Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvážný zkušební pilot Daniel McCormick sice miluje půvabnou Helen, ale nemá odvahu požádat ji o ruku. Když je po jednom z jeho nepovedených pokusů dívka sražena náklaďákem a půl roku se neprobírá z kómatu, obrátí se zoufalý Daniel na přítele, vědce Harryho Finlaye, pracujícího na tajném vládním experimentu s hibernací. Požádá ho, aby ho na rok zmrazil, protože se nemůže dívat, jak jeho milovaná pomalu umírá. Když uléhá do hibernátoru, píše rok 1939. Místo jednoho roku však stráví mimo tento svět více než padesát let a probudí se jen náhodou v roce 1992, když chlapci Nat a Felix, hrající si v polozapomenutém vojenském skladu, nevědomky otevřou mrazicí box, čímž zahájí proces probouzení. Zmatený Daniel brzy pochopí, že prospal půl století. Svět se změnil, Harry zmizel a jeho historce nikdo nevěří. Vyhledá proto Nata, který ho v knihovně seznámí se vším, co zameškal, a seznámí se také s jeho matkou, zdravotní sestrou Claire. Zachrání ji před útokem bývalého milence a přijme její nabídku, aby zatím bydlel u ní. Pokračuje v pátrání a najde Harryho dceru, která mu řekne, že otec už nežije, a předá mu jeho deníky. Z nich se Daniel dozví, že Helen dodnes žije, ale také že vedlejším účinkem hibernace je rychlé stárnutí, kterým tělo dohání ztracené roky. První účinky už se na Danielovi začínají projevovat. Zatímco armáda zjistí, co se stalo, a začne po muži z minulosti pátrat, Daniel se rozhodne najít svou Helen. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film som videl dávno, ešte v dobách VHS a dosť mi toho vypadlo z hlavy, tak som si povedal, že si dám reprízu. Film má tri hlavné tromfy- M. Gibsona, lákavý príbeh a hudbu J. Goldsmitha. Príbeh je vždy základ, a to je aj dôvod, prečo film dostáva priemerné hodnotenie, jednoducho nebol naplno využitý. Potenciál však bol. Príbeh lásky ok, ale niečo tomu chýba. Úvod dobrý, prostredná časť nedostatočne využitá, dal by som trochu viac priestoru rozdielom medzi jeho dobou a "súčastnosťou" v ktorej sa ocitol a najhoršie z toho vyšiel dosť presladený záver. Na pozretie fajn. 60%. ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Áno, je to slaďák, áno je to naivné, ale je to tak zaujímavý námet, že spolu s kvalitným hereckým výkonom Mela Gibsona musím dať 4*. Trochu mi prekážalo obsadenie inak výbornej Jamie Lee Curtis, ktorá sa imho ku Gibsonovi ako potenciálna partnerka nehodila. Najviac mi však udieral do uší český dabing malého Nata (Elijah Wood), ktorý mal od hlasu 10-ročného chlapca na míle ďaleko. Určite aj z tohto dôvodu si film Navždy mladý pozriem ešte raz, ale v originálnom znení. ()

Reklama

Kick077 

všechny recenze uživatele

Je to o něco lepší, než na půl, ale na 4 hvězdy taky ne. Docela zajímavá zápletka se zamrazením člověka zasazená do celkem obyčejného příběhu, který ničím moc nepřekvapí. V rámci doby bylo ale docela povedeně zvládnuté postupné stárnutí Daniela ke konci příběhu. Takový pohodový, ale nevýrazný film na večer, kdy si chcete jenom odpočinout a moc nemyslet. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady filmov, ktoré si pamätám z detstva. V súčastnosti som si ho zopakoval hlavne vďaka malému Woodovi a mladému Melovi Gibsonovi. Film sa odohráva v roku 1939, ale len na začiatku. Inak sa väčšina filmu odohráva v roku 1992. Je to ďalší kvalitný film z deväťdesiatych rokov, plný prekvapení a skvelých nápadov. Možno by som ho odporučil pozrieť bez toho, aby človek vedel o čo pôjde a tak ho film prekvapí ešte viac. Ja som to tak v detstve urobil a bol som nadšený. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Velmi žánrově nesourodé, přesto však plné zajímavých myšlenek, kterým ovšem chybí větší prostor. Romantickou zápletku bych úplně vyhodil, je zbytečná a film hodně zdržuje, myslím tu mezi Jammie Lee Curtis a doktůrkem. Nejlepší scéna je teorie a praxe létání ke konci filmu, která mě dostala svou jednoduchostí oproti podobně zaměřené vizuálně vymazlené scénce na začátku Pearl Harboru, a samotné splnění snu. A herecky překvapil Elijah Wood a jeho kukuč, kdo by to byl řekl, že tenhle chlapec se jednou stane slavným Frodo Pytlíkem. [TOP 19/9 53%] ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu si jako vyznání lásky zazpívá Elijah Wood píseň „You are my sunshine“, kterou společně napsali Jimmie Davis a Charles Mitchell, a kterou později nazpíval také Johnny Cash. (Trajektt)
  • J.J. Abrams prodal scénář k tomuto filmu za 2 miliony amerických dolarů s původním názvem „The Rest of Daniel“. (Chevees)

Reklama

Reklama