Reklama

Reklama

Dokonalá lež

  • USA The Good Liar (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Roy Courtnay si v životě nadělal spoustu problémů a stále jej pronásleduje jeho temná minulost. Když na internetové seznamce potká bohatou vdovu Betty McLeish, nemůže uvěřit svému štěstí. Námluvy ale neprobíhají zcela podle jeho představ. Postupem času Roy zjišťuje, že city které chová k Betty, a které měly být falešné, se stávají skutečnými a to začíná být pro Royův tajný plán opravdovým problémem. Poprvé ve své kariéře se Oscarová Helen Mirren a Ian McKellen setkávají na filmovém plátně. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

film,který hodně mate tělem.I když jsem dopředu zhruba tušil o co jde a ne všechno je tak jak na první pohled vypadá,celou dobu jsem čekal spíš komediálněji laděný kousek o jednom starém podvodníkovi a jeho oběti,která mu to nakonec dá sežrat.Chyba lávky a Good liar se od lehčího začátku postupně vyprofiluje v regulérní drama/thriller,jehož vyústění mě překvapilo.Ona vlastně ani nebyla možnost,že by závěr nepřekvapil,protože zatímco jinde divák najde alespoň náznak něčeho,Good liar je na indície skoupý a všechno vybalí najednou až v posledních dvaceti minutách.Dvojka Mirren a McKellen je spolu poprvé (a dost možná naposledy) na plátně skvělá...70% ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem vůbec nechápal, kam se snímek bude ubírat a co vůbec tvůrci zamýšleli, když dali vzniknout tomuto snímku. Většinu filmu jsem jen sledoval (nutno podotknout, že excelentní) výkony dvou hlavních protagonistů, a sice Paní herečku Helen Mirrer a Pana herce Iana McKellena. Film se nesl v pozvolném tempu, bez nějakých velkých dějových zvratů či silných dramatických momentů. Vše se "vleče" do zdárného finále, které je naprosto odzbrojující, šokující a nečekané. V tu chvíli začal konečně snímek dávat smysl a divák konečně pochopí, proč se v minulých 90 minutách dělo to, co se dělo. Nicméně si filmaři mohli dát více záležet na příběhu jako celku a nenechat veškeré rozuzlení a dějové zvraty na závěr filmu. Netvrdím, že jsou ty první 2/3 zbytečné, ale mohly by mít slušnější spád a lepší propracovanost. Takhle se sází víceméně jen na výkon hlavních postav, což je ve finále velká škoda. Lepší scénář a příběh, který by byl podpořen skvostnými výkony hlavních herců, by fungoval daleko lépe. 6/10. ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že herecké duo Helen Mirren a Ian McKellen pro mě bylo dostatečným lákadlem k tomu, abych si tohle polo thrillerové drama pustil. Ale po zhlédnutí mi bylo hned jasný, že i kdybych to vynechal, nakonec by to zas až tak velká škoda nebyla. I přestože oba hlavní představitelé byli jaksepatří skvělí, tak první polovina se nejen extrémně táhne, ale zároveň se ji ani moc nedaří divákovi prodat nějakou ucelenou expozici, díky čemuž tak divák trochu tápe a může být zmatený. Nedopomáhá tomu ani fakt, že duch filmu se na mnohým místech nečekaně změní. Nejdřív to působí jako romantická komedie, pak zas jak kriminální thriller. V druhé polovině se to naštěstí zlepší, jelikož motivy postav jsou jasnější, jejich charaktery vykreslenější, tudíž to diváka i více chytne. Ale během té první jsem fakt víc myslel na to, proč naše kočka, která mi během sledování ležela na klíně, je tak rozmazlená a žere jen filé se žloutky. Samotný závěr je pak jak něco s Dannyho parťáků, ovšem postrádá to jejich švih, eleganci a vlastně i logiku. Ve výsledku dost průměrná podívaná, ale hodně ji zachraňuje jak Gandalf, tak i Morgana (holt ještě pár těch čárů umí). Plus i vlastně celá ta pointa by se mi víc líbila, kdyby byla konzistentnější s tempem celého snímku. Chjo. Lepší 3* ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Důchodce a podvodník (McKellen) se seznamuje s důchodkyní (Mirrenová). Škoda, že od začátku víme, že hlavní "hrdina" chce připravit o svoji milou o úspory, a že to nebude jen tak. Herci jsou dobří, děj je podprůměrný. (CZ dabing) Rozpočet: $10 miliónů, Tržby: $33,856 miliónů. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh v príbehu – miestami možno prekombinovaný, ale v konečnom dôsledku to má svoju logiku. Viem si predstaviť len málo horších vecí, keď niekto využije dobré srdce staršieho človeka. Hlavne vtedy, keď ten, kto to spraví, je taktiež v pokročilom veku. (A to je len jedna časť príbehu.) Aj z tohto pohľadu je film určitým „výukovým“ materiálom – ako niektoré veci nerobiť. Dvojica Helen Mirren a Ian McKellen stvárnia svoje postavy s veľkým prehľadom. Aj v takom pokročilom veku nás dokážu znova a znova presvedčiť o tom, že právom patria medzi ikonické herecké osobnosti Spojeného Kráľovstva. „Dokonalá lož“ nie je dokonalým filmom (má svoje menšie/mierne väčšie nedostatky), no vďaka zvolenej koncepcii a pohotovej hry hereckých legiend ho spíš radím do skupiny „nadpriemer“. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Britský denník The Guardian zaradil film do zoznamu najviac podceňovaných filmov roku 2019. (Arsenal83)

Reklama

Reklama