Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvážný zkušební pilot Daniel McCormick sice miluje půvabnou Helen, ale nemá odvahu požádat ji o ruku. Když je po jednom z jeho nepovedených pokusů dívka sražena náklaďákem a půl roku se neprobírá z kómatu, obrátí se zoufalý Daniel na přítele, vědce Harryho Finlaye, pracujícího na tajném vládním experimentu s hibernací. Požádá ho, aby ho na rok zmrazil, protože se nemůže dívat, jak jeho milovaná pomalu umírá. Když uléhá do hibernátoru, píše rok 1939. Místo jednoho roku však stráví mimo tento svět více než padesát let a probudí se jen náhodou v roce 1992, když chlapci Nat a Felix, hrající si v polozapomenutém vojenském skladu, nevědomky otevřou mrazicí box, čímž zahájí proces probouzení. Zmatený Daniel brzy pochopí, že prospal půl století. Svět se změnil, Harry zmizel a jeho historce nikdo nevěří. Vyhledá proto Nata, který ho v knihovně seznámí se vším, co zameškal, a seznámí se také s jeho matkou, zdravotní sestrou Claire. Zachrání ji před útokem bývalého milence a přijme její nabídku, aby zatím bydlel u ní. Pokračuje v pátrání a najde Harryho dceru, která mu řekne, že otec už nežije, a předá mu jeho deníky. Z nich se Daniel dozví, že Helen dodnes žije, ale také že vedlejším účinkem hibernace je rychlé stárnutí, kterým tělo dohání ztracené roky. První účinky už se na Danielovi začínají projevovat. Zatímco armáda zjistí, co se stalo, a začne po muži z minulosti pátrat, Daniel se rozhodne najít svou Helen. (TV Nova)

(více)

Recenze (159)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že název snímku je mírně řečeno zavádějící - což emotivní příběh zkušebního pilota Daniela McCormicka záhy odhalí. Vždycky na mě působil převelice depresivně. I když to nedává najevo, má v sobě zakódovaný bezbřehý smutek, znásobený tíhou nenávratně ztracených padesáti let. Škoda, že je potenciál zápletky využitý jen tak na 50%, neboť sci-fi námět sice nenápadně, leč zároveň dosti bezohledně vytěsňuje ne zcela zvládnutá romantická linie - myslím tu vedlejší, která se týká zdravotní sestry Claire ... a jejího doktora. P.S.: ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Vážně si TAKHLE představujete happy-end ?!? ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to nádherný, pútavý príbeh skutočnej lásky, skutočného gentlemana a skutočného priateľstva. Krásny film. 7/10 ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemny a povedeny snimek vypravejici pribeh zkusebniho pilota Daniela, kteremu se jeho zena po autonehode propadne do hlubokeho komatu a nikdo nevi kdy a zdali vubec se z neho probudi zpet k zivotu. Pro Daniela je jediniym moznym vychodiskem z teto tragicke situace nechat se zmrazit pomoci supertajneho experimentu, ktery zkouma jeho blizky pritel. Tento vyzkum je vsak v jakemsi stadiu testovani a nikdo nedokaze zarucit Danielovi zdali ho dokazi po zmrazeni probudit a jestli bude po probuzeni v poradku jako drive. Mel Gibson predvadi svuj standart, ktery nikterak nevybocuje z jeho jinak vynikajiciho herectvi. Dale me velmi potesila Jamie Lee Curtis, ktera hraje mamu Elijahovi Woodovi coby malemu klukovi Natovi, ktery Danielovi po probuzeni ze staze za pomoci velke nahody pomuze opet se postupne dostat do zivota ve svete nez jaky znal Daniel pred 50 lety. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Originální nápaditý sci-fi příběh s dobrým hereckým obsazením, pohodovou atmosférou a dojemným závěrem, kterému ani čas neubral na působivosti. Viděla jsem ho už víckrát a pořád mě dojímá. Taky bych se chtěla nechat zmrazit a probudit se za 100 let, abych se podívala, jak to na světě vypadá, pokud ještě nějaký svět bude. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zkušební pilot letectva Daniel (Mel Gibson) prožívá skvělý život. Má práci která ho baví, dobré přátele i krásnou přítelkyni. Právě když ji chce požádat o ruku, je sražena autem a je v komáto. Daniel toto velice špatně nese, a nabidne se jako dobrovolník ve výzkumu se zmražováním lidí. Bohužel se stane nehoda, a Daniel je probuzen až v po 50 letech dvěma malými chlapci (mladý Elijah Wood).. Dokáže najít svoji minulost? ... Příjemný romantický filmeček, kterému vévodí svým výkonem (ale hlavně ke konci i makeupem) Mel Gibson, zajímavý je zde i desetiletý Elijah Wood a Jamie Lee Curtis jako jeho matka. Nemůžete být zklamání... ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Z dětství mám asi tak deset filmů, na které nedám dopustit. Tenhle patří mezi ně. Teď jsem si to pustila po spoustě letech, byla jsem zvědavá, zda se mi to pořád bude tak hodně líbit. A ano, líbilo. Je to vtipné, napínavé, smutné i romantické. Mela Gibsona mám ráda a myslím, že to bylo natočený kvalitně, rozhodně to není žádné "béčko". Jen se nemůžu smířit, že to pro mě není ten správný happy-ending, naopak já osobně to vnímám hodně tragicky. Normálně bych dala objektivně tomuto fimu 4 hvězdy, dávám 5 kvůli tomu, co jsem u něj prožívala v dětsví a to se taky počítá. :) ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Trochu mě překvapilo, že režisér Pátku třináctého natočil dobrodružnou romantiku. Není to ani moc dobrodružný a hloupě romantický. Škoda. ()

BloodMax 

všechny recenze uživatele

Příjemný slaďák, který zaujme spíše zpracováním a nápadem než samotným dějem. Mel Gibson mohl dát do této role víc. Elijah Wood je tu ještě jako malý kluk, určitě stojí za povšimnutí. Na snímek bych do kina nikdy nešel, ale zaslouží si dobrých 75 %. ()

Aberforth 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, presladené, milé, úprimné . Vdaka tomuto snímku mám rád Gibsona atento film budem mať asi vždy rád, aj kvôli tomu, kedy a s kým som ho pozeral, ale to sem už nepatrí. ()

lskala 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma brutálně zprzněno přeslazeným příběhem! Režisér Steve Miner z toho navíc udělal nechutně nudnou záležitost. 40% - 2** ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Krásný doják s dokonalým párem snů Gibson/Curtisová, který je ozvlášťněn dnes už klasickým sci-fi motivem v různých seriálech "probuzení se z hibernace po mnoha letech". ()

Reklama

Reklama