovití jak kdyby najednou byl postava z filmu Rosamunde Pilcher a druhou hlavní roli získá taková typická Abramsova postava - malý kluk, který je průměrný Američan, se stejnými zálibami jako každý jiný, na kterého čeká spousta velkých dobrodružství spojených s něčím nadpřirozeným, čeho se dočká úplnou náhodou... Já bych s tím neměl problém, ale Abrams ty postavy má tak strašně klišovité, viditelně vykradené a poslepované odjinud. A možná jsem jediný, kdo to v tom vidí, ale něco si to ukradlo i z E.T.eho. Tam totiž na konci ústřední kluk taky utíká s nadpřirozenou bytostí (ačkoli tady je to jen chlap, co se nechal kryogenicky zmrazit, ale chápeme se), taky před FBI, taky občas s kouzelně šťastnými náhodami a taky pak odletí - akorát tam na kole a tady přirozeně v malém letadle. A přeslazený happy end taky rozhodně nechybí! Možná jsem na to příliš přísný, ale když mě ten film tak strašně otravoval! Já na ty americké limonádové romantické patosy prostě nejsu a obzvlášť, když za nimi v jakékoli funkci stojí ten neumětel Abrams. Budu si teď muset dávat pozor úplně na všechno, na čem se kdy podílel, protože žádný jiný režisér/scénárista mi nevadí tolik, jako právě on. Ale tak tohle na něj ještě asi "ušlo", tady svým "vizionářstvím" nemohl podělat žádný kult nebo subžánr, který bych měl opravdu v oblibě, ale vzhledem k tomu, jak moc jsem se u toho nudil a jak moc kýčovité mi to přišlo, tomu nemůžu dát ani ty dvě hvězdy. I když jsem nad nimi ještě dlouho přemýšlel. Ta lepší hvězda je vlastně jen za výkony Gibsona a hlavně Wooda, protože ti se tu ze svých rolí snaží dostat maximum. Lepší 1* ()

Reklama

Reklama